Öncelikle herkese merhaba, yazımı biraz uzun tutup size deneyimlerimi anlatmak istiyorum. Yazımın devamını okumanız için 1.5 senedir şükürler olsun ki çıkartmıyorum :) Maalesef bu virüse 19 yaşında bir arkadaşımın şehir dışından gelip 'seni eğlendireceğim' demesiyle yakalandım :) Belirtileri olaydan 2 gün sonra akıntı ve sivilce benzeri kabarcıklarla verdi. Daha sonrasında akıntının gonore olduğunu öğrendim. İlk gittiğim doktor özel bir hastanede herpes olduğumu söyleyip krem verdi, açıkçası başından savdı beni :) 10 gün içerisinde yanlış hatırlamıyorsam kabarcıklar geçti. 1 ay sonrasında aynı sıkıntıyı tekrar yaşadım, öğrenci evimde kafaları yedim, o zaman da forumu takip etmeye başladım ve olumsuz yazıları görünce daha fazla çıldırdım ve gene özel bir hastaneden randevu aldım İstanbul’da, bu se...
Herpes Virüsü Hakkında Genel Bilgiler
Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tiptir: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede görülür. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent (uykuda) kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrar aktifleşebilir. Atakları azaltmak için sağlıklı beslenme, stresten kaçınma ve yeterli uyku önerilir. Antiviral ilaçlar atak sıklığını azaltabilir. Herpes ömür boyu vücutta kalır ancak çoğu kişi atakları kontrol altına alabilir.Topluluk Deneyimleri ve Öneriler
Forum kullanıcıları, bağışıklık sistemini güçlendirmek için zerdeçal, zencefil, ginseng gibi doğal ürünleri tavsiye etmektedir. Uzun süre atak geçirmeyenler olsa da virüs tamamen temizlenmez. Psikolojik olarak herpes ile yaşamak zor olabilir, ancak açık iletişim ve destek grupları faydalı olabilir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.