Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Valtrex kullanımı sırasında karaciğer değerlerinde artış yaşadığını ve bu nedenle baskılama tedavisini sonlandırdığını belirtiyor. Diğer kullanıcılar da benzer deneyimler paylaşıyor; bazıları karaciğer enzimlerinde yükselme gözlemlerken, bazıları herhangi bir yan etki yaşamamış. Tartışmada, karaciğer değerlerinin düzenli kontrol edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bazı kullanıcılar, yükselmenin ilacın kesilmesiyle düzeldiğini ifade ediyor. Ayrıca, beslenme ve yaşam tarzının da etkili olabileceği belirtiliyor. Genel kanı, Valtrex'in karaciğer üzerinde yan etki yapabileceği ancak kişiden kişiye farklılık gösterdiği yönünde. Konu başlatıcı, ilacı kullanmaya devam etmemiş ve doktoruna danışmış. Tartışma, ilacın yan etkileri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Herkese merhaba. 2018 sonbaharından bu yana bu virüsle yaşıyorum. Forumu ilk kez gördüm ve hemen üye olarak başımdan geçen bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
İlk lezyonlarımda ziyaret ettiğim doktorların hepsi genital uçuk teşhisi koyup klasik herkese verilen merhem ve ilaç tedavisi olan Valtrex yazdılar bana. Antiviral merhemler ve ne kadar az işe yaradıkları hakkında bir şey demeyeceğim forumda elbette bunlar konuşulmuştur ama Valtrex ilacının bir etkisinden bahsetmem gerekiyor.
Bu ilaç bende gerçekten işe yarıyor, eğer ağır ve sık lezyonlar yaşıyorsam ve bu ilacı kullandıysam kısa sürede iyileştiriyor ya da çıkmasını önlüyor. Lezyonların çok sıklaştığı bir dönemde doktorum baskılayıcı tedaviye geçmemiz gerektiğini ve 6 ay boyunca her gün Valtrex kullanmamı söyledi. Ben de il
Ek Bilgiler:
Valtrex (valacyclovir) kullanımı sırasında karaciğer fonksiyon testlerinin düzenli olarak yapılması önerilir. Bazı kullanıcılar karaciğer enzimlerinde geçici yükselmeler bildirmiştir. Bu genellikle ilacın kesilmesiyle düzelir. Bununla birlikte, herhangi bir yan etki durumunda mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Ayrıca, alkol tüketimi ve bazı diğer ilaçlar karaciğer üzerinde ek yük oluşturabilir. Düzenli kontroller ve sağlıklı yaşam tarzı önemlidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.