Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curcumin Tabletleri ile Herpes Ataklarını Azaltma Deneyimi
Konu Güncel Özeti: Forum başlığında, bir kullanıcı HSV2 teşhisi sonrası curcumin tabletleri kullanarak 2,5 ay boyunca atak yaşamadığını paylaşıyor. Diğer kullanıcılar ürünün ismini sorguluyor; Imumax, Inflamax gibi markaların curcumin içerdiği belirtiliyor. Bir doktorun da curcumin önerdiği ancak deneyen olmadığı ifade ediliyor. Daha sonra şiddetli bir atak geçiren bir kullanıcı yardım istiyor. Yanıtlarda çinko kremin (Hamazinc) ve Valtrex gibi antiviral ilaçların önerildiği görülüyor. Çinko kremin düzenli uygulama ile etkili olduğu, ayrıca çinko takviyesinin bağışıklığı desteklediği belirtiliyor. Ayrıca doğal yöntem olarak zerdeçal, karabiber ve zeytinyağı karışımı tarif ediliyor. Tartışma, curcumin ve çinkonun herpes yönetiminde potansiyel destekleyici olabileceği sonucuna varıyor.

İlk atak geçirdiğim günlerde HSV2 olduğumun farkındaydım fakat kabullenip doktora gitmeyi reddediyordum. Eczaneye gidip bağışıklık sistemini güçlendirici bir ürün istedim. Kendisi bana curcumin içerikli bir ürün önerdi. İlk hafta 2×2, diğer günler ise sabah akşam 2×1 içmemi önerdi. Ben bu ürünü 2,5 ay boyunca kullandım ve ilk ay olmasına rağmen hiç atak yaşamadım. Belki doğal çareler arayan arkadaşlar için iyi bir alternatif olabilir diye düşündüm. Bu arada curcumin, zerdeçal bitkisinin etken maddesi diyebiliriz. Fakat normal zerdeçal tükettiğimizde bu maddeden maalesef çok yararlanamıyormuşuz. Besin takviyesi şeklinde tüketilmesi gerekiyormuş. Uzmanlar tarafından birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir ürün.

Ek Bilgiler:

Curcumin ve Biyoyararlanım

Curcumin, zerdeçalın aktif bileşiğidir ancak vücut tarafından emilimi düşüktür. Emilimi artırmak için genellikle karabiber özü (piperin) içeren takviyeler tercih edilir. Ayrıca yağda çözündüğü için sağlıklı bir yağ ile birlikte alınması önerilir.

Curcuminin Genel Özellikleri

Antioksidan ve antiinflamatuvar özelliklere sahiptir. Vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı çalışmalar bağışıklık sistemini destekleyebileceğini göstermektedir.

Takviye olarak kullanılacaksa, güvenilir markaların ürünleri tercih edilmeli ve önerilen doz aşılmamalıdır. Herhangi bir sağlık sorununda mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

ismi varmı purple ? Artık kullanmıyormusun ?

Ismi imumax . Imunexin firmasi uretiyor. Valla baskilama alirken kullanmadim su an elimde imunex plus var . Bitince ona baslayacagim tekrar. Netten de curcumine bi goz atmanizi oneririm.

Pardon adi inflamax. Yanlis yazmisim Smile

Benim doktorumda curcumin önerdi bağışıklık sistemini güçlendirir dedi ama denemedim

Arkadaşlar herpes. Beş gündür vücudumdaki vajimda inanılmaz derecede uçuklar makat bölgesine kadar ulaştı . WC çıkamaz oldum ilaçlar etki etmiyor ne yapmalıyım psikolojik olarak mahvoldum ???

(27-02-2020, Saat: 20:16)Tuliny Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar herpes. Beş gündür vücudumdaki vajimda inanılmaz derecede uçuklar makat bölgesine kadar ulaştı .  WC çıkamaz oldum ilaçlar etki etmiyor ne yapmalıyım psikolojik olarak mahvoldum ???

Çinko kremi çabuk kurutuyor tavsiye ederim. İlaç ne kullanıyorsun?

(27-02-2020, Saat: 20:16)Tuliny Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar herpes. Beş gündür vücudumdaki vajimda inanılmaz derecede uçuklar makat bölgesine kadar ulaştı .  WC çıkamaz oldum ilaçlar etki etmiyor ne yapmalıyım psikolojik olarak mahvoldum ???

kadın doğumcu yada dermatoloğa giderek valtrex ve krem yazdıracaksınız malesef başka çözümü yok. valtrex iyileşmesini hızlandıracaktır yaraların

Çinko kremi önerir misiniz?

(10-03-2020, Saat: 10:45)NelerOluyor Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çinko kremi önerir misiniz?

Hem de şiddetle öneririm. Çok güzel kurutuyor. Ama 3 saatte 1 temizleyip tekrar uygulaman lazım. Günde 1 kere sürmekle işe yaramaz. Zovirax krem de keza öyle

(10-03-2020, Saat: 11:35)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-03-2020, Saat: 10:45)NelerOluyor Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çinko kremi önerir misiniz?

Hem de şiddetle öneririm. Çok güzel kurutuyor. Ama 3 saatte 1 temizleyip tekrar uygulaman lazım. Günde 1 kere sürmekle işe yaramaz. Zovirax krem de keza öyle

Yani marka önerir misiniz demiştim? Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bıttım Sabunu ile Herpes Ataklarını Azaltma Deneyimi emreee1907 27 10,842 02-07-2025, Saat: 02:10
Son Yorum: Hakkı123
  Arjinin Oranı Yüksek Gıdalar: Herpes Ataklarını Tetikleyen Besinler blue 12 8,170 23-01-2024, Saat: 23:29
Son Yorum: hopelove07
  Bağışıklık Sistemini Güçlendirerek Virüs Ataklarını Azaltma Herpestrk 2 2,156 23-08-2023, Saat: 18:29
Son Yorum: Since2017
  Genital Uçuk İçin Doğal Yağ Deneyimi ve Tartışmaları Nedenben 17 12,067 05-12-2022, Saat: 13:15
Son Yorum: Storm
  Herpes İçin Propolis Deneyimi: HSV-1 Havludan Bulaşır mı? enesbaba 7 9,223 14-04-2022, Saat: 22:09
Son Yorum: izmitli41

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi