Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital HSV-2 Bulaşma Yolları ve Sirke Tedavisi Hakkında Bilgiler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 2 buçuk aydır HSV-2 taşıdığını, ikinci atağı sirke ile atlattığını ve sirkenin zararlarını sorguladı. Ayrıca aile içinde çatal-bardak, çamaşır yıkama gibi günlük temasla bulaşma riskini ve küçük kardeşini öperken endişelendiğini belirtti. Forum kullanıcıları, sirkenin zararlı olmadığını ancak etkinliğinin net olmadığını ifade etti. Virüsün bulaşma yolları tartışıldı; çoğu kullanıcı genital HSV-2'nin öpüşme, çatal-bıçak gibi günlük temasla geçmediğini, esas bulaşmanın cinsel temas ve aktif lezyonlarla direkt temas yoluyla olduğunu vurguladı. Bazı kullanıcılar, asemptomatik dökülme ve lezyon farkındalığı konularına değindi. Konu başlatıcı, öpüşme ile ilgili endişesinin gereksiz olduğunu öğrendi. Ayrıca herpesin psikolojik etkileri ve toplumda yaygınlığı hakkında paylaşımlar yapıldı. Nihai olarak, virüs hakkında doğru bilgi edinmenin ve doktora danışmanın önemi vurgulandı. Genel öneri, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve atak dönemlerinde antiviral tedavi kullanılması yönündeydi.

Arkadaşlar merhaba, 2 buçuk aydır HSV-2 virüsü taşıyorum. Virüs hakkında bilgim oldukça kısıtlı. İkinci atağı sirkeyle kısa bir sürede atlattım. Sirkenin bir zararı var mı bunu merak ediyorum. Bir de bende genital uçuk çıkıyor, ailemle yaşıyorum. Çatal bıçaktan, aynı bardaktan, iç çamaşırlarının aynı anda yıkanmasından başka bir şeyden bulaşıyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim. Küçük bir kardeşim var, onu öperken bile tedirginim. Help :(

Ek Bilgiler:

HSV-2 Hakkında Genel Bilgiler

HSV-2, genital herpesin en yaygın nedenidir. Virüs, genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Lezyonlar (uçuklar) aktifken bulaşma riski en yüksektir, ancak belirti olmasa bile asemptomatik dökülme ile bulaşabilir. Günlük yaşamda çatal, bıçak, bardak gibi eşyalarla bulaşma son derece nadirdir. Virüs dış ortamda kısa sürede ölür. İç çamaşırlarının ortak yıkanması da bulaşma riski taşımaz, çünkü deterjan ve yüksek sıcaklık virüsü etkisiz hale getirir. Öpüşme ile genital HSV-2 bulaşması tipik olarak görülmez; çünkü virüs genellikle genital bölgede bulunur. Oral herpes (HSV-1) ise öpüşme ile bulaşabilir.

Sirke Kullanımı Üzerine

Sirke, bazı kişiler tarafından uçuk lezyonlarını kurutmak için kullanılır. Ancak bu yöntemin etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamıştır ve cildi tahriş edebilir. Lezyonları temiz ve kuru tutmak, doktor önerisiyle antiviral kremler kullanmak daha güvenilir bir yaklaşımdır.

Aile İçi Korunma Önerileri

Aktif lezyon döneminde, lezyonlara dokunduktan sonra elleri yıkamak önemlidir. Havlu gibi kişisel eşyaların paylaşılmaması, yatak çarşaflarının düzenli değiştirilmesi önerilir. Küçük kardeşinizi öperken tedirgin olmanıza gerek yok; genital HSV-2 öpüşme ile bulaşmaz. Ancak dudakta uçuk varsa (genellikle HSV-1) o zaman öpüşmekten kaçınılmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(04-03-2020, Saat: 22:59)QWER Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Penis ucunda yanma da oluyor atak gecirirken. Bu ıdrar yolunda da lezyon olduğu anlamına mi geliyor? Bu durumda dışarıda hic lezyon olmasa da idrar yolu sayesinde bulaşıcı oluyordur.

Sirkeyi de sürelim artık ne bulsak sürer olduk Big Grin

Valkahi guldum arkadas. Suan karsimda ki kanepede igne hap 6 7 cesit krem. Masada lropolis cinko hapi imuneks. Ne bulursak. Gecemek bilmeyen bir kasinti hali vat. Hic yoktu bu . Ve nerden oluyor bilemiyorum dr larda bilmiyor ve odem hali. Sisiyor. Patlayacak nerdeyse. Iki gun sinra duzeliyor 15 gun sinra yine sis. Surekli sismeye meyil. Surm3digim birsey kalmadi. Dedigin gibi sirkeyi de surekntam.olsun.??

Hopeful27, ödem hali lenf bezlerinin şişmesinden kaynaklı olabiliyor. Lenf bezleri virüslerle savaş halinde olduğu için şişiyor. Tabi farklı bir şişlikse bilmiyorum. Ben de senin gibi baya gülüyordum hale bak diyerek çıkmasın diye gıda takviyeleri almalar kremler sürmeler vs. Vs. En sonunda hiç birisini kullanmamaya karar verdim. Sadece uçuk çıktığında çinko kremi sürüyordum ki daha çabuk kurusun diye. Kaşıntı varsa sirke sürmeyin bence ben de sürmüştüm kaşıntı yapıyor. Suyla incelterek sürün denemek istersenizde.

(05-03-2020, Saat: 06:12)jimmyjimmyhuapua Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hopeful27, ödem hali lenf bezlerinin şişmesinden kaynaklı olabiliyor. Lenf bezleri virüslerle savaş halinde olduğu için şişiyor. Tabi farklı bir şişlikse bilmiyorum. Ben de senin gibi baya gülüyordum hale bak diyerek çıkmasın diye gıda takviyeleri almalar kremler sürmeler vs. Vs. En sonunda hiç birisini kullanmamaya karar verdim. Sadece uçuk çıktığında çinko kremi sürüyordum ki daha çabuk kurusun diye. Kaşıntı varsa sirke sürmeyin bence ben de sürmüştüm kaşıntı yapıyor. Suyla incelterek sürün denemek istersenizde.

Valtrexi sendemi bıraktın jimmy bende içmedim son atakta hiç

(05-03-2020, Saat: 18:56)Ot. Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-03-2020, Saat: 06:12)jimmyjimmyhuapua Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hopeful27, ödem hali lenf bezlerinin şişmesinden kaynaklı olabiliyor. Lenf bezleri virüslerle savaş halinde olduğu için şişiyor. Tabi farklı bir şişlikse bilmiyorum. Ben de senin gibi baya gülüyordum hale bak diyerek çıkmasın diye gıda takviyeleri almalar kremler sürmeler vs. Vs. En sonunda hiç birisini kullanmamaya karar verdim. Sadece uçuk çıktığında çinko kremi sürüyordum ki daha çabuk kurusun diye. Kaşıntı varsa sirke sürmeyin bence ben de sürmüştüm kaşıntı yapıyor. Suyla incelterek sürün denemek istersenizde.

Valtrexi sendemi bıraktın jimmy bende içmedim son atakta hiç
Benim yine tavan yaptı her gün 1 valtrex e döndüm bir süre kullanacağım başa çıkamadım bu ara. Çok büyük çıktı ve 5 ayrı yerde çıktı. Kuru incir yemiştim sanırım o yaptı. Şekeri bile komple bıraktım korkudan. Toparlarım umarım Smile)) sirkeyi benim doktorum mantar için vermişti suyla seyreltin eğer kullanacaksınız yakabilir yoksa. Ben her türünü denedim. Balzamik elma üzüm ne varsa.bayanlarda güvenle kullanabilir.

(08-03-2020, Saat: 00:53)MutsuzHerpesli Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-03-2020, Saat: 18:56)Ot. Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valtrexi sendemi bıraktın jimmy bende içmedim son atakta hiç
Benim yine tavan yaptı her gün 1 valtrex e döndüm bir süre kullanacağım başa çıkamadım bu ara. Çok büyük çıktı ve 5 ayrı yerde çıktı. Kuru incir yemiştim sanırım o yaptı. Şekeri bile komple bıraktım korkudan. Toparlarım umarım Smile)) sirkeyi benim doktorum mantar için vermişti suyla seyreltin eğer kullanacaksınız yakabilir yoksa. Ben her türünü denedim. Balzamik elma üzüm ne varsa.bayanlarda güvenle kullanabilir.

Valtrexe ben de başladım ilk kutudayım şuan acaba bu hapı bir yıl içip bıraktığında daha mı çok çıkarıyor anlamadım

(08-03-2020, Saat: 00:53)MutsuzHerpesli Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-03-2020, Saat: 18:56)Ot. Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valtrexi sendemi bıraktın jimmy bende içmedim son atakta hiç

Beni yediklerim etkilemiyor sadece regl etkiliyor çikolata kuruyemiş fındık her gün yerim herkeste farklı bi çıkma sebebi var demek

(08-03-2020, Saat: 02:24)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-03-2020, Saat: 00:53)MutsuzHerpesli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim yine tavan yaptı her gün 1 valtrex e döndüm bir süre kullanacağım başa çıkamadım bu ara. Çok büyük çıktı ve 5 ayrı yerde çıktı. Kuru incir yemiştim sanırım o yaptı. Şekeri bile komple bıraktım korkudan. Toparlarım umarım Smile)) sirkeyi benim doktorum mantar için vermişti suyla seyreltin eğer kullanacaksınız yakabilir yoksa. Ben her türünü denedim. Balzamik elma üzüm ne varsa.bayanlarda güvenle kullanabilir.

Valtrexe ben de başladım ilk kutudayım şuan acaba bu hapı bir yıl içip bıraktığında daha mı çok çıkarıyor anlamadım

(08-03-2020, Saat: 00:53)MutsuzHerpesli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim yine tavan yaptı her gün 1 valtrex e döndüm bir süre kullanacağım başa çıkamadım bu ara. Çok büyük çıktı ve 5 ayrı yerde çıktı. Kuru incir yemiştim sanırım o yaptı. Şekeri bile komple bıraktım korkudan. Toparlarım umarım Smile)) sirkeyi benim doktorum mantar için vermişti suyla seyreltin eğer kullanacaksınız yakabilir yoksa. Ben her türünü denedim. Balzamik elma üzüm ne varsa.bayanlarda güvenle kullanabilir.

Beni yediklerim etkilemiyor sadece regl etkiliyor çikolata kuruyemiş fındık her gün yerim herkeste farklı bi çıkma sebebi var demek

Bende regl döneminde mutlaka çıkar ama ara ara stres uykusuzluk ve sanırım yediklerim etkiliyor..çikolata ve fıstık oldukça çabuk çıkartıyor. Şimdi çayı da bıraktım sadece kahve içiyorum umarım Buda etkiler. Doğum kontrol hapı başladım belki daha düzenli olur hormonlar ve çıkmaz diye ama etkilemedi. Deniyorum işte ne yapalım Smile birde alerji ilacı deneyeceğim. Bu ara sürekli kaşınıyorum alerjik belki oda tetikliyordur. Yiyecek ilaç içecek çok şey denedim ben henüz iyi gelen bişey bulamadım

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes İçin Kamuoyu Oluşturma Çağrısı marulkafa 17 3,574 31-03-2026, Saat: 21:02
Son Yorum: Nedenolmasın
  Küba Aşısı Hebertrans ve Labolife 2herp ile Herpes Tedavisi Mümkün mü? Deneyimle kadirm 60 12,593 28-02-2026, Saat: 06:08
Son Yorum: Pançoo
  Valtrex Baskılama Tedavisi Kullananların Deneyimleri kadirm 8 2,069 05-12-2025, Saat: 18:27
Son Yorum: husame
  Modoks Kullanımı Sonrası Mycoplasma Hominis Tedavisi Deneyimi Kızılejder 4 1,172 11-10-2025, Saat: 08:26
Son Yorum: Kızılejder
Sad Genital Herpes ve Bacak Arası Kitle: Deneyim ve Öneriler Dobby0 9 1,935 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi