Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital HSV-2 Bulaşma Yolları ve Sirke Tedavisi Hakkında Bilgiler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 2 buçuk aydır HSV-2 taşıdığını, ikinci atağı sirke ile atlattığını ve sirkenin zararlarını sorguladı. Ayrıca aile içinde çatal-bardak, çamaşır yıkama gibi günlük temasla bulaşma riskini ve küçük kardeşini öperken endişelendiğini belirtti. Forum kullanıcıları, sirkenin zararlı olmadığını ancak etkinliğinin net olmadığını ifade etti. Virüsün bulaşma yolları tartışıldı; çoğu kullanıcı genital HSV-2'nin öpüşme, çatal-bıçak gibi günlük temasla geçmediğini, esas bulaşmanın cinsel temas ve aktif lezyonlarla direkt temas yoluyla olduğunu vurguladı. Bazı kullanıcılar, asemptomatik dökülme ve lezyon farkındalığı konularına değindi. Konu başlatıcı, öpüşme ile ilgili endişesinin gereksiz olduğunu öğrendi. Ayrıca herpesin psikolojik etkileri ve toplumda yaygınlığı hakkında paylaşımlar yapıldı. Nihai olarak, virüs hakkında doğru bilgi edinmenin ve doktora danışmanın önemi vurgulandı. Genel öneri, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve atak dönemlerinde antiviral tedavi kullanılması yönündeydi.

Arkadaşlar merhaba, 2 buçuk aydır HSV-2 virüsü taşıyorum. Virüs hakkında bilgim oldukça kısıtlı. İkinci atağı sirkeyle kısa bir sürede atlattım. Sirkenin bir zararı var mı bunu merak ediyorum. Bir de bende genital uçuk çıkıyor, ailemle yaşıyorum. Çatal bıçaktan, aynı bardaktan, iç çamaşırlarının aynı anda yıkanmasından başka bir şeyden bulaşıyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim. Küçük bir kardeşim var, onu öperken bile tedirginim. Help :(

Ek Bilgiler:

HSV-2 Hakkında Genel Bilgiler

HSV-2, genital herpesin en yaygın nedenidir. Virüs, genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Lezyonlar (uçuklar) aktifken bulaşma riski en yüksektir, ancak belirti olmasa bile asemptomatik dökülme ile bulaşabilir. Günlük yaşamda çatal, bıçak, bardak gibi eşyalarla bulaşma son derece nadirdir. Virüs dış ortamda kısa sürede ölür. İç çamaşırlarının ortak yıkanması da bulaşma riski taşımaz, çünkü deterjan ve yüksek sıcaklık virüsü etkisiz hale getirir. Öpüşme ile genital HSV-2 bulaşması tipik olarak görülmez; çünkü virüs genellikle genital bölgede bulunur. Oral herpes (HSV-1) ise öpüşme ile bulaşabilir.

Sirke Kullanımı Üzerine

Sirke, bazı kişiler tarafından uçuk lezyonlarını kurutmak için kullanılır. Ancak bu yöntemin etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamıştır ve cildi tahriş edebilir. Lezyonları temiz ve kuru tutmak, doktor önerisiyle antiviral kremler kullanmak daha güvenilir bir yaklaşımdır.

Aile İçi Korunma Önerileri

Aktif lezyon döneminde, lezyonlara dokunduktan sonra elleri yıkamak önemlidir. Havlu gibi kişisel eşyaların paylaşılmaması, yatak çarşaflarının düzenli değiştirilmesi önerilir. Küçük kardeşinizi öperken tedirgin olmanıza gerek yok; genital HSV-2 öpüşme ile bulaşmaz. Ancak dudakta uçuk varsa (genellikle HSV-1) o zaman öpüşmekten kaçınılmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(11-02-2020, Saat: 10:30)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar merhaba 2 bucuk aydır hsv2 virüsü taşıyorum virüs hakkında bilgim oldukça kısıtlı ikinci atağı sirkeyle kısa bir sürede atlattım sirkenin bir zararı var mı bunu merak ediyorum bir de bende genital uçuk çıkıyor, ailemle yaşıyorum, çatal bıçaktan aynı bardaktan iç çamaşırlarının aynı anda yıkanmasından başka bir şeyden bulaşıyor mu bilgilendirirseniz sevinirim. Kücük bir kardeşim var onu öperken bile tedirginim help Sad

Geçmiş olsun. Sitede hepsiyle ilgili Bilgi mevcut

sirkenin bir zararı yok çamaşır makinesinde çamaşır ların ortak yıkanmasından geçmez 60 derecede öldügünü biliyorum dış ortamda fazla yaşayan bir vürüs degil dudak ucugu aynısı direk temasla gecer lezyon varken içi sulu dönemde çukla temastan gecer elinle uçuga temas etme etsende yıka okadar

(11-02-2020, Saat: 11:09)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sirkenin bir zararı yok çamaşır makinesinde çamaşır ların ortak yıkanmasından geçmez 60 derecede öldügünü biliyorum dış ortamda fazla yaşayan bir vürüs degil dudak ucugu aynısı direk temasla gecer lezyon varken içi sulu dönemde çukla temastan gecer elinle uçuga temas etme etsende yıka okadar

Teşekkür ederim peki genital olan hsv2 çatal bıçaktan veya öpmeyle geçer mi ?

(11-02-2020, Saat: 12:14)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-02-2020, Saat: 11:09)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sirkenin bir zararı yok çamaşır makinesinde çamaşır ların ortak yıkanmasından geçmez 60 derecede öldügünü biliyorum dış ortamda fazla yaşayan bir vürüs degil dudak ucugu aynısı direk temasla gecer lezyon varken içi sulu dönemde çukla temastan gecer elinle uçuga temas etme etsende yıka okadar

Geçmez

(11-02-2020, Saat: 13:31)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Genitaldeki uçuk çatal bıçakla öpmeyle geçer mi sizce? Mantıklı geliyor mu?

(11-02-2020, Saat: 16:30)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-02-2020, Saat: 13:31)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim peki genital olan hsv2 çatal bıçaktan veya öpmeyle geçer mi ?

Genitaldeki uçuk çatal bıçakla öpmeyle geçer mi sizce? Mantıklı geliyor mu?

Bana mantıklı gelmiyor ama googledan baktığımda öpünce geçer yazıyor hsv 1den bahsetme ihtimali yüksek tabi ama belki tükürükle geçiyordur diye tedirgin oldum

(11-02-2020, Saat: 16:39)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-02-2020, Saat: 16:30)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Genitaldeki uçuk çatal bıçakla öpmeyle geçer mi sizce? Mantıklı geliyor mu?

Bana mantıklı gelmiyor ama googledan baktığımda öpünce geçer yazıyor hsv 1den bahsetme ihtimali yüksek tabi ama belki tükürükle geçiyordur diye tedirgin oldum
Corona o

Bu arada ben de bu atağımda ilk kez sirkeyi denedim hemen kurutup yok etti

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes İçin Kamuoyu Oluşturma Çağrısı marulkafa 17 3,572 31-03-2026, Saat: 21:02
Son Yorum: Nedenolmasın
  Küba Aşısı Hebertrans ve Labolife 2herp ile Herpes Tedavisi Mümkün mü? Deneyimle kadirm 60 12,593 28-02-2026, Saat: 06:08
Son Yorum: Pançoo
  Valtrex Baskılama Tedavisi Kullananların Deneyimleri kadirm 8 2,069 05-12-2025, Saat: 18:27
Son Yorum: husame
  Modoks Kullanımı Sonrası Mycoplasma Hominis Tedavisi Deneyimi Kızılejder 4 1,172 11-10-2025, Saat: 08:26
Son Yorum: Kızılejder
Sad Genital Herpes ve Bacak Arası Kitle: Deneyim ve Öneriler Dobby0 9 1,932 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi