Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV1 ve HSV2 Taşıyanlar: Dudak Uçuğu Bulaşma Korkusu ve Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, hem HSV2 hem HSV1 taşıyan olup olmadığını sormuş ve erkek arkadaşının dudak uçuğu olduğu için HSV1 kapmaktan korktuğunu belirtmiştir. Cevaplar arasında bir kullanıcı, bu korkuyu küçümseyerek kendisinde her iki virüsün de olduğunu ve endişelenmemesi gerektiğini söylemiştir. Bir diğer kullanıcı, dudak uçuğunun toplumun %90'ında görüldüğünü ve çoğu insanın HSV1 pozitif olduğunu ifade etmiştir. Konu sahibi ise hiç dudak uçuğu çıkarmadığını ve çıkarmak istemediğini belirtmiştir. Başka bir kullanıcı, HSV1 taşıdığı halde hiç uçuk çıkarmadığını paylaşmıştır. Tartışma ilerledikçe bir kullanıcı, test sonuçlarının nasıl yorumlanması gerektiğine dair bir soru sormuş ve HSV1 IgG negatif, HSV2 IgG pozitif durumunu açıklamıştır. Son olarak bir kullanıcı, test yaptırdığını ve HSV1 negatif, HSV2 pozitif olduğunu, dudağında hiç uçuk çıkmadığını belirterek konuyu netleştirmiştir. Genel olarak tartışma, herpes virüslerinin yaygınlığı, bulaşma yolları ve test sonuçlarının yorumlanması etrafında şekillenmiştir. Kesin bir çözüme ulaşılmamış olsa da kullanıcılar kendi deneyimlerini paylaşarak bilgi alışverişinde bulunmuştur.

Hem HSV2 hem HSV1 taşıyan var mı? Erkek arkadaşımda dudak uçuğu var. Bir de HSV1 kapacağım diye çok korkuyorum. Bu konuda fikri olan var mı?

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsleri (HSV) oldukça yaygındır. HSV1 genellikle ağız çevresinde uçuk olarak ortaya çıkarken, HSV2 genital bölgede enfeksiyon yapar. Ancak oral seks yoluyla HSV1 genital bölgeye de bulaşabilir. Toplumun büyük bir kısmı HSV1 ile enfektedir ve çoğu kişi bunun farkında değildir çünkü virüs uykuda kalabilir. Endişelenmek yerine doktorunuza danışarak korunma yöntemleri hakkında bilgi almanız önerilir. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(12-05-2025, Saat: 13:57)Bella1441 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hem hsv2 hem hsv1 tasıyan var mı.Erkek arkadasımda dudak ucugu var.Birde Hsv1 kapacagım diye cok korkuyorum.Bu konuda fikri olan var mı?

Amaaaan bacım kapsan nolacak sal gitsin boşver iş işten geçmişSmile

Bizde yok yok ikiside var o yüzden boşver buna şükret

Dudak uçuğu toplumun %90 ında var o yüzden hsv1 pozitif geliyor herkesde ama bugüne kadar hiç dudak uçuğu çıkarmadınız mı %10 un içinde olmak nasıl bir duygu Smile

(12-05-2025, Saat: 23:47)35can59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dudak uçuğu toplumun %90 ında var o yüzden hsv1 pozitif geliyor herkesde ama bugüne kadar hiç dudak uçuğu çıkarmadınız mı %10 un içinde olmak nasıl bir duygu Smile

Hiç çıkarmadım çıkarmakta istemiyorum ?

(12-05-2025, Saat: 23:47)35can59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dudak uçuğu toplumun %90 ında var o yüzden hsv1 pozitif geliyor herkesde ama bugüne kadar hiç dudak uçuğu çıkarmadınız mı %10 un içinde olmak nasıl bir duygu Smile

Bendede var hsv1 ama durak uçuğu falan çıkarmadım hiç muhtemelen bu arkadaşta öyledir

Bendede var hsv1 ama dudak uçuğu falan çıkarmadım hiç muhtemelen bu arkadaşta öyledir

(13-05-2025, Saat: 07:39)Bella1441 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç çıkarmadım çıkarmakta istemiyorum ?

Test yaptırdığınızda hsv1 igg negatif hsv2 igg pozitif mi geldi pekii? Eğer öyleyse haklısınız istemeyebilirsiniz ama hsv1 igg pozitifse zaten sinir hücrelerinizde uykuda demektir

(13-05-2025, Saat: 19:44)35can59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Test yaptırdığınızda hsv1 igg negatif hsv2 igg pozitif mi geldi pekii? Eğer öyleyse haklısınız istemeyebilirsiniz ama hsv1 igg pozitifse zaten sinir hücrelerinizde uykuda demektir

Test yaptırdım Hsv1 yok hsv2 var.Dudagımda hiç çıkmadı zaten

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mental Yorgunluk ve Hastalıkla Başa Çıkma: Destek ve Umut Veren Deneyimler bosbavul 31 6,449 21-07-2025, Saat: 12:47
Son Yorum: Alp23425
  Zona Aşısı Yaptırmalı mıyım? Deneyimler ve Öneriler dodanby 5 1,683 09-06-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Kızılejder
  Genital Herpes Sürekli İdrar Hissi Yapar mı? Deneyimler elifart2409@gmail.com 6 2,535 17-05-2025, Saat: 12:16
Son Yorum: Emre006
  HSV1 ve HSV2 IgG Değerleri Neden Aynı Çıktı? Ebruli 5 2,016 07-02-2025, Saat: 19:01
Son Yorum: Sametcann06
  Herpes ile İlaçsız Baş Etmek: Deneyimler ve Öneriler Gülsüm 4 1,801 05-02-2025, Saat: 21:31
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: