Arkadaşlar merhaba. Ben de HSV2'liyim. Hastalığın en temel sebebinin cinsel ilişki olduğunu biliyorum, özellikle oral ilişki vs. fakat benim bu eylemlerin hiçbirisi olmamasına rağmen hastalığı fark ettim. Ben hastaneye dizüri nedeniyle gitmiştim. Fakat kültür sonucum temizdi. Ancak üzerinden iki yıl geçti bende hala devam ediyordu. Bende bu arada tıbbi mikrobiyoloğum, okuduğum makaleler beni HSV şüphesine itti, neyse test verdim pozitif. Ama hiçbir lezyonum vs yok, fakat sadece küçük küçük noktalar var, onları da alerji diye düşündüm. Hiçbir şekilde lezyonum olmadı, hatta atak geçiriyor muyum onu bile anlamıyorum. Doktora bunları anlattım fakat bana bir ilaç vermedi. Bende o esnada sormadım tedavi vs olacak mıyım diye, neyse kaldı öyle. Şuanda hayatımdan stres eksik olmuyor, fakat yine bir lezyon yok. [ek_bilgiler] HSV-2 (Herpes Simpleks Virüs Tip 2) genellikle genital herpes olarak bilinir, ancak birçok kişi hiçbir belirti göstermeyebilir (asemptomatik taşıyıcılık). Belirtiler arasında genital bölgede ağrılı yaralar, kaşıntı, yanma ve idrar yaparken rahatsızlık yer alabilir. Bununla birlikte, bazı kişilerde sadece hafif kızarıklık veya çatlaklar görülebilir. Virüs, cilt teması yoluyla bulaşır ve bulaşıcılık özellikle aktif lezyon varlığında yüksektir, ancak asemptomatik dönemlerde de bulaşma mümkündür.
Tanı Yöntemleri
HSV tanısı genellikle lezyondan alınan sürüntü örneği ile PCR testi veya kültür yapılarak konulur. Kan testleri (IgG ve IgM) önceki enfeksiyonları gösterebilir, ancak yeni enfeksiyonu doğrulamak için sınırlıdır. Sizin durumunuzda olduğu gibi, lezyon olmadan test pozitif çıkabilir; bu, daha önce geçirilmiş bir enfeksiyonun varlığını gösterir.Psikolojik Etkiler
HSV tanısı almak birçok kişide stres, kaygı ve utanç duygularına yol açabilir. Bu normal bir tepkidir. Destek grupları, online forumlar veya bir psikolog ile görüşmek duygusal yükü hafifletebilir. Unutmayın, HSV-2 oldukça yaygın bir virüstür ve birçok insan bu durumla yaşamaktadır.Tedavi ve Yönetim
Herpes için kesin bir tedavi olmamakla birlikte, antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir, famsiklovir) atak sıklığını ve şiddetini azaltabilir. Tedavi seçenekleri için mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır. Bazı doktorlar, sık tekrarlayan ataklarda baskılayıcı tedavi önerebilir. [ek_bilgiler]Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.