HT Forum

Tam Versiyon: Bıttım Sabun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba sık sık lezyon çıkartan birisi olarak internetten aldığım sabunu denedim şu an işe yarıyor gibi 15 güne kadar düşmüştü atak sıklığım en son kükürt ardıç bıttım sabunu aldım ve jiletten uzak duruyorum 1 buçuk aydır cıkmıyor süre sizin için  cok kısa gibi gelebilir ama benim psikolojimi 1.5 aya cıkması bile düzeltti umarım 5-6 aylar seviyesine kadar cıkartabilirim herkese sağlıklı forumlar fazla kafaya takmayın Hiv olsak ne yapardık düşünsenize ne kadar kötü
(07-11-2023, Saat: 21:03)emreee1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba sık sık lezyon çıkartan birisi olarak internetten aldığım sabunu denedim şu an işe yarıyor gibi 15 güne kadar düşmüştü atak sıklığım en son kükürt ardıç bıttım sabunu aldım ve jiletten uzak duruyorum 1 buçuk aydır cıkmıyor süre sizin için  cok kısa gibi gelebilir ama benim psikolojimi 1.5 aya cıkması bile düzeltti umarım 5-6 aylar seviyesine kadar cıkartabilirim herkese sağlıklı forumlar fazla kafaya takmayın Hiv olsak ne yapardık düşünsenize ne kadar kötü
Hangi siteden aldınız acaba?
(07-11-2023, Saat: 21:03)emreee1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ne illet birşey bu ya hepimiz resmen birbirimizden moral aliyoruz piskolojim.bozuldu sanki hergun yeni bir lezyonnn çıkıyor 
(12-11-2023, Saat: 11:53)seher_guler22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hangi siteden aldınız acaba?

Trendyol

(12-11-2023, Saat: 12:17)hopelove07 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] 

Maalesef illet birşey bana oralla geçtiğini düşünüyorum ilişki yaşadığım kızlarda hiç kabarcık vs yoktu lezyon çıkartana kadar bu hastalıktan haberim yoktu her zaman korundum hivden korktuğum içiin korunmasız ilişkim belki 2-3 falandır hpv falan duymuştum ama bunu bilmiyordum yoksa ona göre davranırdık muhtemelen bizim bulaştıracağımız insanlarında haberi yok artık pek düşünmüyorum ciddi ilişkim yok olmuyorda zaten
Bu hafta bende ürünü sipariş verdim. Ürünü düzenli olarak kullandıktan sonra buraya yazarım
Sabunu kullanıp fayda görenleriniz varsa bende sipariş vereyim ?
Bağışıklık sisteminiz veya ilaçlarınız viral bir enfeksiyonu durduramıyorsa neden bir virüsü kendi kendine karşı kışkırtmıyorsunuz? Birçok laboratuvarın peşinde olduğu provokatif fikir bu. Doğal akrabalarıyla enfekte olmuş insanlara kasıtlı olarak tasarlanmış virüslerin bulaştırılmasının, yabancı bir geni bu virüslere "sürüp" getirip getiremeyeceğini ve sonuçta enfeksiyonu yok edip edemeyeceğini araştırıyorlar.

Henüz hiçbir laboratuvar hayvanlardaki bir enfeksiyonu bu şekilde yok edemedi, ancak bir grup artık bunun teorik olarak mümkün olduğunu gösterdi. Bu sözde gen sürücüleri, bir genin nesiller boyunca yayılmasını hızlandıran genetik cerrahiyi gerçekleştirmek için genom editörü CRISPR'den yararlanıyor. Şu ana kadar bilim insanları, kemirgenler ve sivrisinekler gibi hayvanlara sayılarını kontrol etmek amacıyla gen sürücüleri ekleme konusunda en çok ilgiyi gördü. Ancak geçen haftaki ön baskıda ekip, herpesvirüs-1 (HSV-1) ile benzer bir başarı elde edildiğini bildirdi. Hem tasarlanmış hem de değiştirilmemiş herpes virüsleri farelere aşılandığında, gen sürücüsü virüslerin %90'ını dönüştürdü; bu muhtemelen bir HSV-1 enfeksiyonunun ağrılı uçuk gibi semptomlara neden olmasını önlemeye yetecek kadardı. İkinci bir grup, gen sürücülerini laboratuvar kaplarındaki enfekte hücrelerde büyüyen HSV-1'e yerleştirmeyi başardı.

Viral gen tahrik çalışması, enfekte olmuş bir kişiyi iyileştirmekten çok uzaktır. Örneğin hiç kimse, bir enfeksiyonu azaltmak için sürücünün ne tür bir genetik modifikasyonu yayması gerektiğini bilmiyor. Ancak diğer bilim insanları onun potansiyelini görüyor. Guelph Üniversitesi'nde mantarlarda gen sürücüleri üzerinde deneyler yapan moleküler mikrobiyolog Rebecca Shapiro, yeni çalışmaların "ilgi çekici" olduğunu söylüyor. "Bu, viral popülasyonları değiştirmek ve muhtemelen bunları yeni terapötikler olarak kullanmak için bu tür gen tahrik tekniklerini kullanmak için birçok heyecan verici yol açıyor."

BİLİM DANIŞMANI BÜLTENİNE KAYDOLUN
En son haberler, yorumlar ve araştırmalar her gün gelen kutunuza ücretsiz
Araştırmacılar çoğunlukla cinsel yolla üreyen hayvanlarda gen sürücüleri geliştirdiler. Bir

https://t.co/Kg4XbpxN4m yeni bir çalışma
Ben yaklaşık 1 aydır bu sabunu kullanıyorum. İyi geldi mi gelmedi mi pek anlayamadım açıkçası. Benim hep sağ bölgemde lezyon çıkardı ve ağrılarım sağ tarafımda olurdu. Ama, bu sabunla ilgisi var mıdır emin değilim gerçi, sol tarafıma geçti lezyonlar ve çok daha az sayıda, aynı zamanda tabi ki sol tarafımda da ağrılar olmaya başladı, şimdi her iki taraf da ağrıyor. Böyle saçma sapan bir şey oldu, sağ tarafımda lezyon yok ama ağrı var, sol tarafımda çok az lezyon var ve ağrısı da var. Ayrıca lezyonları da hızlı bir şekilde kurutuyor ve geçmesine yardımcı oluyor kesinlikle. Bence kullanmaktan hiçbir zarar gelmez. Faydası da elbet vardır.
Bittim sabunu, özellikle Akdeniz bölgesinde yaygın olarak kullanılan doğal bir sabun türüdür. "Bittim" bitkisinin (Pistacia terebinthus) reçinesinden elde edilen bu sabun, geleneksel olarak Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde üretilir. Bittim bitkisinin reçinesi, sabunun temel bileşenidir ve cilde faydalı olduğuna inanılan özelliklere sahiptir.

Bittim sabunu genellikle şu amaçlarla kullanılır:

Cilt Temizliği: Bittim sabunu, cildin temizlenmesi ve doğal bir şekilde bakımı için kullanılır. Cilde derinlemesine temizlik sağlayarak yağ ve kirleri arındırabilir.

Cilt Bakımı: Bittim bitkisinin reçinesi, cildin nem dengesini korumasına ve cildi beslemesine yardımcı olduğuna inanılır. Bu nedenle, cilt bakımı için tercih edilen bir sabun türüdür.

Saç Temizliği: Bazı kişiler bittim sabununu saçlarını yıkamak için de kullanır. Doğal içerikleri nedeniyle saç derisine zarar vermeden temizlik sağlayabilir.

Sedef Hastalığı ve Egzama: Bazı insanlar bittim sabununu ciltteki sorunlara karşı doğal bir çözüm olarak kullanır. Ancak, bu tür cilt sorunları için kullanılmadan önce bir sağlık profesyoneli ile konuşmak önemlidir.


Olarak geçiyor.

Faydası var mıdır bilemiyorum. İyi gelebilir mi açıkçası soru işareti. Denemekten fayda gelir mi orası da ayrı bir durum. Bittim bitkisinin HSV virüsüne karşı bilimsel tam bir açıklaması da yokmuş.
Cevaplarınız için teşekkür ederimBende kullandıktan sonra düşüncelerimi paylaşacağım sizlerle
Sayfalar: 1 2 3