Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sülük Tedavisi Lezyon İçin Faydalı mı? Deneyimler

Arkadaşlar lezyon varken sülük tedavisi yaptıran var mı veya böyle bir tedavi var mı? Lezyonlu bölgeye sülük tutulsa faydası olur mu acaba? Tecrübe eden oldu mu?

Ek Bilgiler: Sülük tedavisi (hirudoterapi), kan dolaşımını artırmak ve iltihabı azaltmak gibi etkileri olduğu düşünülen bir alternatif tıp yöntemidir. Sülükler, salgıladıkları çeşitli enzimlerle kanın pıhtılaşmasını önler ve lokal kan akışını iyileştirir. Lezyonlu bölgelerde kullanımı konusunda kesin bir tıbbi kanıt bulunmamakla birlikte, bazı kişiler belirli cilt rahatsızlıklarında fayda görmüş olabilir. Ancak lezyonun türüne ve sebebine bağlı olarak sülük tedavisi uygun olmayabilir. Örneğin, açık yaralara, enfeksiyonlu bölgelere veya bazı kanama bozukluğu olan kişilere sülük uygulanması riskli olabilir. Sülük tedavisi almadan önce mutlaka bir dermatoloji uzmanına veya hekime danışılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen yan etkiler veya enfeksiyon riski oluşabilir.

Uygulama Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

- Tedaviyi yetkili ve hijyenik bir merkezde yaptırın. - Sülüklerin tek kullanımlık olduğundan emin olun. - Lezyonun durumu hakkında doktora danışmadan işlem yaptırmayın. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Tecrübe eden varmı merak ettim yaptırmayı düşünmüyorum sülük tedavileri günümüzde epey yayğın ve yaptırılıyor belki riski varma ama faydasını gören olmuşsa olumlu olumsuz yönleri düşünülerek hiç kullanılmamış sülük buluna bilirse değerlendirile bilir belki

(24-12-2024, Saat: 00:01)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tecrübe eden varmı merak ettim yaptırmayı düşünüyorum sülük tedavileri günümüzde epey yayğın ve yaptırılıyor belki riski varma ama faydasını gören olmuşsa olumlu olumsuz yönleri düşünülerek hiç kullanılmamış sülük buluna bilirse değerlendirile bilir belki

Bence macera arama gene de merak editorsan yaptır ama sonuç alacağını zannetmiyorum

İşe yaramıyor ama sülük baska hastalıklar icin güzel bir tedavi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes İçin Kamuoyu Oluşturma Çağrısı marulkafa 17 3,494 31-03-2026, Saat: 21:02
Son Yorum: Nedenolmasın
  Küba Aşısı Hebertrans ve Labolife 2herp ile Herpes Tedavisi Mümkün mü? Deneyimle kadirm 60 12,486 28-02-2026, Saat: 06:08
Son Yorum: Pançoo
  Valtrex Baskılama Tedavisi Kullananların Deneyimleri kadirm 8 2,048 05-12-2025, Saat: 18:27
Son Yorum: husame
  Modoks Kullanımı Sonrası Mycoplasma Hominis Tedavisi Deneyimi Kızılejder 4 1,166 11-10-2025, Saat: 08:26
Son Yorum: Kızılejder
  Mental Yorgunluk ve Hastalıkla Başa Çıkma: Destek ve Umut Veren Deneyimler bosbavul 31 6,452 21-07-2025, Saat: 12:47
Son Yorum: Alp23425

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi