Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hsv Tedavisi
Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim hayatımda bir kere geçirdim çok şükür 1 yıldır ne antiviral ilaç ne takviye vitamin kullanmama rağmen lezyon atak görmedim dengeli besleniyor ve düzenli spor yapıyor olmam sebebiyle olabilir ama cok araştırdım ne yemem gerektiği ne içmem gerektiği ne yememek gerektiği örnek abur cubur kuruyemis yemiyorum yesem bile mutlaka yoğurt yiyorum argın lizin oranını dengeliyor,ayrica hijyen bu iste cok önemli mutlaka hergün güzelce duşunuzu alın,  ve en önemlisi hergün spor yapın belki bazı Arkadaşlar inanmiyabilir ama inanın hiç bir belirti lezyon görmedim sadece ilk geçirdiğim atak dan kaynakli test yaptırmıştım antikor üretmiş vücudum.. benim sadece kafama takılan lezyon belirti enfeksiyon olmamasına rağmen bulaştırma ihtimali üzerinde yoğunlaşıyorum buna tam cevap veren kimse yok olabilirde olmayabilirde gibi söylemler var. Buda ciddi bir ilişkiye yanaşmakta insanı korkutuyor...

(22-07-2025, Saat: 01:05)kerimaslan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim hayatımda bir kere geçirdim çok şükür 1 yıldır ne antiviral ilaç ne takviye vitamin kullanmama rağmen lezyon atak görmedim dengeli besleniyor ve düzenli spor yapıyor olmam sebebiyle olabilir ama cok araştırdım ne yemem gerektiği ne içmem gerektiği ne yememek gerektiği örnek abur cubur kuruyemis yemiyorum yesem bile mutlaka yoğurt yiyorum argın lizin oranını dengeliyor,ayrica hijyen bu iste cok önemli mutlaka hergün güzelce duşunuzu alın,  ve en önemlisi hergün spor yapın belki bazı Arkadaşlar inanmiyabilir ama inanın hiç bir belirti lezyon görmedim sadece ilk geçirdiğim atak dan kaynakli test yaptırmıştım antikor üretmiş vücudum.. benim sadece kafama takılan lezyon belirti enfeksiyon olmamasına rağmen bulaştırma ihtimali üzerinde yoğunlaşıyorum buna tam cevap veren kimse yok olabilirde olmayabilirde gibi söylemler var. Buda ciddi bir ilişkiye yanaşmakta insanı korkutuyor...

Hsv1 vardır sizde hsv2 kadar tekrarlamaz

(22-07-2025, Saat: 10:07)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hayır hsv 2 var 
Hsv1 vardır sizde hsv2 kadar tekrarlamaz

Yaşa gitsin hayatını gerek yok böyle düşüncelere kendine eziyet etme

Vücutta en uzun kalan antiviral ilaçlar genellikle yarı ömrü uzun olan ve etkisi saatler hatta günler süren ajanlardır. İşte öne çıkanlar:

? En Uzun Vücutta Kalan Antiviral İlaçlar:

1. Valasiklovir (Waltrex)

Yarı ömrü: 3 saat (asiklovire dönüşür, aktif madde bu)

Etki süresi: 8–12 saat

Uzun kullanımda (baskılayıcı tedavi), vücutta sabit düzeyde tutulabilir ama en uzun etkili değildir.

2. Famciclovir

Valasiklovire benzer, herpes tedavisinde kullanılır.

Aktif metaboliti penciclovir vücutta daha uzun süre kalır.

Yarı ömrü: 10–20 saat (bazı dokularda)

Daha uzun etki sağlayabilir.

3. Tenofovir alafenamid (TAF) / Tenofovir disoproksil fumarat (TDF)

HIV ve Hepatit B tedavisinde kullanılır.

Yarı ömrü (hücre içinde): 17 saat’e kadar (TAF)

Plazma yarı ömrü: 12–50 saat

Uzun süreli stabil kan düzeyleri sağlar.

4. Remdesivir

COVID-19 için kullanılmıştır.

Aktif metabolitleri hücre içinde uzun süre kalabilir.

Yarı ömrü: 25 saat (GS-441524 metaboliti)

Damar yoluyla uygulanır, hastanede kullanılır.

5. Letermovir

CMV (sitomegalovirüs) için kullanılır.

Yarı ömrü: 12 saat

Profilaktik (önleyici) kullanımda haftalık doz seçenekleri olabilir.

? En Uzun Süre Etkili Olanlar Arasında:

İlaç Kullanım Alanı Hücre içi yarı ömrü Öne Çıkan Özellik

TAF (Tenofovir alafenamid) HIV, Hepatit B 17–20 saat Hücre içinde uzun kalır
Famciclovir HSV, VZV 10–20 saat Daha uzun etkili olabilir
Letermovir CMV 12 saat CMV profilaksisinde uzun etki
Valasiklovir HSV, VZV 8–12 saat etki Uygun dozda yeterli baskı sağlar

⚠️ Not:

Her antiviral ilacın etki süresi, sadece yarı ömrüyle değil, dokularda ne kadar kaldığı ve hangi virüse karşı ne kadar etkili olduğu ile de ilgilidir.

HIV ilaçları genellikle en uzun süreli etki sağlayanlardır çünkü günde 1 doz yetmektedir.

Famciclovir ilaç waltrexe göre yarılama ömrü daha uzun kullanan veya bu konuda bilgi aktarabilecek arkadaşımız var mı

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Naltrexon Düşük Doz Herpes Tedavisi Haķkında NarPnr 8 10,472 29-07-2024, Saat: 23:42
Son Yorum: cipiaresss
  Biyorezonans tedavisi olan var mı ??? se7enfold 1 1,608 26-02-2023, Saat: 01:13
Son Yorum: atlanta71
  Baskılama Tedavisi - Suppressive Theraphy jimmmy 94 49,948 17-05-2022, Saat: 23:50
Son Yorum: antiherpes
  Ucuga lazer tedavisi izmitli41 7 4,729 17-04-2021, Saat: 11:14
Son Yorum: Forex1453
  Crispr tedavisi zagor 0 2,011 15-08-2020, Saat: 04:59
Son Yorum: zagor

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi