Merhabalar, Ben yaklaşık 4 yıldır HSV-2 ile mücadele ediyorum. Bu konuya aşırı derecede kafa yormuş biri olarak hayli tecrübe edindim artık. İlk yapmanız gereken moralinizi her zaman yüksek tutmak ve kendinizi suçlamamak. Ayrıca size bunları bulaştıran insanı da suçlamaktan vazgeçin ve başınıza gelen durumu kabullenin. Tedavi öncelikle kabullenmekten geçiyor. Her ay 2 kere herpes atağı yaşıyordum ve klasik herkes gibi ben de Valtrex 500 kullanıyordum. Yaklaşık 6 ay baskılama tedavisi uyguladım ama netice alamadım. Hatta zaman zaman baskılama tedavisi uyguladığım dönemlerde atak yaşamaya devam ettim. Bu işten kurtulmanın tek yolu immune sistemi güçlü tutmak. İşe ilk önce propolis kullanarak başladım. Özel olarak Artvin'in bir köyünden propolis getirttim ve yaklaşık 6 ay süre ile sabahları aç karnına kullandım.
Bağışıklık Sistemini Destekleme Yolları
- Düzenli uyku (7-8 saat) - Stres yönetimi (meditasyon, yoga) - Bol su tüketimi - İşlenmiş gıdalardan kaçınma - Düzenli fiziksel aktivite Unutulmamalıdır ki her bireyin yanıtı farklıdır; bu nedenle kişisel deneyimler genellenmemelidir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.