Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valtrex Kullanımı ve Yan Etkileri: Karaciğer Değerleri Yüksek Çıktı
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Valtrex 500 mg kullanımı sonrası trigliserid ve AST değerlerinin yükseldiğini, ilacı bıraktığında lezyon çıkardığını belirtiyor. Katılımcılar, trigliserid yüksekliğinin beslenmeyle ilgili olabileceğini, karaciğer değerlerinin ilaçtan etkilenebileceğini ancak genellikle geçici olduğunu ifade ediyor. Bazı kullanıcılar bağışıklık güçlendirme (spor, kefir) ve stres yönetimi ile lezyonları kontrol altına aldıklarını, ilacı kademeli azaltarak bıraktıklarını paylaşıyor. Ayrıca, Valtrex'in SGK karşılama koşullarının değiştiği ve aşı/ilaç çalışmaları hakkında bilgi veriliyor. Konu başlatıcı, anksiyete ve bulaştırma korkusu yaşadığını, ancak psikolojik desteğin önemini vurguluyor. Nihai bir çözüme varılmamış olmakla birlikte, doktor kontrolünde ilaç kullanımı ve yaşam tarzı değişiklikleri öneriliyor.

Herkese sağlıklı günler. 5 aydır her gün düzenli olarak Valtrex 500 mg kullanıyorum. Fakat en son doktor karaciğer ve böbrekler için değerlerime bakmak istedi. Trigliserid değerlerim normal değerlerden yüksek çıktı. Doktor ilacın zarar vermiş olabileceğini söyledi. Moralim çok bozuldu. İlaç kullanmadığım an direk lezyon çıkarıyorum. Nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Ek Bilgiler:

Valtrex (Valasiklovir) Hakkında

Valtrex, herpes virüsünün çoğalmasını engelleyen bir antiviral ilaçtır. Uzun süreli kullanımda karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının düzenli takibi önerilir. Trigliserid yüksekliği genellikle beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı ile ilişkilidir; ilaçla doğrudan bağlantılı olmayabilir.

Alternatif Yaklaşımlar

Bazı kullanıcılar, ilacı kademeli olarak azaltarak bırakmayı veya bağışıklık sistemini güçlendirerek (spor, probiyotikler, stres yönetimi) nüksleri kontrol altına almayı denemiştir. Ancak bu yöntemler kişiden kişiye değişir.

Önemli Uyarı

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Karaciğer ve böbrek değerlerinizde değişiklik varsa mutlaka doktorunuza danışın. İlacı aniden bırakmak yerine doktor kontrolünde azaltma planı yapın.

(10-01-2025, Saat: 14:15)Bella1441 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar dün tekrar kan tahlili verdim.Bu seferde trigliserid normal ama AST degerim yüksek cıktı.Bu da karacigerle ilgili bir değer.Ama gecen hafta düşüktü.Sanırım hastalığın streside çok etkiliyor.Ne zaman stresli olsam genitalde kaşıntı hissediyorum.Bu psikolojiyi atlatmam gerekiyor bir an önce
Ast değeriniz kullandığınız valtrex gibi haplardan dolayı yükselir. Benimde yükselmişti çünkü ilacı bırakınca normale düştü.Bence hap en son çareniz olsun, vücudunuzu buna alıştırmayın. Aynı şeyleri cildiye profesörüde söylemişti. Önceliğiniz bağışıklık artırmak olsun. Yoksa bir tarafı tedavi ederken diğer yandan ciğerlerinizi berbat etmeyin.

(13-01-2025, Saat: 15:15)fthcnz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ast değeriniz kullandığınız valtrex gibi haplardan dolayı yükselir. Benimde yükselmişti çünkü ilacı bırakınca normale düştü.Bence hap en son çareniz olsun, vücudunuzu buna alıştırmayın. Aynı şeyleri cildiye profesörüde söylemişti. Önceliğiniz bağışıklık artırmak olsun. Yoksa bir tarafı tedavi ederken diğer yandan ciğerlerinizi berbat etmeyin.
Ama ilacı bıraktıgım an hemen lezyon çıkıyor

10.01.2025 tarihinden itibaren waltrex aile hekimi tarafından yazıldığında SGK tarafından karşılanmıyor, uzman hekim yazarsa ödeme yapılabiliyor. Eczacınıza sorabilirsiniz

(13-01-2025, Saat: 21:01)Bella1441 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ama ilacı bıraktıgım an hemen lezyon çıkıyor

İlk 15 gün günde 1, ikinci 15 günde gün aşırı, 1 ay sonra haftada 2, 2 ay sonra haftada 1 gibi azaltarak ve en sonunda bırakarak vücudunu hazırlayabilirsin ben öyle yaptım. Sürekli kullanmaktan vazgeçmeli bence.

(14-01-2025, Saat: 21:51)fthcnz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk 15 gün günde 1, ikinci 15 günde gün aşırı, 1 ay sonra haftada 2, 2 ay sonra haftada 1 gibi azaltarak ve en sonunda bırakarak vücudunu hazırlayabilirsin ben öyle yaptım. Sürekli kullanmaktan vazgeçmeli bence.
Şu an nasılsınız ilaçsız?

(23-01-2025, Saat: 19:35)Bella1441 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu an nasılsınız ilaçsız?

Gayet iyiyim, en son eylül sonunda kullandım valtrexi. Tabi ben 3. Seneme giriyorum onunda etkisi var. Küçük lezyonlar halinde başlıyor, büyümeden kayboluyor, hafif olarak geçiriyorum.

(23-01-2025, Saat: 22:08)fthcnz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gayet iyiyim, en son eylül sonunda kullandım valtrexi. Tabi ben 3. Seneme giriyorum onunda etkisi var. Küçük lezyonlar halinde başlıyor, büyümeden kayboluyor, hafif olarak geçiriyorum.

Temizliği nasıl yapıyorsunuz tahriş olmuyormu? Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum..

(23-01-2025, Saat: 22:08)fthcnz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gayet iyiyim, en son eylül sonunda kullandım valtrexi. Tabi ben 3. Seneme giriyorum onunda etkisi var. Küçük lezyonlar halinde başlıyor, büyümeden kayboluyor, hafif olarak geçiriyorum.

Bu sürecte kimseyle ilişki yaşadınız mı?korunuyor musunuz

(14-01-2025, Saat: 21:51)fthcnz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biraktiktan sonra çıktı mi birdaha sende.?

İlk 15 gün günde 1, ikinci 15 günde gün aşırı, 1 ay sonra haftada 2, 2 ay sonra haftada 1 gibi azaltarak ve en sonunda bırakarak vücudunu hazırlayabilirsin ben öyle yaptım. Sürekli kullanmaktan vazgeçmeli bence.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Amenamevir ve Valtrex Deneyi: Herpes İçin Yeni Umut jimmmy 26 18,276 07-08-2025, Saat: 22:42
Son Yorum: nycteam
  Valtrex Kullanımında Ağır Yan Etkiler: Baş Ağrısı ve Unutkanlık ponçik 4 2,187 14-09-2024, Saat: 00:25
Son Yorum: Üzgünüm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi