10-01-2025, Saat: 21:08
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Valtrex 500 mg kullanımı sonrası trigliserid ve AST değerlerinin yükseldiğini, ilacı bıraktığında lezyon çıkardığını belirtiyor. Katılımcılar, trigliserid yüksekliğinin beslenmeyle ilgili olabileceğini, karaciğer değerlerinin ilaçtan etkilenebileceğini ancak genellikle geçici olduğunu ifade ediyor. Bazı kullanıcılar bağışıklık güçlendirme (spor, kefir) ve stres yönetimi ile lezyonları kontrol altına aldıklarını, ilacı kademeli azaltarak bıraktıklarını paylaşıyor. Ayrıca, Valtrex'in SGK karşılama koşullarının değiştiği ve aşı/ilaç çalışmaları hakkında bilgi veriliyor. Konu başlatıcı, anksiyete ve bulaştırma korkusu yaşadığını, ancak psikolojik desteğin önemini vurguluyor. Nihai bir çözüme varılmamış olmakla birlikte, doktor kontrolünde ilaç kullanımı ve yaşam tarzı değişiklikleri öneriliyor.
Herkese sağlıklı günler. 5 aydır her gün düzenli olarak Valtrex 500 mg kullanıyorum. Fakat en son doktor karaciğer ve böbrekler için değerlerime bakmak istedi. Trigliserid değerlerim normal değerlerden yüksek çıktı. Doktor ilacın zarar vermiş olabileceğini söyledi. Moralim çok bozuldu. İlaç kullanmadığım an direk lezyon çıkarıyorum. Nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Ek Bilgiler: