Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Atakları Zamanla Azalır mı? Bulaşma ve Psikolojik Etkileri
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcısı, dokuz ay önce herpes tanısı aldığını ve psikolojik olarak zorlandığını belirtiyor. Evlilik planlarının olduğunu ancak bu durumun onu vazgeçme noktasına getirdiğini söylüyor. Atakların zamanla azalıp azalmadığını ve lezyon yokken bulaşma riskini soruyor. Cevaplarda, atak sıklığının kişisel olduğu ancak genellikle 3-4 yıl içinde azaldığı ifade ediliyor. Lezyon yokken bulaşma riskinin düşük olduğu ancak tamamen sıfırlanmadığı belirtiliyor. Bazı kullanıcılar, partnerine durumu anlatmanın ve kondom kullanmanın önemini vurguluyor. Poster ayrıca HPV ile de enfekte olduğunu ve tedavi için AHCC sipariş ettiğini paylaşıyor. Psikolojik olarak başa çıkmakta zorlandığını dile getiriyor. Kullanıcılar, ilk iki yılın zor olduğunu ancak zamanla alışıldığını ve dürüstlüğün önemini vurguluyor. Poster, evliliğe kadar bekleyip durumu anlatmayı planlıyor. Genel olarak konu, herpes ile yaşamayı öğrenme ve partnerle iletişim üzerine odaklanıyor.

Merhaba arkadaşlar, Ben dokuz ay önce tanıştım bu lanet virüsle. Psikolojik olarak beni resmen dağıttı. Bir buçuk yıl sonra evlenmeyi düşünüyordum, resmen vazgeçmek üzereyim. Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz, hepinizin emeğine sağlık. Soracağım sizlere şu ki: Ataklar zamanla azalır mı? Azalıyorsa eğer, ne kadar zamanla, yılda kaç kereye kadar düşer? Ve lezyon yokken karşı cinse bulaşabilir mi? Şimdiden hepinize teşekkürler.

Ek Bilgiler:

Herpes Simpleks Virüsü Hakkında Genel Bilgiler

Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tiptir: HSV-1 (genellikle ağız çevresi) ve HSV-2 (genital bölge). Ancak her iki tip de genital bölgede görülebilir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent olarak kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrar aktifleşerek ataklara neden olur.

Atak Sıklığı ve Zamanla Azalma

Atak sıklığı kişiden kişiye değişir. Genellikle ilk yıl ataklar daha sık olur, zamanla bağışıklık sistemi virüse uyum sağladıkça atak sıklığı ve şiddeti azalabilir. Bazı kişilerde yılda birkaç atak olurken, bazılarında yıllarca atak görülmeyebilir. Stres, hastalık, yorgunluk gibi faktörler atakları tetikleyebilir.

Bulaşma Riski

Lezyon yokken (asemptomatik viral saçılım) bulaşma riski düşük olsa da mümkündür. Özellikle genital herpesli kişilerde, lezyon olmasa bile virüs cilt yüzeyine saçılabilir. Kondom kullanımı riski azaltır ancak tamamen ortadan kaldırmaz. Partnerin durumu bilmesi ve gerektiğinde korunma önlemleri alması önemlidir.

Psikolojik Etkiler

Herpes tanısı psikolojik olarak zorlayıcı olabilir. Anksiyete, depresyon ve sosyal izolasyon yaygındır. Destek gruplarına katılmak ve profesyonel yardım almak faydalı olabilir. Unutulmamalıdır ki herpes yaygın bir enfeksiyondur ve birçok insan bununla yaşamaktadır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(08-05-2020, Saat: 19:49)Gattol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar

Ben dokuz ay önce tanıştım bu lanet virüsle.Psikolojik olarak beni resmen dağıttı.Bir bucuk yıl sonra evlenmeyi düşünüyordum Ressmen vazgeçmek üzereyim.

Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz hepinizin bence emeğine sağlık.

Soracağım sizlere şu ki ataklar zamanla azalır mı? 
Azalıyorsa eğer ne kadar zamanla yılda kaç kereye kadar düşer.

Ve lezyon yokken karşı cinse bulaşabilir mi?

Şimdiden hepinize teşekkürler.
Atak sıklığı kişiden kişiye değişiyor. Kiminde her ay kiminde 10 yılda 1 kiminde sadece 1 kere. Ama genel olarak 3-4 yıldan sonra azaldığı söyleniyor. İstisnalar var tabii. Lezyon yokken buluşması zor

Öncelikle teşekkür ederim cevap için Purplepapaya.

Hpv ve Hsv Aynı anda bulaştı. Hpv İçin çare var ahcc sipariş verdim.
Ancak hsv için herhangi bir yöntem bulamadım ve kız arkadaşıma bulaştırmaktan çok korkuyorum geceleri uyuyamıyorum resmen. Sıfır temas 6 ay oldu.

Bununla psikolojik olarak baş etmekte çok zor nasıl yapılabilir bilmiyorum.

(08-05-2020, Saat: 20:17)Gattol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle teşekkür ederim cevap için Purplepapaya.

Hpv ve Hsv Aynı anda bulaştı. Hpv İçin çare var ahcc sipariş verdim.
Ancak hsv için  herhangi bir yöntem bulamadım ve kız arkadaşıma bulaştırmaktan çok korkuyorum geceleri uyuyamıyorum resmen. Sıfır temas 6 ay oldu.

Bununla psikolojik olarak baş etmekte çok zor nasıl yapılabilir bilmiyorum.

İlk 2 yıl çok zor geçer :Smile sonra alışıyorsun :Smilekız arkadaşınla konuşabilirsin. Durumu uygun bir dille çok detaya girmeden anlat. Bu seni rahatlatacaktır. Şanslısın erkeksin. Atak sayısı daha az olur kadınlara nazaran. Hpv ni tedavi ettirdikten sonra hsv olmadığı zamanlarda beraber olabilirsin. Çok tedirgin oluyorsan kondom kullanabilirsin.

Kesinlike kız arkadaşınıza durumu bildirin bilgilendirin

Henüz Evlenmeden önce birlikte olma gibi bir durumumuz yok. (Benim lehime oldu)

1,5 Yıl sonra evlenmeyi planlıyoruz.Son dakikaya kadar bekleyip o şekilde anlatmayı düşünüyorum.

Belki o zamana kadar aşı veya bir ilaç çıkar.
Büyük Bir ümitle bekliyorum.

(08-05-2020, Saat: 20:56)Gattol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Henüz Evlenmeden önce birlikte olma gibi bir durumumuz yok. (Benim lehime oldu)

1,5 Yıl sonra evlenmeyi planlıyoruz.Son dakikaya kadar bekleyip o şekilde anlatmayı düşünüyorum.

Belki o zamana kadar aşı veya bir ilaç çıkar.
Büyük Bir ümitle bekliyorum.

Bu bir erdemdir. Dürüstlükten de kimseye zarar gelmez. Ama sizin kararınız.

(08-05-2020, Saat: 21:07)Gattol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eğer üstesinden gelemezsem kesin anlatıcam tabi.

Ancak onu böyle bir şeyin içine sokmak cok acı veriyor.

Bir önceki kız arkadaşım yabancıydı.Ondan bulaştı hayatımı kararttı.

Dünyanın sonu değil Smile

Smile teşekkür ederim.

Çok kafaya takıyorum. Bununla yaşamayı öğrenemedim!

Umarım en yakın zamanda çaresi bulunur.

hps nasıl tespit edildi manta gibi oluşumlar mı oldu? belirti vermeyen hpv kapıldıysa korunmak için nasıl bir önlem alınabilir.

kıza da söylemelisin, şanslısın elinde var birisi sıfırdan başlayıp itiraf etmek durumunda değilsin.

lezyon yokken korunmasız 4 ay ortalama 2 günde 1 birlikte oldum bulaşmadı veya belirti vermedi diyelim Big Grin

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yenilere Moral Olsun: Zamanla Daha İyi Olacaksınız Hakkı123 0 187 02-07-2026, Saat: 20:32
Son Yorum: Hakkı123
  Genital Herpes ve Sigara: Deneyimler ve Etkileri Aysell 7 1,905 21-09-2025, Saat: 23:35
Son Yorum: mutsuzpanda
  HSV Tedavisinde Doğal Yöntemler ve Bulaşma Riski kerimaslan 4 1,386 22-07-2025, Saat: 10:59
Son Yorum: cipiaresss
  Herpes Bulaşma Süresi ve Belirtileri: Ne Zaman Lezyon Çıkar? Namnamnam 33 10,359 21-10-2024, Saat: 05:22
Son Yorum: HopeFul
  Sık Tekrarlayan Uçuk Atakları İçin Çözüm Arayanlar Since2017 43 29,034 11-03-2024, Saat: 00:08
Son Yorum: max.903406

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi