Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valterex Reçetesi Nasıl Yazdırılır? Aile Hekimi Yazar mı?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Valterex reçetesi yazdırırken HSV-2 test sonucunu göstermesi gerekip gerekmediğini soruyor. Eski test kağıdını kaybettiğini ve e-Nabız'da sonuçların görünmediğini belirtiyor. Doktorunun atak sıklığını sorguladığını ancak kan testi pozitif olmasına rağmen yeni lezyon görmeden reçete yazmadığını ifade ediyor. Cevaplarda, aile hekimine giderek rahatça reçete yazdıranlar olduğu, hatta zona tanısıyla 2 kutu alındığı paylaşılıyor. Bazı kullanıcılar, ileride sorun yaşamamak için tanıyı genital herpes değil, herpetik enfeksiyon gibi genel bir ifadeyle yazdırdıklarını söylüyor. Baskılama tedavisinin etkili olduğunu ancak herkeste aynı sonucu vermediğini, atak anında 3 günlük kürün yeterli olduğunu belirtenler var. Bir kullanıcı, erken müdahale ile 6 tabletlik yükleme dozunun lezyonları gerilettiğini ifade ediyor. Beslenmenin atakları tetikleyebileceği, özellikle çikolata ve kuruyemişlerden kaçınılması gerektiği öneriliyor. Emzirme döneminde ilaç kullanımı konusunda tereddüt yaşayan biri, özele gitmenin maliyetini aile hekimine denk bulduğu için doğrudan eczaneden almayı tercih ettiğini söylüyor. Rapor çıkarmanın reçete yazdırmada kolaylık sağlayıp sağlamadığı sorgulanıyor. Genel olarak, aile hekiminin Valterex yazabildiği ancak tanıyı net belirtmenin veya gizlemenin avantaj ve dezavantajları tartışılıyor. Nihai bir çözüm olarak, hastaların kendi durumlarına uygun yöntemi seçtikleri görülüyor.

Tekrardan merhaba. Sizler doktora Valterex yazdırırken testinizi gösteriyor musunuz? Yani HSV tip 2 pozitifliğini belirten? Ben ilk ilaç kullanacağım zaman onu göstermiştim almıştım. Şimdi o kağıdımı kaybettim, telefonumda e-Nabız uygulaması var, o hastaneye ait tahliller çıkmıyor (İstanbul Üni. Tıp Fak). Doktor soruyor ataklarımın sıklığını, sürekli diyorum, hatta haftada diyorum, 4 senedir var diyorum ama her zaman görünürde çıkmıyor, öncesi belirtileri yaşıyorum, deri üstüne arada çıkıyor diyorum, bir daha çıktığı zaman gel bakalım herpes mi diyor. Yani kan testim HSV2 pozitif dememe rağmen. Siz nasıl yapıyorsunuz? Gittiğinizde hep aynı hastaneye doktora randevu alamıyoruz malum, direk ilacı yazdırabiliyor musunuz?

Ek Bilgiler: Valterex, valasiklovir etken maddeli bir antiviral ilaçtır ve herpes virüsü enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Türkiye'de valasiklovir, genellikle HSV-1 ve HSV-2 kaynaklı uçuk ve genital herpes tedavisinde reçete edilir. Aile hekimleri, belirli durumlarda bu ilacı reçete edebilmektedir. Ancak bazı hastalar, tanıyı gizlemek amacıyla farklı bir teşhisle (örneğin zona) reçete yazdırmaktadır. e-Nabız uygulaması, tüm hastanelerin tahlil sonuçlarını göstermeyebilir; özellikle eski kayıtlar veya farklı kurumlara ait veriler eksik olabilir. Bu nedenle tahlil sonuçlarının fiziksel bir kopyasını saklamak önemlidir. Viral yük ve bağışıklık durumu gibi faktörler, tedavi planını etkileyebilir. Hamilelik ve doğum sırasında herpes durumunun doktorla paylaşılması, yenidoğan enfeksiyon riskini azaltmak açısından kritiktir. Kortizonlu ilaçlar gibi bazı tedaviler, herpes enfeksiyonunu tetikleyebilir veya şiddetlendirebilir. Kullanıcılar arasında, baskılama tedavisinin atak sıklığını azalttığı ancak herkeste aynı etkiyi göstermediği belirtilmektedir. Beslenme alışkanlıkları (çikolata, fındık, fıstık gibi gıdalar) bazı kişilerde atakları tetikleyebilir. İlacın erken dönemde yüksek doz alınması, lezyonların oluşumunu engelleyebilir. Reçetesiz ilaç temini yasal değildir ve sağlık riskleri taşır. Herhangi bir tedavi değişikliği öncesinde mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(11-02-2019, Saat: 10:18)mylifeisgood Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valla ben eve depo yaptım biraz şu an sessiz sakin devam ediyor...

Aman dilini isir Tongue bir de cikolata findik fistik junkfood yeme. Direkt cikiyo valla Smile

(28-01-2019, Saat: 22:50)Guen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tekrardan merhaba..
Sizler doktora valterex yazdırırken testinizi gösteriyormusunuz ?Yani hsv tip2 pozitifligi belirten)
Ben ilk ilaç kullanicagim zaman onu göstermiştim almıştım.Şimdi o kağıdımı kaybettim telefonumda e-nabiz uygulaması var o hastaneye ait tahliller çıkmıyor.(istanbul üni.tıp fak)
Doktor soruyor ataklarımın sıklığını sürekli diyorum hatta haftada diyorum 4senedir var diyorum ama her zaman görünürde çıkmıyor öncesi belirtileri yaşıyorum deri üstüne arada çıkıyor diyorum bidaha çıktığı zaman gel bakalım herpes mi diyor..
Yani kan testim hsv2poz.dememe rağmen.
Siz nasıl yapıyorsunuz gittiğinizde hep ayni hasteneye doktora randevu alamiyoruz malum direk ilaci yazdirabiliyormusunuz?
Rapor çıkarsan olmuyormu

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Aile İçi Herpes Bulaşma Riski: Eş ve Çocuğa Geçer mi? notgood! 2 1,104 30-01-2026, Saat: 09:35
Son Yorum: Burak06.
  Gençleri CYBH Konusunda Nasıl Uyarabiliriz? Etkili Yöntemler OyleBiri 3 2,282 25-02-2023, Saat: 00:18
Son Yorum: birisi
  e-Nabız'da Veri Gizleme: Aile Hekimi Eski Tahlilleri Görebilir mi? Ayca 2 3,440 14-09-2020, Saat: 23:55
Son Yorum: Poine

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi