Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kullanıcı, 6 yıldır ilaç kullanmadığını ancak son 3-4 ayda sık atak geçirdiği için Valtrex 500 mg kullanmaya başladığını belirtiyor. İlk 5 günde olumlu sonuç aldığını ve sürekli mi yoksa ara ara mı kullanılması gerektiğini soruyor. Cevaplarda, bazı kullanıcılar uzun süreli günlük kullanımın atakları azaltsa da tamamen engellemediğini, hatta ilaç kesildiğinde şiddetli ataklar yaşadıklarını ifade ediyor. Bir kullanıcı, yüksek dozun böbrek ve karaciğere zarar verebileceği endişesiyle ilacı bıraktığını, ardından atakların arttığını anlatıyor. Diğer bir kullanıcı ise doktor kontrolünde dozajın yarıya indirilip bırakılmasının planlandığını aktarıyor. Lenf bezi şişmesi, baş ağrısı gibi yan etkilerden bahsediliyor. Alternatif olarak vitamin takviyeleri (L-lisin, çinko, C vitamini), kefir, keçiboynuzu pekmezi gibi doğal destekler öneriliyor. Genel kanı, ilacın doktor tavsiyesiyle dikkatli kullanılması ve bağışıklık sistemini güçlendiren yaşam tarzı değişikliklerinin önemli olduğu yönünde. Tartışma, tıbbi tavsiye almanın gerekliliği ve ilaç kullanımında kişisel farklılıklarla sonlanıyor.
Arkadaşlar merhaba, ilk kez ilaç kullanmaya karar verdim. 6 yıldır hiç yaşamadığım atakları yaşadım 3-4 ay içerisinde. 500'lük Valtarex aldım eczaneden 10 tablet, regl dönemi denk geldi. Ve 2 gün öncesi başladım. Şu an 5 gün oldu, şükür ki çıkmadı, normalde çıkar bu dönemde. Sorum şu: sizler Valtarex'i nasıl, ne dönemler kullanıyorsunuz? Sürekli günde bir kez mi yoksa ara ara mı? Şimdiden teşekkürler.
Ek Bilgiler:
Valtrex (valasiklovir), herpes simplex virüsüne karşı kullanılan bir antiviral ilaçtır. Genellikle uçuk (herpes labialis) ve genital herpes tedavisinde reçete edilir. İlaç, virüsün çoğalmasını engelleyerek atak sıklığını ve şiddetini azaltabilir. Kullanım şekli, hastalığın tipine ve doktor tavsiyesine göre değişir: bazı hastalar sürekli baskılama tedavisi (günde bir kez) alırken, bazıları sadece atak dönemlerinde kullanır. Yaygın yan etkiler arasında baş ağrısı, mide bulantısı ve hafif ishal bulunur. Nadiren böbrek veya karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir, bu nedenle düzenli doktor kontrolü önerilir. İlaç kesildiğinde atakların tekrarlayabileceği unutulmamalıdır. Alternatif olarak bağışıklık sistemini güçlendiren takviyeler (L-lisin, çinko, C vitamini) ve sağlıklı yaşam tarzı da önerilmektedir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.