Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HERPES HİKAYEM & DENEYİMLERİM & SORULARIM
Merhabalar arkadaşlar. Forumu yeni keşfettim, birbirinize verdiğiniz destek bana umut oldu diyebilirim. Ben sizinle sürecimi paylaşmak ve size sorularımı sormak istiyorum.

2024 Ocak ayında ilk genital uçuk çıktı. Daha önce bir uçuk öyküsü olmadığı için en başta ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra doktora gittiğimde göz muayenesiyle uçuk tanısı kondu. İlk çıkardığımda ağrılıydı ve birden fazla yara vardı. Daha sonra tekrar ettikçe ağrılar azaldı, sadece uçuk çıktığında hafif bir karıncalanma oluyor. 

Ocak ayından bu yana yani 1 seneyi aşkın zamandır genelde ayda 2 kere uçuk çıkıyor. Her doktora gittiğimde VALTREX yazılıyor ve krem veriliyor. Doktorun önerisiyle baskılayıcı tedavi olarak 6 ay Valtrex kullandım. Ama bıraktığım ay tekrar etti. Bıraktığımdan 2 aydır yine ayda 2 kez uçuk çıkıyor. Bağışıklığımı güçlendirmeye yönelik takviyeler alıyorum. Fakat ben 1 senedir grip bile olmadığım için bağışıklığımda bir sorun var gibi de durmuyor. 

Hamilelik düşünüyorum fakat önce en azından ayda 2 kez uçuk çıkarmayacak kıvama gelmiş şekilde tedavi olmak istiyorum. Araştırmalarımda genelde ortalama nüksün yılda 3-4 atak olduğunu görmüştüm buraya üye olmadan önce. Buradaki yazıları okuduğumda benim gibi sık atak geçiren çok kişi olduğunu gördüm. Şifa diliyorum her birinize.

İlk sorum şu:
Valtrex baskılayıcı tedavi nasıl uygulanır? (1000 mg ve 500 mg için yazarsanız çok sevinirim.) Baskılayıcı tedavide doz düşürülerek mi ilaç kullanılır? Ben normal 1 haftalık nasıl kullanıyorsam baskılayıcıda da aynı şekilde devam ettim. (sanırım bu yanlış.)
2) Hamilelik sürecinde baskılayıcı tedavi öneriliyor mu? Bunu yapan biri varsa konuşmak istiyorum.
3) Bu durumun ruh sağlığımı bozduğunu düşünüyorum. İnanılmaz evhamlı birine dönüştüm ve eşimi de etkiliyor. Bu konuda psikiyatrist yahu psikoloğa giden var mı? Faydası söz konusu mu?
4) L-lysine, beta glucan ve c vitamini kullanıyorum. 1 ayı devirmek derdindeydim ama kullanalı 1 hafta olmuşken uçuk çıkarınca işe yaramıyor herhalde deyip bıraktım. Takviye ya da değil herhangi bir ilaç kullandıkça kendimi kandırıyor gibi hissediyorum. Devam etmeli miyim? Özellikle lysine işe yarıyor mu?
5) Bir doktor ozon tedavisi önerdi. Bizzat konuşmadım, ayrıntı bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
6) Valtrex kullanıldıkça etkisini yitiren bir ilaç mı? 
7) Bilhassa kadın arkadaşlarım, genital bölge tüy temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Bölgedeki herhangi bir tahribat doğrudan uçuğa sebep oluyor. Virüs bünyeye girdikten sonra lazer yaptırmış biri var mı?

Teşekkürler. Tüm soruları cevaplayamayabilirsiniz elbette, herhangi biri için bile cevap verseniz çok memnun olurum. Aklıma geldikçe yazacağım.

Öncelikle merhabalar her sorunuz konusunda bilgim yok ama bildiğim kadarıyla cevap vermek gerekirse 3) Bu konu tamamen size bağlı nasıl ki depresyonda olan biri psikoloğa gidip fayda görüyorsa herpesin yaşattıklarıyla ilgili psikolojik sorun yaşayan biri de fayda sağlayabilir diye düşünüyorum. 4) L-lysine kullanıyorum ama ben zaten çok az lezyon çıkarıyordum farkını anlayacak kadar tecrübe etmedim internette yabancı kaynaklar özellikle günlük belli mg üstünde lysine kullanımının herpes için faydalı olduğunu araştırmalarla söylüyor. 5) Ozon tedavisiyle ilgili forumda geçmiş konular var bir üyemiz uygulayıp faydasını görmediğini söylüyor hatrı sayılır da bir miktar para harcamış bunun için fakat değişiklik yok. Öncelikle stresin önüne geçmeniz lazım bu virüse sahip evli yüz binlerce insan var hamile kalıp çocuk doğurabiliyorlar. Sadece doğumda aktif lezyon olursa bebeğe virüs geçebileceğinden dolayı doktorlar sezaryen doğum tercih ediyor. Sağlıkla kalın

(20-02-2025, Saat: 23:08)nopainnogain Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar arkadaşlar. Forumu yeni keşfettim, birbirinize verdiğiniz destek bana umut oldu diyebilirim. Ben sizinle sürecimi paylaşmak ve size sorularımı sormak istiyorum.

2024 Ocak ayında ilk genital uçuk çıktı. Daha önce bir uçuk öyküsü olmadığı için en başta ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra doktora gittiğimde göz muayenesiyle uçuk tanısı kondu. İlk çıkardığımda ağrılıydı ve birden fazla yara vardı. Daha sonra tekrar ettikçe ağrılar azaldı, sadece uçuk çıktığında hafif bir karıncalanma oluyor. 

Ocak ayından bu yana yani 1 seneyi aşkın zamandır genelde ayda 2 kere uçuk çıkıyor. Her doktora gittiğimde VALTREX yazılıyor ve krem veriliyor. Doktorun önerisiyle baskılayıcı tedavi olarak 6 ay Valtrex kullandım. Ama bıraktığım ay tekrar etti. Bıraktığımdan 2 aydır yine ayda 2 kez uçuk çıkıyor. Bağışıklığımı güçlendirmeye yönelik takviyeler alıyorum. Fakat ben 1 senedir grip bile olmadığım için bağışıklığımda bir sorun var gibi de durmuyor. 

Hamilelik düşünüyorum fakat önce en azından ayda 2 kez uçuk çıkarmayacak kıvama gelmiş şekilde tedavi olmak istiyorum. Araştırmalarımda genelde ortalama nüksün yılda 3-4 atak olduğunu görmüştüm buraya üye olmadan önce. Buradaki yazıları okuduğumda benim gibi sık atak geçiren çok kişi olduğunu gördüm. Şifa diliyorum her birinize.

İlk sorum şu:
Valtrex baskılayıcı tedavi nasıl uygulanır? (1000 mg ve 500 mg için yazarsanız çok sevinirim.) Baskılayıcı tedavide doz düşürülerek mi ilaç kullanılır? Ben normal 1 haftalık nasıl kullanıyorsam baskılayıcıda da aynı şekilde devam ettim. (sanırım bu yanlış.)
2) Hamilelik sürecinde baskılayıcı tedavi öneriliyor mu? Bunu yapan biri varsa konuşmak istiyorum.
3) Bu durumun ruh sağlığımı bozduğunu düşünüyorum. İnanılmaz evhamlı birine dönüştüm ve eşimi de etkiliyor. Bu konuda psikiyatrist yahu psikoloğa giden var mı? Faydası söz konusu mu?
4) L-lysine, beta glucan ve c vitamini kullanıyorum. 1 ayı devirmek derdindeydim ama kullanalı 1 hafta olmuşken uçuk çıkarınca işe yaramıyor herhalde deyip bıraktım. Takviye ya da değil herhangi bir ilaç kullandıkça kendimi kandırıyor gibi hissediyorum. Devam etmeli miyim? Özellikle lysine işe yarıyor mu?
5) Bir doktor ozon tedavisi önerdi. Bizzat konuşmadım, ayrıntı bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
7) Bilhassa kadın arkadaşlarım, genital bölge tüy temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Bölgedeki herhangi bir tahribat doğrudan uçuğa sebep oluyor. Virüs bünyeye girdikten sonra lazer yaptırmış biri var mı?

Teşekkürler. Tüm soruları cevaplayamayabilirsiniz elbette, herhangi biri için bile cevap verseniz çok memnun olurum. Aklıma geldikçe yazacağım.

Merhaba, tüm sorularina cevap veremem ama şunu söyliyim belki biraz içini rahatlatir. Herpes hastasiyim ve cocugum var. Hamilelikte hicbir ilac kullanmadim herpesle alakali. Hamilelik surecinde hatirladigim kadariyla bir iki kere ufak bir lezyon oldu ama kisa surdu. Onun disinda olmadi. Dogumu da sezeryan olarak yaptim. Özel bölgenizi cinsel iliski sonrasi temizlendikten sonra mutlaka kurutun. Ben fön makinesi ile tamamen kurutuyorum her banyo ve temizleme sonrasi. Iç camasirinizi hergun mutlaka degistirin. Gerekirse gunde 2 kere degistirin akinti durumunuza gore. Kuru kalmasi cok cok onemli. Bu sekilde ataklar yuzde 80 azaldi diyebilirim. Gunluk ped kullanmayin. Nemli ortam herpesin en baş düsmani. Bu arada yaklasik 3 aydir lazere gidiyorum. Hicbir lezyon olusumu olmadi hala. Hicbir takviye ilaci vs kullanmiyorum. Bu herpesin tamamen kuru kalmasi ve psikolojik olarak guclu kalabilmekle alakali birsey oldugunu dusunuyorum. Benim tecrubelerim bu sekilde. 9 yildir mucadelem devam ediyor..

HERKES İÇİN SÖYLEMİYORUM BUNU AMA TEST OLMAKTAN KORKAN KAYITLARA DÜŞER DİYE SAKLANAN O KADAR İNSAN VARKİ BEN SİZE NE DİYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM ALLAHA HAVALE EDİYORUM SİZİ. HİV VİRÜSÜ KAPAN İNSANLAR BİLE KENDİNİ SAKLAMIYOR GİDİP TEST OLUYOR BETERİN BETERİ VAR KENDİSİNDE HERPESİN MEVCUT OLDUĞUNU BİLİYOR KENDİNDEN EMİN AMA GİDİP TEST OLMUYOR İSTERSENİZ BENİ BURADAN DA ATABİLİRSİNİZ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL AMA FARKINDALIĞI ÖNLEYEN BU İNSANLARDIR BUNCA SENE BU VİRÜSÜN BULUNMAMA ONEMSEMEME SEBEBİ SİZ VE SİZİN GİBİLERİDİR..

(20-02-2025, Saat: 23:08)nopainnogain Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar arkadaşlar. Forumu yeni keşfettim, birbirinize verdiğiniz destek bana umut oldu diyebilirim. Ben sizinle sürecimi paylaşmak ve size sorularımı sormak istiyorum.

İlk sorum şu:

Valtrex günlük 1 tablet alınarak uygulanır. Kullanmadan önce doktorunuza danışın. Kaç mg ve ne kadar süre kullanacağınızı o belirlesin. Özellikle hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız ilaç, bitkisel takviye yahut vitamin vb. ne olursa olsun doktorunuza danışmadan kullanmayın. 
Valtrex veya diğer antiviraller bazı hastalarda bir süre sonra etkisini yitirmekteler. Ancak bu istisnai bir durum ve genelde uzun süre kullanan pek çok hasta var. Atak yaşarken aldığınız dozlar genelde baskılamaya oranla fazladır. Örneğin baskılamak için 500 mg kullanıyorsanız, atak esnasında 1000 mg kullanırsınız. Tekrar etmekte fayda var: Kullanım dozajını ve süresini doktorunuz ayarlasın. 
L- lysine için günlük 3000 mg üstünün atakları baskıladığı söylenir. Hastalar genelde günlük 1000 mg kullanmaktalar. L-lysine hakkında yapılan bir bilimsel çalışmada HSV'ye karşı etkili olduğu sonucu çıkmışken, bir başka çalışmada dikkate alınabilir bir etkisi olmadığı sonucuna ulaşıldı diye okumuştum. 
Geçmiş olsun.

İyi günler arkadaşlar, konu biraz erkekler ile alakalı, konuyu araştırdım ama net cevap bulmadım, baskılama tedavi süreci içinde sünet derisi üzerinde ve glans çevresinde çemberde gün içinde 2-3 kez 1-2 dakikalık veya daha fazla batma hissi yaşayan varmı. Ben baskılama waltrex kullanıyorum, ilacı değiştiren veya ilaç ile birlikte farklı yöntemler deneyip batma hissini gideren varmı.

(23-02-2025, Saat: 17:54)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi günler arkadaşlar, konu biraz erkekler ile alakalı, konuyu araştırdım ama net cevap bulmadım, baskılama tedavi süreci içinde sünet derisi üzerinde ve glans çevresinde çemberde gün içinde 2-3 kez 1-2 dakikalık veya daha fazla batma hissi yaşayan varmı. Ben baskılama waltrex kullanıyorum, ilacı değiştiren veya ilaç ile birlikte farklı yöntemler deneyip batma hissini gideren varmı.

Aynı durumu yaşıyorum sadece içi sıvı dolu kabarcıklardan ziyade kesilmiş gibi ince yaralarda oluşuyor şişmeler oluyor Allah yardımcımız olsun zor

(23-02-2025, Saat: 17:54)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi günler arkadaşlar, konu biraz erkekler ile alakalı, konuyu araştırdım ama net cevap bulmadım, baskılama tedavi süreci içinde sünet derisi üzerinde ve glans çevresinde çemberde gün içinde 2-3 kez 1-2 dakikalık veya daha fazla batma hissi yaşayan varmı. Ben baskılama waltrex kullanıyorum, ilacı değiştiren veya ilaç ile birlikte farklı yöntemler deneyip batma hissini gideren varmı.
Batma, yanma, kaşıntı gibi hisler nevralji belirtileridir. HSV kaynaklı olabileceği gibi, farklı nedenlerden de kaynaklanabilirler. Özellikle valtex kullananlarda bu tür şikayetleri yabancı forumlarda da okuyorum. Bende de var. Ancak benimki ilk ataktan sonra çok şiddetliydi ve uzun süre devam etti. Valtex kullandım uzun süre geçmedi. Valtrexi bırakıp aseviralle devam ettim. Ağrılar bir süre azaldı tekrar başladı. Antiviralleri tamamen bırakınca 15 günlüğüne geçti tekrar başlayınca tekrar antivral aldım, gene bir süreliğine geçti ve tekrar başlayınca ilaçları tamamen bıraktım. Ağrılar çok çok azaldı. Saçmasapan bir kısır döngü oluştu. 
Size tavsiyem valtrex yerine asevirali bir süre deneyin. Sonuca bakın.

(23-02-2025, Saat: 19:33)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aynı durumu yaşıyorum sadece içi sıvı dolu kabarcıklardan ziyade kesilmiş gibi ince yaralarda oluşuyor şişmeler oluyor Allah yardımcımız olsun zor
HSV lezyonları muhakkak içi sıvı dolu kabarcık şeklinde olmaz. Kağıt kesiği, kızarıklık ve döküntü, sivilce benzeri olabilir.

Her birinize teşekkür ediyorum.

Arkdaşlar 2 yeni deneyimimi paylaşmak istiyorum.
1. Boyun fıtıgım var geçtiğimiz günlerde acilde muscoril isimli kas gevşetici ve ağrı kesici iğne yaptırdım yarım saat sonra bianda kaşıntı ve ani lezyon cıktı akabinde 3 gün sonra yine aynı şekilde aynı iğneyi vurulunca tekrar nüksetti
2. Düzenli olarak fitness ve agırlık antremanı yapıyorm ilk defa preworkout isimli antreman öncesi takviye içtim 2-3 saat içinde aynı şekilde karıncalanma ve ertesi gün lezyon oluştu
Bu yaşadıklarımla ilgili detaylı bilgisi olan varsa paylaşabilir

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes miyim? Kimsizlik 13 2,001 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  genital herpes menenjit beyin itihabı vs ? duzelicezbe 2 1,032 16-02-2025, Saat: 12:54
Son Yorum: Sametcann06
  Herpes testi ne zaman yapılmalı cipiaresss 23 6,115 02-02-2025, Saat: 16:28
Son Yorum: Alp23425
  Genital herpes üretra Zero 19 10,469 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06
  Herpes testi Ayca 9 4,517 02-12-2024, Saat: 02:20
Son Yorum: Hüseyin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi