Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Deneyimim: HSV-2 Teşhisi ve Tedavi Süreci
Big Grin 

Merhaba arkadaşlar, siteyi uzun zamandır takip ediyordum ancak bugün üye olmaya karar verdim ve size kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum belki bazı arkadaşların işine yarar. Öncelikle herpesle tam iki yıl önce tanıştım. İlk 6 ay gitmediğim doktor kalmadı ve hiçbiri herpes virüsünü tespit edemedi. Uzun araştırmalarım sonucu Mavilab'a gidip HSV2 testi olmak istediğimi söyledim ve sonuç pozitif. Kendi tanımı kendim koydum diyebiliriz kısaca. Ardından Valtrex baskılama tedavisine başladım ve 6 ay boyunca günde bir adet 500 mg valtrex kullandım. Bu süreçte hiç atak yaşamadım tam bitti derken ataklar tekrarlamaya başladı. Ayda 4-5 atak yaşadığım zamanlar oldu. Valtrex'e devam ettim ancak vücudumun direnç kazandığını düşünüyorum zira günde 2000 mg valtrex bile artık yetersiz geliyordu. Ardi

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tipe ayrılır: HSV-1 ve HSV-2. HSV-2 genellikle genital bölgede enfeksiyona yol açar. Virüs vücutta sinir hücrelerinde latent olarak kalır ve bağışıklık sisteminin zayıfladığı dönemlerde yeniden aktive olarak ataklara neden olur. Tedavide antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir, famsiklovir gibi) kullanılır. Düzenli ilaç kullanımı atak sıklığını azaltabilir. Stres, yorgunluk, hastalık gibi faktörler atakları tetikleyebilir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak, sağlıklı beslenmek ve yeterli uyku almak önemlidir. Herpes tanısı kan testi veya lezyonlardan örnek alınarak konulabilir. Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte belirtiler kontrol altına alınabilir. Partnerlere bulaş riskini azaltmak için korunma yöntemleri (prezervatif, ilaç) kullanılmalıdır. Herpes hakkında doğru bilgi edinmek ve bir sağlık kuruluşuna danışmak önemlidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(02-06-2021, Saat: 22:42)janset Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar, siteyi uzun zamandir takip ediyordum ancak bugun uye olmaya karar verdim ve size kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum belki bazi arkadaşlarin isine yarar.

Oncelikle herpesle tam iki yil once tanistim. İlk 6 ay gitmedigim doktor kalmadi ve hicbiri herpes virusunu tespit edemedi. Uzun arastirmalarim sonucu mavilab’a gidip hsv2 testi olmak istedigimi soyledim ve sonuc pozitif. Kendi tanimi kendim koydum diyebiliriz kisaca. Ardindan valtrex baskilama tedavisine basladim ve 6 ay boyunca gunde bir adet 500 mg valtrex kullandım. Bu süreçte hic atak yasamadim tam bitti derken ataklar tekrarlamaya basladi. Ayda 4-5 atak yasadigim zamanlar oldu. Valtrexe devam ettim ancak vucudumun direnc kazandığıni dusunuyorum zira gunde 2000 mg valtrex bile artik yetersiz geliyordu.
Ardindan yabanci kaynaklardan da okuyup bilgi edinmeye basladim ve zaten bu surecte deneme tahtasina dondugum icin kendimce en basarili buldugum yontemi sizinle paylasmak istiyorumSmile
Oncelikle arjinin ve lizin oranlarini arastirmaya basladim. Gundelik hayatimda mumkun oldugunca lizin degeri yuksek gidalar tuketmeye ozen gosterdim. (Kahvaltilarimi bazen kefir ve elmali smoothie ile yapiyorum) 
Probiyotik tuketimimi arttirdim. (kadinlardaki mantar enfeksiyonuna iyi geliyor)
Her sabah yarim saat yuruyus yapmaya basladim
Ac karnina b12 ve d vitamini kullanmaya basladim(damla seklinde)
Kahvaltidan sonra cinko ve c vitamini haplarini kullanmaya basladim. 
Gunde bir fincan melisa ve yesil cay icmeye basladim.

Bunlari yaptigim siralarda fazlaca alkol ictigimde oldu. (Mayasiz alkoller; genellikle cin)

Suan 1.5 ay oldu ve hic atak yasamadim. Umarim bu yazimin sik atak yasayan arkadaslara faydasi olur. Herpes ile mucadele etmek zihnen cok yorucu farkındayım ancak bagisikligi yuksek tutup yediklerimize ozen gösterirsek herpesten daha gucluyuzSmile) saglikla kalin

Faydalı bilgiler. Hayat paylaşınca güzel, deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler Smile

(04-06-2021, Saat: 01:48)Poser Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-06-2021, Saat: 22:42)janset Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar, siteyi uzun zamandir takip ediyordum ancak bugun uye olmaya karar verdim ve size kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum belki bazi arkadaşlarin isine yarar.

Oncelikle herpesle tam iki yil once tanistim. İlk 6 ay gitmedigim doktor kalmadi ve hicbiri herpes virusunu tespit edemedi. Uzun arastirmalarim sonucu mavilab’a gidip hsv2 testi olmak istedigimi soyledim ve sonuc pozitif. Kendi tanimi kendim koydum diyebiliriz kisaca. Ardindan valtrex baskilama tedavisine basladim ve 6 ay boyunca gunde bir adet 500 mg valtrex kullandım. Bu süreçte hic atak yasamadim tam bitti derken ataklar tekrarlamaya basladi. Ayda 4-5 atak yasadigim zamanlar oldu. Valtrexe devam ettim ancak vucudumun direnc kazandığıni dusunuyorum zira gunde 2000 mg valtrex bile artik yetersiz geliyordu.
Ardindan yabanci kaynaklardan da okuyup bilgi edinmeye basladim ve zaten bu surecte deneme tahtasina dondugum icin kendimce en basarili buldugum yontemi sizinle paylasmak istiyorumSmile
Oncelikle arjinin ve lizin oranlarini arastirmaya basladim. Gundelik hayatimda mumkun oldugunca lizin degeri yuksek gidalar tuketmeye ozen gosterdim. (Kahvaltilarimi bazen kefir ve elmali smoothie ile yapiyorum) 
Probiyotik tuketimimi arttirdim. (kadinlardaki mantar enfeksiyonuna iyi geliyor)
Her sabah yarim saat yuruyus yapmaya basladim
Ac karnina b12 ve d vitamini kullanmaya basladim(damla seklinde)
Kahvaltidan sonra cinko ve c vitamini haplarini kullanmaya basladim. 
Gunde bir fincan melisa ve yesil cay icmeye basladim.

Bunlari yaptigim siralarda fazlaca alkol ictigimde oldu. (Mayasiz alkoller; genellikle cin)

Suan 1.5 ay oldu ve hic atak yasamadim. Umarim bu yazimin sik atak yasayan arkadaslara faydasi olur. Herpes ile mucadele etmek zihnen cok yorucu farkındayım ancak bagisikligi yuksek tutup yediklerimize ozen gösterirsek herpesten daha gucluyuzSmile) saglikla kalin

Faydalı bilgiler. Hayat paylaşınca güzel, deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler Smile
Melisa cayi icmeni tavsiye ederim. 2.gunde bir bardak ve erkek isen genital bolgeni mumkun oldugu zamanlarda su ile inceltilmis elma sirkesi ile yika eger cildin cok. Hassas degilse su ile inceltmeden de kullanabilirsin cok asiri atak geciren arkadaslar da su ile inceltilmis elma sirkesini bir pamukla birlikte cinsel organina sarip uzerine condom. Takarak bir saat gibi o sekilde kalmasini saglayarak lezyon olusumundan uzun sureler kurtulabilirler tabiki bunun yaninda melisa cayida icmeleri. Lazim ben bu sekilde yaptim ve yaklasik 2 senedir sadece 2 kere cikti ayni zamanda eger hpv yani sigil virusude mevcut olanlar varsa elma sirkesi hpv sigilinde tedavisinde kesin cozum tabiki elma sirkesini kullanmak icin sigillerin dis yuzeyde olmasi lazim kadinlar icin kesinlikle tavsiye edilmez eger vajina icerisinde bir yerde ise dis yuzeyde ise kullanilabilinir daha detayli ve ayrintili bilgi isteyenler dm yoluyla ulasabilirler

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Egzema İçin Farklı Tedavi Önerileri ayt06 1 1,107 08-03-2025, Saat: 00:35
Son Yorum: Hakkı123
  HPV Tedavi Edilebilir mi? Belirtileri ve Korunma Yöntemleri pearlyy 3 1,531 05-03-2025, Saat: 15:16
Son Yorum: pearlyy
  Bacak Ağrısı ve Herpes: Belirtiler, Tedavi ve Deneyimler elifart2409@gmail.com 12 3,976 09-12-2024, Saat: 16:11
Son Yorum: Suphelihasta
  Herpes Teşhisi ve Düşük IgG Değerleri Hakkında Forum Tartışması Belliene 24 6,308 07-09-2024, Saat: 08:11
Son Yorum: 36bodrum36
  2 Yıl Sonra Lezyon Tekrar Çıktı: Tedavi ve Korunma Yolları Hayrettin 6 2,633 21-08-2024, Saat: 16:49
Son Yorum: Üzgünüm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi