04-03-2025, Saat: 10:51
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var.Hsv nin uzun dönemde sinir hasarına sebep olduğu söyleniyor.Bu sinir hasarı orgazmı etkiler mi?hsv den sonra cinsel hazda sıkıntı ceken oldu mu?
|
Sinir hasarı
|
|
04-03-2025, Saat: 10:51
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var.Hsv nin uzun dönemde sinir hasarına sebep olduğu söyleniyor.Bu sinir hasarı orgazmı etkiler mi?hsv den sonra cinsel hazda sıkıntı ceken oldu mu?
05-03-2025, Saat: 08:00
hayır.
o bahsi geçen sinir hasarı böyle bir şey değil.
05-03-2025, Saat: 13:27
(05-03-2025, Saat: 08:00)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hayır.Sinir hasarı deyince aklıma bu geldi böyle bişey olabilirmi ? Benim bacaklarımda sürekli huzursuzluk ve ağrı hissediyorum Günlük 500 mğ valtrek kullanmama rağmen atak yaşaya biliyorum ve baçaklarımdaki huzursuzluk geçmiyor ilaç kullanmadığım da bir süre sonra daha ciddi ağrılar oluyor vücudumun bir çok yerinde iğne batması ağrı elektriklenme oluyor valtreks kullandığımda bunlar büyük oranda azalıyor lakin bacaklarımdaki huzursuzluk ve ağrı geçmiyor sinir hasarı bu olabilirmi bilğisi olan yazarsa sevinirim
05-03-2025, Saat: 17:26
(05-03-2025, Saat: 13:27)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sinir hasarı deyince aklıma bu geldi böyle bişey olabilirmi ? Bizler doktor değiliz ancak olabilir. Sinir hasarı denilen aslında nevralji. Daha önce de forumda bu konuda bazı cevaplar verildi. Chatgpt'ye konuyu sorduğunuzda şu cevabı alıyorsunuz: Genital herpes sinir hasarına neden olabilir mi? belirtileri nelerdir?ChatGPT:Genital herpes, Herpes Simpleks Virüsü (HSV) tarafından tetiklenen bir enfeksiyondur ve genellikle genital bölgede yaralar, kaşıntı ve ağrı ile kendini gösterir. Sinir sistemi üzerinde de etkiler yapabilmesi mümkündür, ancak bunun genellikle daha az yaygın bir durum olduğunu belirtmek gerekir. Sinir hasarı ve genital herpes: HSV'nin sinir sistemine etkisi, virüsün vücutta sinir hücrelerine yerleşmesiyle ilgilidir. Virüs, sinir hücrelerinde latent (gizli) halde kalabilir ve bağışıklık sisteminin zayıflaması durumunda yeniden aktive olarak aktif enfeksiyona yol açabilir. Bu süreç, ağrılı bir durum olan postherpetik nevralji (PHN) gibi uzun süreli sinir ağrılarına neden olabilir. Genellikle bu durum, Zona (çökmüş zona) enfeksiyonunun bir sonucu olarak daha sık görülse de genital herpes de benzer şekilde sinirleri etkileyebilir. Belirtiler: Genital herpesin sinir sistemi üzerinde etkili olduğu durumlarda görülebilecek bazı belirtiler şunlardır: [list] [*]Ağrı ve yanma: Özellikle enfeksiyon bölgesindeki sinirlerde ağrı hissi olabilir. [*]Uyuşma veya karıncalanma: Sinir hasarına bağlı olarak genital bölgede veya çevresindeki alanlarda uyuşma ve karıncalanma hissi gelişebilir. [*]Ağrılı yaralar ve kabarcıklar: Herpes virüsünün aktif olduğu dönemde genital bölgede ağrılı yaralar veya su dolu kabarcıklar oluşabilir. [*]Zayıf kas kontrolü veya refleks kaybı: Sinir hasarının ilerlemesiyle, bazen kaslarda zayıflık veya refleks kaybı gözlemlenebilir. [*]Sürekli ağrı: Postherpetik nevralji gibi durumlar, enfeksiyon iyileştikten sonra bile sinirlerdeki ağrının uzun süre devam etmesine neden olabilir. [/list] Eğer genital herpesin sinir sistemini etkileyebileceğinden şüpheleniyorsanız, bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir. Sinir hasarının önlenmesi ve tedavi edilmesi, erken müdahale ile mümkündür.
05-03-2025, Saat: 20:16
(05-03-2025, Saat: 17:26)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizler doktor değiliz ancak olabilir. Sinir hasarı denilen aslında nevralji. Daha önce de forumda bu konuda bazı cevaplar verildi. Chatgpt'ye konuyu sorduğunuzda şu cevabı alıyorsunuz: Spor iyi gelir mi bunlara
05-03-2025, Saat: 22:52
(05-03-2025, Saat: 17:26)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizler doktor değiliz ancak olabilir. Sinir hasarı denilen aslında nevralji. Daha önce de forumda bu konuda bazı cevaplar verildi. Chatgpt'ye konuyu sorduğunuzda şu cevabı alıyorsunuz:Arkadaşın eline sağlık çok güzel bir cevap ve araştırma. Aslında çoğu kişinin çare bulamadığı konu, bence nadir bir olay değil. Konuştuğum çoğu kişide waltrex kullansa dahi batma olayı devam ediyor. Evet bunun tedavileri arasında baskılama yöntemi var. Bazıları waltrex yanında bitkisel tedavilerle bu durumu yok etme çabasında. Tedavi için Waltrex ten asiviral tablete geçenler var. Çözüm olurmu bilmiyorum. Bu konuda tedavi olarak gerçek anlamda araştırma yapan tedavi bulan veya yöntemlerini bilen yazarsa çok seviniriz.
05-03-2025, Saat: 23:33
(05-03-2025, Saat: 22:52)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşın eline sağlık çok güzel bir cevap ve araştırma. Aslında çoğu kişinin çare bulamadığı konu, bence nadir bir olay değil. Konuştuğum çoğu kişide waltrex kullansa dahi batma olayı devam ediyor. Evet bunun tedavileri arasında baskılama yöntemi var. Bazıları waltrex yanında bitkisel tedavilerle bu durumu yok etme çabasında. Tedavi için Waltrex ten asiviral tablete geçenler var. Çözüm olurmu bilmiyorum. Bu konuda tedavi olarak gerçek anlamda araştırma yapan tedavi bulan veya yöntemlerini bilen yazarsa çok seviniriz. Şu linkte nöropati için öneriler var. Nöropati için önerilen takviyeler nevraljide de işe yarayabilir. Takviyeleri kullanmadan önce mümkünse doktor tavsiyesi almak gerekebilir. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler, ilaç kullananlar uzman bir doktora sormadan takviye kullanmamalıdırlar. Bende de sinir hasarı var ve ben bu takviyelerden alfa lipoik asit kullanmaya başladım. Ama çok baştayım. Bir süre kullandıktan sonra olumlu bir gelişme olursa buradan haberdar ederim. https://www-healthline-com.translate.goo..._tr_pto=wa
06-03-2025, Saat: 00:26
(05-03-2025, Saat: 17:26)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizler doktor değiliz ancak olabilir. Sinir hasarı denilen aslında nevralji. Daha önce de forumda bu konuda bazı cevaplar verildi. Chatgpt'ye konuyu sorduğunuzda şu cevabı alıyorsunuz: Teşekkürler
20-03-2025, Saat: 23:40
(05-03-2025, Saat: 23:33)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu linkte nöropati için öneriler var. Nöropati için önerilen takviyeler nevraljide de işe yarayabilir. Takviyeleri kullanmadan önce mümkünse doktor tavsiyesi almak gerekebilir. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler, ilaç kullananlar uzman bir doktora sormadan takviye kullanmamalıdırlar. Bende de sinir hasarı var ve ben bu takviyelerden alfa lipoik asit kullanmaya başladım. Ama çok baştayım. Bir süre kullandıktan sonra olumlu bir gelişme olursa buradan haberdar ederim. Üstadım Alfa lipoik asit kullanmaya başladım demiştiniz bir fayda sağladımı ne durumda kullanımlarınız bilğilendirsen memnun olurum bizede bir ışık olur belki teşekkürler
21-03-2025, Saat: 00:22
(20-03-2025, Saat: 23:40)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım Alfa lipoik asit kullanmaya başladım demiştiniz bir fayda sağladımı ne durumda kullanımlarınız bilğilendirsen memnun olurum bizede bir ışık olur belki teşekkürler Ben 10 gündür kullanıyorum batma elektriklenme hissi azaldı biraz daha uzun süreli kullanımda güncellerim yorumumu |
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Deri hasarı ve lezyonsuz bu bölgede kağıt kesiği acısını nasıl azaltabilirim | 4 | 1,623 |
29-07-2024, Saat: 13:50 Son Yorum: elifart2409@gmail.com |
||
| herpes / kot pantolon / deri hasarı | 0 | 834 |
28-02-2024, Saat: 19:45 Son Yorum: emreee1907 |
||
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |