Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valtrex Baskılama Tedavisinde Atak Çıkması Normal mi?

Dostlar, bende ayda bir, bazen 2-3 tane uçuk çıkıyordu. Valtrex başladım günlük 500 mg, ama 2. kutu bitti. Ama dün tekrar bir lezyon oldu. Biraz azalma olmadı desem yalan olur. Genelde kullandığın sürece çıkmaz diyorlar ama çıktı. Bende 6 ay bitince azalacak mı bu ataklar? Ne dersiniz? Yoksa eskisi gibi mi olacak? Hani anlarım senede 3-4 defa çıksa ona da kabul, ama ayda biri bitmeden öbürü başlıyor. Napacam böyle? Ben hayata bakış açım çok değişti, yaşama isteğim 0, ölmek için dua ediyorum bazen.

Ek Bilgiler:

Valtrex Baskılama Tedavisi Hakkında Genel Bilgi

Valtrex (valasiklovir), herpes virüsüne karşı kullanılan bir antiviral ilaçtır. Günlük baskılama tedavisi, atak sıklığını azaltmak için kullanılır. Ancak, ilacı düzenli kullanan bazı kişilerde ara sıra ataklar (breakthrough outbreaks) görülebilir. Bu, ilacın %100 koruma sağlamamasından kaynaklanır. Araştırmalar, günlük tedavi ile atak sıklığının önemli ölçüde azaldığını göstermektedir.

Ataklar Devam Ederse Ne Yapılmalı?

Eğer 6 aylık tedavi sonrası hâlâ sık ataklar yaşıyorsanız, doktorunuz dozu artırmayı veya farklı bir antiviral ilaç denemeyi önerebilir. Ayrıca, tetikleyicileri belirlemek (stres, yorgunluk, bağışıklık düşüklüğü gibi) atakları azaltmada yardımcı olabilir.

Psikolojik Destek Önemli

Herpes gibi kronik hastalıklar, kişinin yaşam kalitesini etkileyebilir. Üzgün hissetmek normaldir; ancak bu durum geçicidir. Bir psikolog veya destek grubu ile konuşmak faydalı olabilir.

Uyarı

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. İlaç kullanımı ve tedavi değişiklikleri için mutlaka doktorunuza danışınız.

(16-01-2026, Saat: 23:26)kadirm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dostlar bende ayda bir bazen 2 3 tane uçuk çıkıyordu valtrex başladım günlük 500 mg ama 2.kutu bitti ama düntekarar bi lezyon oldu biraz azalma olmadı desem yalan olur genelde kullandığın sürece çıkmaz diyorlar ama çıktı bende 6 ay bitince azalacakmı bu ataklar ne dersiniz yoksa eskisi gibi mi olacak hani anlarım senede 3 4 defa çıksa onada kabul de ayda biri bitmeden öbürü başliyor napacam böyle ben hayata bakış açım çok değişti yaşama isteğim 0 ölmek için dua ediyorum bazen
Kardeş yanlış bişeyler var önce stresini kontrol altına al yokmuş gibi davran, bu gerçekten çok işe yarıyor sonrası da sağlıklı yaşa, alkol sigara, yeme alışkanşıklarını değiştir. Valtrexe gelince virüs bu ilaçlara direnç geliştirebilir.

(17-01-2026, Saat: 12:17)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kardeş yanlış bişeyler var önce stresini kontrol altına al yokmuş gibi davran, bu gerçekten çok işe yarıyor sonrası da sağlıklı yaşa, alkol sigara, yeme alışkanşıklarını değiştir. Valtrexe gelince virüs bu ilaçlara direnç geliştirebilir.

Abim sigaram yok içkim yok stres bu her ay çıkınca ister istemez oluyor stresmi bunu bumubatresi tetikliyor dersen bence bu nalet beni strese sokuyor am a genede bukadar olması normal değil sanki ilaçta kullaniyorum bide öyle 10 güne yakin sürüyor tam geçmesi flan yani başka bir nedeni olabilirmi bunun

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tedavisinde Psikiyatrist ve İlaç Kullananların Deneyimleri cipiaresss 2 375 30-06-2026, Saat: 19:17
Son Yorum: patates
  Uçuk Tedavisinde Denenmiş Yöntemler: Karanfil Çayı ve Diğer Doğal Çözümler Mondie22 26 6,317 29-07-2025, Saat: 14:53
Son Yorum: BulutEfe
  HSV Tedavisinde Doğal Yöntemler ve Bulaşma Riski kerimaslan 4 1,376 22-07-2025, Saat: 10:59
Son Yorum: cipiaresss
Information Herpes Tedavisinde Valtrex Kullanımı: Deneyimler ve Öneriler Lovelyjackal 45 15,329 09-02-2025, Saat: 13:14
Son Yorum: Semptom
  Valtrex Yazdırma Rehberi: Aile Hekimi ve Devlet Hastanesi Deneyimleri Bella1441 24 7,630 13-11-2024, Saat: 11:15
Son Yorum: Üzgünüm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi