Yorumları: 1
Konuları: 1
Öncelikle herkese selamlar. Birkaç aydır genital herpesle mücadele ediyorum, ancak bu süreçte psikolojim biraz bozuldu. Bunun nedenini soracak olursanız, beyin iltihabı gibi komplikasyonlara yol açtığını okuduğum için açıkçası korkmaya başladım. Bu durumda benimle düşüncelerini veya bilgilerini paylaşabilecek olanlar var mı? Biraz endişeliyim çünkü.
Yorumları: 152
Konuları: 2
(16-02-2025, Saat: 07:59)Jinsakai7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Psikolojik olarak etkilenmenizi anlıyorum ama herpes kaynaklı beyin iltihabından da korkacak bi durum yok milyonda bir olacak şeyle yaşanmaz sokağa çıkınca yolda araba çarpar ölürüm diye korkuyor musun? virüs çok nadir durumlar haricinde hayati değil. İnsanların %70 inde hsv-1 mevcut hsv-2 dünya genelinde 500 milyonun üstünde insanda pozitif ki bu rakam tanı koyulan sayı çok fazla kişide virüsle enfekte fakat latent durumda yani uykuda haberi bile yok. Bence herpesin fiziksel semptomlarından çok psikolojik tarafıyla mücadele etmekte zorlanıyor insan sonra stres oluyor ve ataklar tetikleniyor olduğundan kötü hale getirmeyin kafanızda şu hastalığı, bağışıklığı ve mentali iyi tutmak lazım çok daha tehlikeli hastalıklar var buna şükredersin.
Katılıyorum bravo+. Arkadaşında dediği gibi milyonda bir çok zor .öncelikle sakin olun bu vücudunuzda her zaman aktif olacak bir virüs değil dik duracaksın kendine iyi bakacaksın bağışıklığını güçlü tutacaksın zararlı ve seni tetikleyecek yiyeceklerden içeceklerden uzak duracaksın geçmiş olsun