Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, sık sık herpes lezyonları yaşadığını ve bıttım sabunu kullanarak 1.5 aydır lezyon çıkmadığını belirtiyor. Diğer kullanıcılar da sabunu nereden aldıklarını soruyor. Bir kullanıcı sabunu bir aydır kullandığını ancak lezyonların sol tarafa geçtiğini ve ağrıların devam ettiğini ifade ediyor. Başka bir kullanıcı, sabunun yanı sıra duru yeşil zeytinyağlı sabunun da faydalı olduğunu söylüyor. Bir kullanıcı, yurt dışında herpes aşısı denemeleri olduğunu ve bir Reddit linki paylaşıyor. Genel olarak, kullanıcılar bıttım sabununun atak sıklığını azalttığını düşünüyor ancak kesin bir tedavi olmadığı ve kişisel deneyimlere dayandığı vurgulanıyor. Konu, doğal sabunların herpes üzerindeki etkilerine dair umut verici ancak bilimsel olmayan paylaşımlarla devam ediyor.
Merhaba, sık sık lezyon çıkartan birisi olarak internetten aldığım sabunu denedim. Şu an işe yarıyor gibi. 15 güne kadar düşmüştü atak sıklığım. En son kükürt, ardıç, bıttım sabunu aldım ve jiletten uzak duruyorum. 1 buçuk aydır çıkmıyor. Süre sizin için çok kısa gibi gelebilir ama benim psikolojimi 1.5 aya çıkması bile düzeltti. Umarım 5-6 aylar seviyesine kadar çıkartabilirim. Herkese sağlıklı forumlar. Fazla kafaya takmayın, HIV olsak ne yapardık düşünsenize ne kadar kötü.
Ek Bilgiler:
Bıttım sabunu, özellikle Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde geleneksel olarak üretilen doğal bir sabundur. Menengiç ağacının (Pistacia terebinthus) meyvelerinden elde edilen bıttım yağı, sabunun ana bileşenidir. Bu sabun, cilt temizliğinde kullanılır ve bazı kullanıcılar tarafından cilt sorunlarına iyi geldiği düşünülür. Bıttım sabunu doğal yöntemlerle üretildiğinden kimyasal katkı maddesi içermez. Kükürt ve ardıç sabunları da benzer şekilde geleneksel cilt bakımında kullanılır. Herpes gibi viral enfeksiyonların tedavisinde doğal ürünlerin etkisi kişiden kişiye değişebilir ve bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.