Yorumları: 18
Konuları: 9
Rep Puanı:
1
Merhaba,
1 yıldır bu illetle beraberim. Kafama bir şey takıldı. Ya bendeki HSV-2 değil de oral yolla benim genital bölgeme bulaşan HSV-1 ise? çünkü ataklarım kaşınıtılı sızlamalı da olsa hiç su dolu kabarcıklar çıkmıyor. Minik minik sivilce gibi, bir de asiviral sürüyorum artık işe yaramıyor. Fikri olan aydınlatabilecek var mı?
Yorumları: 512
Konuları: 0
Rep Puanı:
29
40 sehelik hsv1 var bendeki durum son 3 buçuk ay hariç hep aynı arada belki 3 ay çıkmadıgı yada 5 ay oda velp filan kullandıgımda yani canlı örnek burda degişen birşey yok bana göre yalan çıkmıyormuş demeleri
Rep Puanı:
29
hakı123 çok bilgili kardeşim sıradan sıg bilgimle banagöre derken benim duruma göre yalan dedim illaki çatmak istiyorsan başkasına bulaş senin fikrini desteklemek için yalanmı söyleyeyim çıkmıyormu diyeyim süper zaka kardeşim
Yorumları: 30
Konuları: 1
Rep Puanı:
0
Amerikan Medical Journal'ın yaptığı bir araştırmaya göre ;
HSV-1 ile genital enfeksiyonlar HSV-2'ye göre daha kısadır. Genital herpes, HSV-1 enfeksiyonuyla daha çabuk iyileşir. İkinci ayda sadece 12 hastada (yüzde 14,6) genital lezyon görülürken, 11. ayda 15 hastada (yüzde 23,4) görüldü. Ancak bu aynı zamanda, özellikle ikinci ayda asemptomatik olarak enfekte olan ve virüsü cinsel temas yoluyla bulaştırabilecek çok sayıda kişinin olduğu anlamına da geliyor. HSV-2'ye kıyasla risk önemli ölçüde azalmasına rağmen, 11 ay sonra bu hala mümkündür. 24 ay sonra dökülme oranı yüzde 1,3'e düştü. Yalnızca bir katılımcıda (yüzde 1,6) hâlâ genital lezyonlar vardı. HSV-2'den farklı olarak uzun süreli hastalıkların çok nadir olduğu görülmektedir.
Rep Puanı:
29
kimseye muhafelet degilim keşke bendede senelerce çıkmazsa hiç atak yaşamadan yaşayan insanlarda var hsv2 için hsv1 için