07-03-2025, Saat: 22:24
Arkadaşlar merhaba, bugün buradaki hastalık herpes dışında bir sorum olacak. Benim anadan doğma egzema olan bir yeğenim var, doğduğundan beri egzema ilaçlar, kremler kullandı ama nafile, bir işe yaramıyor. Bir nevi herpes gibi düşünün. Belki aranızda bu hastalığı bilen ve farklı bir tedavi önerebilecek birileri çıkar umuduyla bu konu hakkında yardımlarınızı istemek için yazdım. Belki etrafında bu hastalıktan muzdarip birileri vardır, belki bir tedavi bulmuştur, duyan bilen var mıdır diye yazdım buraya. Yardımcı olabilecek olursa sevinirim.
Ek Bilgiler:Egzema (atopik dermatit) genetik yatkınlıkla ortaya çıkan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Kaşıntı ve kuru cilt en yaygın belirtileridir. Tedavide ilk adım cildi nemli tutmaktır. Ayrıca tetikleyicilerden (stres, bazı gıdalar, alerjenler) kaçınmak önemlidir. Hekim kontrolünde reçeteli kremler kullanılabilir. Son yıllarda biyolojik ilaçlar da şiddetli vakalarda kullanılmaktadır. Unutmayın, tıbbi tavsiye değildir; mutlaka bir dermatoloğa danışın.