Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV2 Tedavisinde Valtrex ve Hastalık İlerlemesini Önleme
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, HSV2 için valtrex kullanımı ve hastalığın ilerlemesini önleme yollarını sormuştur. Cevaplarda, kullanıcılar doktorlarının 1 yıl süreyle baskılama tedavisi önerdiğini, ancak virüsün seyrinin kişiden kişiye değiştiğini belirtmiştir. Bazı kullanıcılar valtrex kullanımı sırasında atak yaşamadıklarını ancak ilaç kesildikten sonra atakların tekrarladığını ifade etmiştir. Atak sıklığının kişisel bağışıklık ve yaşam tarzına bağlı olduğu vurgulanmıştır. Kadın ve erkekler için önerilen dozların farklı olabileceği ancak mutlaka doktora danışılması gerektiği belirtilmiştir. Genel bir çözüme ulaşılamamış, ancak düzenli doktor takibinin önemi üzerinde durulmuştur.

Hsv2 için valtrex mi kullanılmalı? Bu hastalığın ilerlememesi için neler yapılmalı?

Ek Bilgiler: HSV2 (Herpes Simpleks Virüs Tip 2) genellikle genital bölgede tekrarlayan uçuklara neden olur. Antiviral ilaçlar (valtrex gibi) hem atakları tedavi etmek hem de sıklığını azaltmak için kullanılır. Baskılama tedavisi, günlük düşük doz ilaç alarak atakları önlemeyi hedefler. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, stresten kaçınmak, sağlıklı beslenmek ve yeterli uyku hastalığın seyrini olumlu etkileyebilir. Her bireyin virüse tepkisi farklıdır, bu nedenle tedavi kişiye özel olmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Drlar 1 sene boyunca baskılama tedavisi olarak waltrex kullanımı öneriyor.en azından bana bu şekilde olmustu.bu kadar uzun süre waltrex kullanmak virüsü geriletiyormu ? Bunu kimse bilemez .bu virüs kişiye göre farklı seyredebilir.kullanan kullanmasa idi farklımı olurdu ? Bilemeyiz.ama dr lar bu şekilde öneriyor.geçmiş olsun

(01-05-2023, Saat: 20:28)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki siz en son ne zaman kullanımı bıraktınız ve ondan daha sonra çıktımı kaç sene oldu ilaç biteli 

benim hatırlamadıgım kadar eski 15-20 sene önce.yakalandıktan sonra dr 1 sene waltrex kullanımı verdi bende kullandım .degişmekle birlikte 2-3 ayda bir çıkıyor ama bazen erken çıktıgıda olmuştur.son olarak yaklaşık 3 ayı geçti lezyon çıkmayalı

(02-05-2023, Saat: 06:27)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı: benim hatırlamadıgım kadar eski 15-20 sene önce.yakalandıktan sonra dr 1 sene waltrex kullanımı verdi bende kullandım .degişmekle birlikte 2-3 ayda bir çıkıyor ama bazen erken çıktıgıda olmuştur.son olarak yaklaşık 3 ayı geçti lezyon çıkmayalı

Yılda 6 defayı buluyo yani bunun dışında bunca yıl hiç 6 ay veya 1 yıl hiç çıkmadığı oldumu acaba tabi bu durum herkes için farklı

(02-05-2023, Saat: 06:27)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı: benim hatırlamadıgım kadar eski 15-20 sene önce.yakalandıktan sonra dr 1 sene waltrex kullanımı verdi bende kullandım .degişmekle birlikte 2-3 ayda bir çıkıyor ama bazen erken çıktıgıda olmuştur.son olarak yaklaşık 3 ayı geçti lezyon çıkmayalı

Günlük doz aralığın nasıl oldu peki?

(12-05-2023, Saat: 18:00)Gazetekeyfi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günlük doz aralığın nasıl oldu peki?

prospektüsünde yazıyordur .tam hatırlamıyorum .çok uzun zaman oldu

Ben 6 ay kullandım , günlük 1000mg , baskilama süresince atak yaşamadım. İlaç kullanımını kestikten 3 ay sonra tekrar atak çıktı. Erkekler için 1000mg kadınlar için 500mg diye biliyorum ( kilo , bünye ile alakalı) .İlaca başlamak isteyen varsa öncesinde tabi ki doktora danışmalı. Herkese geçmiş olsun , tek sağlık derdimiz uçuk olsun ...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Tedavisinde 2025 Umut: Yapay Zeka Kurtuluşumuz Olacak mı? ahmet0765 2 1,391 03-05-2025, Saat: 03:49
Son Yorum: Sena11
  HSV2 Endişesi: Belirtisiz Seyreden Herpes Simpleks Virüsü Hakkında Bilgi ve Test sadecebilgi71 44 12,122 21-04-2025, Saat: 22:06
Son Yorum: 35can59
  HSV2 ile Yaşamak: Belirtiler, Tanı ve Psikolojik Etkileri Liderbaba 4 2,655 10-06-2023, Saat: 14:35
Son Yorum: HopeFul
  Kadınlarda Herpes: Tüy Alma ve Valtrex Kullanımı mutsuzpanda 8 5,502 21-05-2023, Saat: 19:15
Son Yorum: Oldboy06
  Valtrex Karaciğere Zarar Verir mi? Kullanıcı Deneyimleri ve Uyarılar 1adam 30 21,720 13-08-2021, Saat: 23:04
Son Yorum: Ayca

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi