Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Deneyimleri: Atakları Azaltma ve Psikolojik Destek
Thumbs Up 
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 19 yaşında herpes kaptığını ve ilk doktorun yeterli ilgi göstermediğini anlatıyor. 1.5 yıldır atak geçirmediğini belirtiyor. Kullanıcılar arasında virüsün ömür boyu kaldığı ancak bağışıklık sistemini güçlü tutarak atakların azaltılabileceği konuşuluyor. Bir kullanıcı 3 yıl sonra tekrar atak yaşadığını ancak hafif geçtiğini söylüyor. Doğal destek olarak zerdeçal, zencefil, ginseng gibi ürünler öneriliyor. Topluluk üyeleri herpesin yaygın olduğunu ve damgalanmamak için açıklama yapma konusunda çekincelerini paylaşıyor.

Öncelikle herkese merhaba, yazımı biraz uzun tutup size deneyimlerimi anlatmak istiyorum. Yazımın devamını okumanız için 1.5 senedir şükürler olsun ki çıkartmıyorum :) Maalesef bu virüse 19 yaşında bir arkadaşımın şehir dışından gelip 'seni eğlendireceğim' demesiyle yakalandım :) Belirtileri olaydan 2 gün sonra akıntı ve sivilce benzeri kabarcıklarla verdi. Daha sonrasında akıntının gonore olduğunu öğrendim. İlk gittiğim doktor özel bir hastanede herpes olduğumu söyleyip krem verdi, açıkçası başından savdı beni :) 10 gün içerisinde yanlış hatırlamıyorsam kabarcıklar geçti. 1 ay sonrasında aynı sıkıntıyı tekrar yaşadım, öğrenci evimde kafaları yedim, o zaman da forumu takip etmeye başladım ve olumsuz yazıları görünce daha fazla çıldırdım ve gene özel bir hastaneden randevu aldım İstanbul’da, bu se...

Ek Bilgiler:

Herpes Virüsü Hakkında Genel Bilgiler

Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tiptir: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede görülür. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent (uykuda) kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrar aktifleşebilir. Atakları azaltmak için sağlıklı beslenme, stresten kaçınma ve yeterli uyku önerilir. Antiviral ilaçlar atak sıklığını azaltabilir. Herpes ömür boyu vücutta kalır ancak çoğu kişi atakları kontrol altına alabilir.

Topluluk Deneyimleri ve Öneriler

Forum kullanıcıları, bağışıklık sistemini güçlendirmek için zerdeçal, zencefil, ginseng gibi doğal ürünleri tavsiye etmektedir. Uzun süre atak geçirmeyenler olsa da virüs tamamen temizlenmez. Psikolojik olarak herpes ile yaşamak zor olabilir, ancak açık iletişim ve destek grupları faydalı olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Destek için teşekkürler .

Hsv, hpv artık hepimizde var. Örneğin hsv1 dünya genelinde herkesde var. Hsv 1 kapmayan yok gibi birşey. Tabi belirti verince genitalde psikoloji etkileniyor. Ama kolumuzda çıksa yada ağzımızda umursamayız bile. Hayatta sana daha ne engeller çıkacak kardeşim bunlar ne dirki. Bak ben pandemedide grip olarak hastaneye gittim sonrasında tümörüm olduğumu öğrendim. Hemen gözüm kapalı ameliyat oldum. Gram korkum olmadı. Derdi veren Allah devasını verir yada canımızı alır. Yapacak bişey yok

(11-04-2023, Saat: 03:04)Bergkamp Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv, hpv artık hepimizde var. Örneğin hsv1 dünya genelinde herkesde var. Hsv 1 kapmayan yok gibi birşey. Tabi belirti verince genitalde psikoloji etkileniyor. Ama kolumuzda çıksa yada ağzımızda umursamayız bile. Hayatta sana daha ne engeller çıkacak kardeşim bunlar ne dirki. Bak ben pandemedide grip olarak hastaneye gittim sonrasında tümörüm olduğumu öğrendim. Hemen gözüm kapalı ameliyat oldum. Gram korkum olmadı. Derdi veren Allah devasını verir yada canımızı alır. Yapacak bişey yok

Selamlar hiç 1-2 yıl atak geçiremeyip daha sonradan geçiren oldu mu?
virüs kaç yıl uykuda kalabiliyor 
Yada kandan tamamen temizleniyor mu

(12-04-2023, Saat: 02:11)Hastalıkdeğil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar hiç 1-2 yıl atak geçiremeyip daha sonradan geçiren oldu mu?

Ne yazik ki ömür boyu vücudundan çıkmıyor Sad

(12-04-2023, Saat: 02:11)Hastalıkdeğil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar hiç 1-2 yıl atak geçiremeyip daha sonradan geçiren oldu mu?

Yaklaşık üç yıl hiç atak geçirmemiştim ancak geçen hafta tekrar geçirdim, belirtiler oldukça hafifti. Maksimum kaç yıl uykuda kalabildiğini maalesef bilmiyorum.

3 yıl çok iyi bir süreymiş. Ne oldu da tekrar atak yaşadınız?

Merhabalar,

Bağışıklık ve sinir sistemini güçlü tutmak için zerdeçal, zencefil, ginseng ve karabiberi bal ile karıştırarak hergün düzenli olarak tüketiyorum. Baskılamada oldukça faydasını görmemle birlikte, uzun süre kullanırsam virüse de etki edeceğine inanıyorum. Zerdeçal ve karabiber karışımını da ayrıca kullanıyorum. Aşı veya ilaç bulunana kadar bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Ama doğal bitkiler de olsa herkesin bünyesi farklı olduğu için farklı tepkiler verebileceğinden doktora danışarak kullanılmasında fayda vardır.

Herkese sağlıklı günler dilerim

Benim fikrime göre hpv,hsv şuan çok yaygın nedenini bilmiyorum,twitterde doktorlar hpvnin çağımızın salgını olduğunu söylüyorlar ama gerçek şu ki; herpes tanısı koydukları hastayı ilaç verip gönderiyorlar nedenini bilmiyorum ama ciddi bir rahatsızlık yaratmaz diyorlar ve çok basitmiş gibi gönderiyorlar.Ben yine de her zaman karşımdaki kişiyi uyarma tarafındayım,daha bu cesareti toplayamadım ama ilişkiye başlarsam önceden söylerim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşimin Aldatması Sonrası Herpes Belirtileri: Deneyimler ve Destek Kimsizlik 13 3,437 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  Herpes ve Sağ Kasık Ağrısı: Belirtiler ve Kullanıcı Deneyimleri Hüzünbaz 7 2,870 05-06-2025, Saat: 20:49
Son Yorum: Ali Rıza
  Regl Döneminde Herpes (HSV-2) Atakları Tekrarlanıyor mu? Zeynep7 3 1,703 06-02-2025, Saat: 00:53
Son Yorum: Üzgünüm
  Brokoli Kürü Deneyimleri: Yanma Batma Sorunu Yaşayanlar Var mı? Üzgüny 11 4,117 23-03-2024, Saat: 10:22
Son Yorum: Sunday
  Gerçekten Çok Merak Ediyorum: HSV Atakları Ne Zaman Olur? yunuss1234 0 1,775 19-07-2021, Saat: 00:54
Son Yorum: yunuss1234

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi