Öncelikle herkese selam. Ben 20 Aralık 2020 yılında kadınla korunmalı bir birliktelik yaşadım. Ardından Covid-19 oldum. 2 gün içinde genital bölgemde sivilce gibi 15-20 tane içi su dolu sivilceler çıkmaya başladı. 1 hafta içinde bunlar patladı ve normal yara gibi oldu fakat kabuk bağlamadı. Doktora gittim, kan testi oldum negatif çıktı. 2 hafta sonra tekrar gittiğimde göz ile muayenesinde HSV lezyonu bunlar dedi. Bir ilaç verdi, 1 hafta kullandım sonra bıraktım. Şu ana kadar herhangi bir belirti vermemiştim. Arada 7-8 ay geçti, uyku düzenime dikkat etmedim, stresliyim, beslenmeye dikkat etmem. Bu zamana kadar atak geçirmedim. Bugün sadece bir sivilce gibi kanayan bir şey gördüm genital bölgemde, sadece 1 tane. Sizce bu atak mıdır yoksa sıcak havadan kaynaklı bir durum mudur? Bildiğim kadarıyla HSV atakları sık olmaz.
HSV (Herpes Simpleks Virüsü) Hakkında Genel Bilgiler
HSV, deri ve mukoza zarlarını etkileyen yaygın bir virüstür. Genital bölgede kaşıntı, yanma ve su dolu kabarcıklarla kendini gösterir. İlk enfeksiyon genellikle daha şiddetlidir ve sonraki ataklar daha hafif seyredebilir.
HSV testleri bazen yanlış negatif sonuç verebilir, özellikle kan testleri antikorları tespit ederken lezyon kültürü daha doğrudur. Doktorunuzun gözle teşhis koyması yaygındır.
Ataklar genellikle bağışıklık sistemi zayıfladığında, stres, yorgunluk, hastalık veya ateş gibi tetikleyicilerle ortaya çıkar. Sıcak hava da bazı kişilerde tetikleyici olabilir, ancak tek bir sivilce HSV atağı belirtisi olabileceği gibi başka bir cilt sorunu da olabilir.
HSV atakları sık olabilir; bazı kişilerde ayda bir, bazılarında yılda birkaç kez görülür. Tedavi antiviral ilaçlarla yapılır ve atak süresini kısaltır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.