Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
e-Nabız'da Veri Gizleme: Aile Hekimi Eski Tahlilleri Görebilir mi?

Merhaba arkadaşlar, hastalığı bir şekilde kabullendim ama aile ve toplum baskısı yaşama korkusunu atlatabilmiş değilim. Bugün başka bir hastalıktan dolayı ailemle birlikte aile hekimine gitmek zorunda kaldım. Aylar öncesinde e-Nabız'da verilerimi kimse görmesin butonunu aktifleştirmiştim, bir işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum. Hastanede muayene olacağımız zaman veya aile hekimi, gizlediğimiz halde eski tahlil sonuçlarını görebiliyor mu? Bir bilginiz var mı?

Ek Bilgiler: e-Nabız'da bulunan "verilerimi kimse görmesin" seçeneği, hasta kayıtlarının yalnızca sizin tarafınızdan görüntülenmesini sağlayan bir gizlilik ayarıdır. Ancak bu ayar, sağlık çalışanlarının acil durumlarda veya tedavi sürecinde gerekli gördükleri bilgilere erişmesini tamamen engellemeyebilir. Aile hekimleri, hastalarının geçmiş kayıtlarına genellikle erişim yetkisine sahiptir; fakat gizlilik seviyesine bağlı olarak bazı kısıtlamalar uygulanabilir. Resmi e-Nabız kullanım kılavuzuna göre, hasta tarafından gizlenen veriler yalnızca hasta tarafından görülebilir. Ancak, sağlık kuruluşları tanı ve tedavi amacıyla belirli kayıtlara erişebilir. Bu nedenle, aile hekiminizin eski tahlil sonuçlarınızı görüp göremeyeceği, hastanenin sistem yapılandırmasına ve e-Nabız ayarlarınıza bağlıdır. Kesin bilgi için e-Nabız yardım masasını veya aile hekiminizi arayabilirsiniz. Unutmayın, hasta mahremiyeti yasalarla korunmaktadır; ancak sağlık hizmeti sunumu sırasında bazı bilgilerin paylaşılması gerekebilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(08-07-2020, Saat: 17:10)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar hastalığı bir şekilde kabullendim ama aile, toplum baskısı yaşama korkusunu atlatabilmiş değilim. Bugün başka bir hastalıktan dolayı ailemle birlikte aile hekimine gitmek zorunda kaldım. aylar öncesinde enabızda verilerimi kimse görmesin butonunu aktifleştirmiştim bir işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum. hastanede muayene olacagımız zaman veya aile hekimi gizlediğimiz halde eski tahlil sonuçlarını görebiliyor mu, bir bilginiz var mı?

Ben daha önce hastaneye başka bir sebepten dolayı gittim. E-Nabızda gizleme yapmışım bilgim de yoktu. Doktor söyledikten sonra paylaşıma açtım. Demek ki gizlenince kimse görmüyor. Ama yanıltmak istemem seni. Daha iyi bilen birine sormanı tavsiye ederim.

(08-07-2020, Saat: 17:10)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar hastalığı bir şekilde kabullendim ama aile, toplum baskısı yaşama korkusunu atlatabilmiş değilim. Bugün başka bir hastalıktan dolayı ailemle birlikte aile hekimine gitmek zorunda kaldım. aylar öncesinde enabızda verilerimi kimse görmesin butonunu aktifleştirmiştim bir işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum. hastanede muayene olacagımız zaman veya aile hekimi gizlediğimiz halde eski tahlil sonuçlarını görebiliyor mu, bir bilginiz var mı?

Ayça e nabızdan tahlil silebiliyorsun. Bakanlıktan görüntülenebilir ama e nabızdan silersen görüntülenemez.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Aile İçi Herpes Bulaşma Riski: Eş ve Çocuğa Geçer mi? notgood! 2 1,104 30-01-2026, Saat: 09:35
Son Yorum: Burak06.
  Valterex Reçetesi Nasıl Yazdırılır? Aile Hekimi Yazar mı? Guen 12 11,424 08-02-2020, Saat: 02:29
Son Yorum: Deliibal

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi