Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sivilce benzeri lezyonlar 1 aydır geçmiyor, HSV mi HPV mi?

Arkadaşlar selam, bugün HPV kontrolüne gittim yine 1-2 bir şey görüp siğil olabilir diyip yaktı. Neyse HSV'yi sordum. Geçen hafta 1 atak geçirmiştim onlar kurudu iyileşme aşamasında (hiçbir şey yapmadım). Ancak küçük sivilce gibi lezyonlarım mevcut hala. Doktora sordum bunlar HSV değil dedi o da anlamadı ne olduğunu. Tarif edeyim size, bildiğiniz küçük sivilce görünüş olarak, hiçbir fark yok. Ancak 1 aydır duruyorlar ne büyüyorlar ne küçülüyorlar. Bunlar ne olabilir bilgisi olan var mı? He bu arada bu bahsettiğim şeyler çıkarken aynı HSV gibi hissettirmişti. Kafamda deli sorular HPV'yi biliyoruz gidip yaktırıyoruz. HSV'yi de biliyoruz tipinden hissiyatından anlaşılıyor zaten de bir bahsettiğim şeyleri çözemedim. Acaba minyatür HSV olabilir mi veya başka ne olabilir fikriniz var mı?

Ek Bilgiler: Ciltte uzun süreli küçük sivilce benzeri lezyonların farklı nedenleri olabilir. Bunlar arasında folikülit, yalancı folikülit, molluskum kontagiozum gibi viral veya bakteriyel enfeksiyonlar sayılabilir. Kesin tanı için dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(02-07-2024, Saat: 19:40)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arladaşım hsv o kadar uzun süre sabit kalmaz daha önce sanırım test için bazı bilgiler ve önerilerde bulunmuştuk buradan. Molluscum olabilir, penisin neresinde ayrıca belki doğal yapısal bişeylerdir, penil papülleri, fordyce papül, ya da gerçek papül ya da başka bir HPV tipidir vs vs buradan kimse bu şekilde yardımcı olamaz ki. Sana verebileceğim tek faydalı tavsiye tanı koyabilecek tecrübeli bir hekim dene.
@hakkı123 hpv kurtulabilirmiyiz tamamen

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Sürekli Ağrı Yapar mı? 14 Aydır Geçmeyen Ağrılar Dünyam 21 5,285 30-07-2025, Saat: 20:58
Son Yorum: BulutEfe
  14 Aydır Geçmeyen Herpes Ağrısı: Yaralar Olmadan Ağrı Olur mu? Dünyam 3 1,353 04-07-2025, Saat: 00:30
Son Yorum: Kimsizlik

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi