Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV1 Pozitif Genital Herpes: Test Sonuçları Kafa Karıştırıyor

Merhaba, HSV1 IgM IgG ve HSV2 IgM IgG ve birçok herpes bağlantılı kan testi verdim hastanemde ama HSV2 negatif, HSV1 pozitif çıkıyor. Biliyorsunuz, ben mayıs ayında atak geçirdim ve doktorlar genital herpes dedi ama testler tam tersini anlatıyor. Doktor da çok şaşkın. 2 kere tekrarladık testleri ve işin ilginci bende ne gözde, burunda, ağızda hiç uçuk çıkmadı şu yaşıma kadar. Sorum şu: Başına böyle bir şey gelen oldu mu? Yoksa hiç duydunuz mu? En başta HSV1 IgM IgG ve HSV2 IgM IgG yazacaktım.

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tipe ayrılır: HSV1 genellikle ağız çevresinde uçuklara neden olurken, HSV2 genital bölgede enfeksiyon yapar. Ancak son yıllarda HSV1'in genital bölgede de enfeksiyona yol açtığı sıkça görülmektedir. Bu nedenle, genital bölgede HSV1 pozitif çıkması mümkündür. IgM testi genellikle yeni enfeksiyonları, IgG ise geçirilmiş enfeksiyonları gösterir. Ancak bu testlerin yanılma payı olabilir ve klinik bulgularla birlikte değerlendirilmelidir. Birçok kişide HSV1 oral bölgede hiç belirti vermezken, ilk atak genital bölgede görülebilir. Bu durum kafa karıştırıcı olabilir. Doktorunuzun testleri tekrarlaması doğru bir yaklaşımdır. Kesin tanı için PCR testi veya lezyondan örnek alınması daha güvenilir olabilir.

Önemli Bilgiler

HSV enfeksiyonları yaşam boyu sürebilir, ancak antiviral ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Stres, yorgunluk gibi faktörler atakları tetikleyebilir. Partnerinize bulaştırmamak için korunma yöntemleri ve atak döneminde cinsel temastan kaçınma önemlidir. Herhangi bir şüphe durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(25-06-2020, Saat: 22:53)E.k.n.k Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba hsv 1 igm igg  hsv1 igm igg ve bir çok herpes bağlantılı  kan testi verdim hastanemde ama hsv2  negatif hsv1 pozitif çıkıyor biliyorsunuz ben mayıs ayında atak geçirdim ve doktorlar genital herpes dedi ama testler tam tersini anlatıyor doktorda çok şaşkın 2 kere tekrarladık testleri ve işin ilginci bende ne gözde,burunda,ağızda hiç uçuk çıkmadı  şu  yaşıma kadarsorum su başına böyle birşey gelen oldumu yoksa hiç duydunuz mu

En başta hsv1 igm igg ve hsv2 igm igg yazacaktım

Tamam işte genital bölgenize hsv1 yerleşmiş ondan dolayı atak yaşıyosunuz. Hsv1 illa dudakta olacak diye bişey yok. Atak sıklığınız nedir ?

Mayıstan beri henüz yaşamadım bekliyorum

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV1 Test Sonuçları: IgG ve IgM Pozitif Ne Anlama Gelir? Genital Bulaşma Riski Hüseyin 51 15,622 15-03-2026, Saat: 22:05
Son Yorum: nurbahar
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 4,081 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  HSV Testleri Yanıltıcı Olabilir mi? Genital Siğil ve Lezyon Hikayesi Theseus 0 840 22-02-2025, Saat: 21:33
Son Yorum: Theseus
  HSV Tespiti: Ne Zaman Test Yaptırmalıyım? Korkuyy66 5 1,879 19-02-2025, Saat: 23:06
Son Yorum: Sametcann06
  Genital Herpes Menenjit ve Beyin İltihabına Yol Açar mı? Endişeler ve Gerçekler duzelicezbe 2 1,554 16-02-2025, Saat: 12:54
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi