Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes sürekli ağrı yapar mı
Arkadaşlar herpes sürekli ağrı yapar mı 14 aydır hiç ağrılarım azalmıyor ne yapacağımıda  bilmiyorum delirmek üzereyim artık bu nasıl bir sey benim gibi 14 aydır hiç geçmeyen ağrı çeken var mı yada oldumu bu durumu yara felan çıkmadı ama bir rahatsızlık ağrı arada bi batma yanma oluyor  herpes mi herpes sadece atak olduğu zaman mı ağrı yapıyor uyuduğum da sabah kalktığımda hiç bir ağrım sızım olmuyor sonradan başlıyor biri aydınlatsın yoksa kafayı yiyecem evliyim 2 çocuğum var 
ilişkiden ay sonra test yaptırdım
hsv 1 igg 45.3 pozitif 
Hsv 1 igm 3.2 negatif 
hsv 2 igg 9.2 sınırda index diyor 
hvs 2 igm 3.1 negatif 
Enfeksiyon hastalıklarına gittim doktor senin hiç atağın olmamış sende başka bir sey vardır dedi 
Başka bir doktora gittim oda sende hiç atak olmamış diyor  hsv 2 igg 9.2 pozitif sayarsak sende atak yok diyor aklım ermiyor ölene kadar mı ağrı çekecem 14 ay oldu uykudan kalkınca başlıyor uyuncaya kadar devam ediyor ağrılarım

(18-06-2025, Saat: 17:15)Dünyam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar herpes sürekli ağrı yapar mı 14 aydır hiç ağrılarım azalmıyor ne yapacağımıda  bilmiyorum delirmek üzereyim artık bu nasıl bir sey benim gibi 14 aydır hiç geçmeyen ağrı çeken var mı yada oldumu bu durumu yara felan çıkmadı ama bir rahatsızlık ağrı arada bi batma yanma oluyor  herpes mi herpes sadece atak olduğu zaman mı ağrı yapıyor uyuduğum da sabah kalktığımda hiç bir ağrım sızım olmuyor sonradan başlıyor biri aydınlatsın yoksa kafayı yiyecem evliyim 2 çocuğum var 
ilişkiden ay sonra test yaptırdım
hsv 1 igg 45.3 pozitif 
Hsv 1 igm 3.2 negatif 
hsv 2 igg 9.2 sınırda index diyor 
hvs 2 igm 3.1 negatif 
Enfeksiyon hastalıklarına gittim doktor senin hiç atağın olmamış sende başka bir sey vardır dedi 
Başka bir doktora gittim oda sende hiç atak olmamış diyor  hsv 2 igg 9.2 pozitif sayarsak sende atak yok diyor aklım ermiyor ölene kadar mı ağrı çekecem 14 ay oldu uykudan kalkınca başlıyor uyuncaya kadar devam ediyor ağrılarım
Herpes genital nevraljiye sebep olabilir. HSV sinirlere yerleştiği için sinirlerde hasara neden olabilir ve bu da ağrılara neden olur. Hiç atak geçirmediğinizi doktorlar kan testine bakarak mı söylediler? Kaldı ki HSV hastalarının çoğu atak geçirmez. Sadece taşıyıcı ve bulaştırıcıdırlar. Ancak atak geçirmeden sinir ağrıları oluşur mu bilmiyorum. 
HSV tip-2 sınırda olabilir. Belki negatiftir ancak tip-1 pozitif gelmiş. Tip-1 genital bölgede de olabilir.  Ağrılarınız için bir nöroloji doktoruna gidin. HSV kaynaklı olmayabilir ancak size ağrılara karşı (eğer sinir sisteminden kaynaklanıyorsa) ağrı kesici verebilir. 
Sinir ağrılarınıza karşı B12, B3 vitamin takviyesi alabilirsiniz. Omega 3 de destekleyici olarak alınabilir. Bunların dışında alfa lipoik asit kimi hastalarda ağrıların azalmasına yardımcı olmakta. 
Eğer sinir ağrılarınız HSV kaynaklı ise antivirallerle baskılama deneyebilirsiniz.
İster ilaç alın, ister bitkisel, ister vitamin takviyesi kullanın. Kullanmadan önce muhakkak uzman bir doktora danışın. Geçmiş olsun.

Testlere bakarak konuştu yine test yaptıracam

(19-06-2025, Saat: 00:32)Dünyam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Testlere bakarak konuştu yine test yaptıracam

Testlere bakarak hiç atak geçirmemişsin denilemez. İlk atağı geçirdiğinizde vücudunuz IGM antikoru oluşturur. Bu antikor kanınızda belirli bir seviyede bir süre kalır ve sonra azalmaya başlar ve negatife döner. Bu süre içinde IGM test sonucunun pozitif çıkar. IGM tekrarlayan ataklarda bazen pozitif olur bazen olmaz. Bu nedenle IGM sonuçlarına bakarak teşhis konulmaz. HSV vücudunuza girdikten sonra yaklaşık 3-4 ay içinde IGG antikorları oluşur. IGG kalıcıdır. Atakla ilgisi yoktur. Sizin tip-1 IGG antikorlarınız pozitif. Testin yanılma ihtimali azdır. Bu durumda sizin vücudunuzda HSV tip-1 var IGG antikorları oluşmuş. Testler virüsü ne zaman aldığınızı veya virüsün vücudunuzun hangi bölgesinde olduğunu söylemez. HSV tip-1 oral bölgede olabilir (normali de budur). Genital bölgede de olabilir. Son zamanlarda genital herpes vakalarının neredeyse yarısı tip-1'e dayanmaktadır. 
Yeniden test yaptıracaksınız western blot yaptırın. Western blot % 99 doğru sonuç verir. 
Ağrılarınıza gelince post herpetik pudental nevralji yaşıyor olabilirsiniz. Nevraljinin tek nedeni HSV değildir. Başka bir nedene de dayanabilir. HSV kökenli ise antivirallerle baskılama tedavisi işe yarayabilir. Nöroloji bölümüne giderseniz ve sinir hasarı tespit edilirse, size buna özel ağrı kesiciler reçete edebilirler. Algoloji bölümüne giderseniz hasar gören siniri bloklayabilirler. Sinir bloklama her zaman başarılı olmaz ve geçici süreyle etkilidir. 
Daha önce söylediğim gibi takviye olarak alfa lipoik asit deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Ben dudaktan hiç uçuk geçirmedim bu yaşıma kadar

Ben de aynı durumdayım.Yaklaşık 1 senedir penisin uç kısmına yakın, üretrada geçmeyen ve ara ara şiddetlenen acı,ağrı ve yanma var.Bu sene 2 kere test yaptırdım.
1.test hsv1 ve hsv 2 igg pozitif

2.test sadece hsv 2 igg pozitif

igm hiçbirinde pozitif gelmedi.

(Hiç dudak uçuğu çıkarmadım.)

7 senedir hsv var. Normalde uçuk lezyonları dışarıda çıkardı,valtrex ve zovirax la 1 haftada iyileşirdi.Ama son 1 senedir bu durumdayım.

(19-06-2025, Saat: 14:29)Dünyam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben dudaktan hiç uçuk geçirmedim bu yaşıma kadar

Uçuk çıkarmamanız kesin olarak bir şey ifade etmez. Herpes hastalarının %60-70'i hiç semptom göstermez. İnsanların en az % 60'ı HSV tip-1 virüs taşırlar. Ancak çoğu semptom göstermezler ve taşıyıcı olduklarını bilmezler. Genital herpeste de benzeri bir durum var. GHSV hastaların %60-70'i semptom göstermez. Hasta olduklarını da bilmezler ama virüsü bulaştırma riski taşırlar.

(19-06-2025, Saat: 18:54)blue Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de aynı durumdayım.Yaklaşık 1 senedir penisin uç kısmına yakın, üretrada geçmeyen ve ara ara şiddetlenen acı,ağrı ve yanma var.Bu sene 2 kere test yaptırdım.
1.test hsv1 ve hsv 2 igg pozitif

2.test sadece hsv 2 igg pozitif

igm hiçbirinde pozitif gelmedi.

(Hiç dudak uçuğu çıkarmadım.)

7 senedir hsv var. Normalde uçuk lezyonları dışarıda çıkardı,valtrex ve zovirax la 1 haftada iyileşirdi.Ama son 1 senedir bu durumdayım.
HSV olduğunuzu biliyorsunuz. Son 1 senedir sinirlerde hasar oluşması mümkün. Sürekli atak geçirmiyorsunuz. Sinirleriniz hasar gördüğü için ağrı oluyor. Zonaya benzer bir durum. HSV Zona virüsüyle akrabadır. Her iki virüste sinir sistemine yerleşir. Nasıl ki bazı zona hastaları lezyonlar geçtikten sonra bile ağrı sızı hissederler. HSV de de aynı durum söz konusu olabilir. Ama tekrar etmekte fayda var. Sinir ağrılarının tek nedeni HSV değildir. Ancak siz zaten HSV olduğunuzu biliyorsunuz. Büyük ihtimalle post herpetik nevralji yaşıyorsunuz.

Ama üretranın girişinde iç taraflarda geçmeyen kızarıklıklar var.Üretra boyunca hatta mesane de bile herpes lezyonu gözlemlenebiliyor. Bilemiyorum.. 2 ayrı üroloğa gittim , onlar da anlam veremedi.İdrar testlerinde de bir sorun gözlemlenmedi..

(19-06-2025, Saat: 23:03)blue Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ama üretranın girişinde iç taraflarda geçmeyen kızarıklıklar var.Üretra boyunca hatta mesane de bile herpes lezyonu gözlemlenebiliyor. Bilemiyorum.. 2 ayrı üroloğa gittim , onlar da anlam veremedi.İdrar testlerinde de bir sorun gözlemlenmedi.

Gördüklerinizin herpes kaynaklı lezyon olduğuna emin misiniz? Başka bir hastalık olma ihtimalini gözden geçirin. Normalde herpes lezyonları sürekli kalmazlar. Ataktan sonra geçerler. Enfeksiyon uzmanlarına bir görünün.

Hergün belim bacaklarım ağrıyor dayanamıyorum artık ya varmı bunun çözümü ne yapmam lazım

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Information Berberin (Berberis Vulguvaris) Herpes Üzerinde Etkileri HopeFul 63 21,376 03-10-2024, Saat: 23:51
Son Yorum: Bitermi dertler
Exclamation ANTİ HERPES HopeFul 96 25,213 14-09-2024, Saat: 01:51
Son Yorum: max.903406
Information Vital Mina Anti Herpes Takviyeleri Hakkında Yorumlar HopeFul 39 11,061 12-09-2024, Saat: 13:14
Son Yorum: Elif19
Thumbs Up Sol dış dudak çevresinde ağrı herpes kaynaklı mıdır? elifart2409@gmail.com 7 2,387 29-07-2024, Saat: 10:41
Son Yorum: elifart2409@gmail.com
  Genital herpes vücutta kaşıntı yapar mı? seher_guler22 11 4,440 27-06-2024, Saat: 23:21
Son Yorum: max.903406

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi