İlk atak geçirdiğim günlerde HSV2 olduğumun farkındaydım fakat kabullenip doktora gitmeyi reddediyordum. Eczaneye gidip bağışıklık sistemini güçlendirici bir ürün istedim. Kendisi bana curcumin içerikli bir ürün önerdi. İlk hafta 2×2, diğer günler ise sabah akşam 2×1 içmemi önerdi. Ben bu ürünü 2,5 ay boyunca kullandım ve ilk ay olmasına rağmen hiç atak yaşamadım. Belki doğal çareler arayan arkadaşlar için iyi bir alternatif olabilir diye düşündüm. Bu arada curcumin, zerdeçal bitkisinin etken maddesi diyebiliriz. Fakat normal zerdeçal tükettiğimizde bu maddeden maalesef çok yararlanamıyormuşuz. Besin takviyesi şeklinde tüketilmesi gerekiyormuş. Uzmanlar tarafından birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir ürün.
Curcumin ve Biyoyararlanım
Curcumin, zerdeçalın aktif bileşiğidir ancak vücut tarafından emilimi düşüktür. Emilimi artırmak için genellikle karabiber özü (piperin) içeren takviyeler tercih edilir. Ayrıca yağda çözündüğü için sağlıklı bir yağ ile birlikte alınması önerilir.
Curcuminin Genel Özellikleri
Antioksidan ve antiinflamatuvar özelliklere sahiptir. Vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı çalışmalar bağışıklık sistemini destekleyebileceğini göstermektedir.
Takviye olarak kullanılacaksa, güvenilir markaların ürünleri tercih edilmeli ve önerilen doz aşılmamalıdır. Herhangi bir sağlık sorununda mutlaka doktora danışılmalıdır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.