Öncelikle herkese geçmiş olsun. Yaşadığım bir ilişki esnasında kız arkadaşımdan HSV-2 kaptım. Öncelikle sivilce ve tahriş olduğunu düşünerek önemsemedim. Fakat araştırmalarım maalesef beni hüsrana soktu ve HSV-2 kaptığımın farkına vardım. Ne yazık ki tedavisi olmayan ve ömrümün sonuna dek taşıyacağım bir hastalık kaptığımın farkındayım. Umarım aşı vs bulunur ve temelli kurtuluruz. Hastalığın farkına vardığımda Zovirax krem aldım, şuan onu sürüyorum. Acaba başka yapmam gereken bir tedavi var mı? Teşekkürler.
Genital Herpes (HSV-2) Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Genital herpes, herpes simpleks virüsü tip 2'nin neden olduğu yaygın bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur. İlk atak genellikle en şiddetli seyreder ve ateş, lenf bezlerinde şişlik gibi sistemik belirtiler eşlik edebilir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrarlayabilir.Tedavi Yaklaşımları
Doktorlar genellikle antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir, famsiklovir gibi) reçete eder. Bu ilaçlar atak süresini kısaltır, şiddetini azaltır ve bulaştırıcılığı düşürür. Kremler lezyonların iyileşmesine yardımcı olabilir ancak tek başına yeterli değildir. İlk atakta genellikle ağızdan alınan antiviral tedavi önerilir.Yaşam Tarzı Önerileri
Stresten kaçınmak, düzenli uyku ve sağlıklı beslenme bağışıklık sistemini güçlendirir. Atak sırasında lezyonları temiz ve kuru tutmak, pamuklu iç çamaşırı giymek rahatlatıcı olabilir. Cinsel ilişkiden atak sırasında kaçınılmalı ve kondom kullanımı bulaşma riskini azaltır.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.