Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Etkileri: Genital Bölgede Yanma ve Kaşıntı Normal mi?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 3 yıldır herpes virüsü taşıdığını ve son 1-2 aydır genital bölgesinde uçuk çıkarmamasına rağmen idrar yaparken yanma, kızarıklık, kaşıntı ve tahriş yaşadığını belirtti. Bu semptomların herpesle ilgili olup olmadığını veya başka bir hastalığın belirtisi olup olmadığını sordu. İlk cevap, mantar enfeksiyonu veya sistit olabileceğini belirterek doktora görünmesini önerdi. Konu sahibi, doktora gittiğini ancak doktorun herpesten kaynaklandığını söylediğini, kendisinin ise buna katılmadığını ve tekrar görüneceğini ifade etti. Daha sonra bir kullanıcı zona (herpes zoster) hakkında soru sordu. Başka bir kullanıcı, zonanın suçiçeği virüsünün reaktivasyonu olduğunu, genelde tek seferlik olduğunu ancak bağışıklık durumuna bağlı olarak nadiren tekrarlayabileceğini belirtti. Bu yanıt üzerine konu sahibi, HSV-2 taşıdığını ve zona eklenirse çok zorlanacağını söyleyerek endişesini dile getirdi. Son olarak bir kullanıcı geçmiş olsun dileğinde bulundu. Tartışmanın sonucunda, konu sahibine kesin bir çözüm sunulmadı, ancak semptomlarının altında yatan farklı bir neden olabileceği ve tekrar doktora başvurması gerektiği vurgulandı.

Merhaba arkadaşlar, herkese geçmiş olsun öncelikle. 3 senedir herpes belası benim de başımda var maalesef. Her ne kadar alışamasam da çok zor geliyor olsa da maalesef var. Şimdi sizlere sormak istediğim bir soru var. Yaklaşık 1-2 aydır uçuk çıkarmıyorum ama genital bölgemde idrar yaparken yanma, kızarıklık, kaşıntı ve tahriş var ve bu geçmiyor. Bu etkileri mümkün mü acaba? Farklı bir hastalık daha mı geçiriyorum? Sizlerde de sıvı keseciklerin haricinde bu tarz belirtiler var mı?

Ek Bilgiler:

Genital Bölgede Yanma ve Kaşıntının Olası Nedenleri

Genital bölgede yanma, kaşıntı ve tahriş birçok farklı durumdan kaynaklanabilir. Bunlar arasında mantar enfeksiyonları, bakteriyel vajinoz, idrar yolu enfeksiyonları, cilt alerjileri veya egzama gibi cilt rahatsızlıkları yer alır. Ayrıca herpes virüsü, atipik semptomlarla da ortaya çıkabilir; örneğin sıvı dolu kesecikler olmadan da sinir uçlarında ağrı, yanma veya kaşıntı yapabilir.

Kişisel hijyen, kullanılan sabun veya deterjanlar, dar giysiler gibi faktörler de bu tür şikayetleri tetikleyebilir. Stres, bağışıklık sistemi zayıflığı ve hormonal değişiklikler de semptomları artırabilir.

Özellikle uzun süreli ve tekrarlayan şikayetlerde, mutlaka bir uzmana danışmak ve gerekli testleri yaptırmak önemlidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(19-02-2023, Saat: 23:05)Vrlvrl Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar herkese geçmiş olsun öncelikle 
3 senedir herpes belası benimde başımda var maalesef her nekadar alışamasam da çok zor geliyor olsa da maalesef var

şimdi sizlere sormak istediğim bir soru var

yaklaşık 1-2 aydır uçuk çıkarmıyorum ama  genital bölgemde
idrar yaparken yanma,kızarıklık,yanma,kaşıntı ve tahriş var ve bu geçmiyor bu etkileri mümkün mü acaba farklı bir hastalık daha mı geçiriyorum sizlerde de sıvı keseciklerler haricinde bu tarz belirtiler var mı ?

Mantar veya sistitten şüphelenirdim ben. En iyisi doktora görünmen.

(22-02-2023, Saat: 03:21)esra00 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mantar veya sistitten şüphelenirdim ben. En iyisi doktora görünmen.

Göründüm anlattım bunları ama herpestendir diyip geçtiler ama sanmıyorum herpesten dolayı olsun tekrardan görüneceğim

Zona geciren varmi aranizda ?? Bu zonada ucuk gibi bidaha gecmiyormu temelli kaliyormu

(24-02-2023, Saat: 20:32)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zona geciren varmi aranizda ?? Bu zonada ucuk gibi bidaha gecmiyormu temelli kaliyormu

zona zaten bizim su çiçeği dediğimiz çocuklukta geçirilen hastalığın kalmış hali... yetişkinlikte bu herpes çeşidi de diğer herpesler gibi bağışıklığın düşmesi ve yüksek stres altında hortluyor tekrar . ama hsv 1 veya 2 gibi değildir. stresten ölsen max. 3 kere çıkaranı gördüm. genelde tekte kalır. bir daha gerçekleşmez.

(27-02-2023, Saat: 15:55)nacrun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: zona zaten bizim su çiçeği dediğimiz çocuklukta geçirilen hastalığın kalmış hali... yetişkinlikte bu herpes çeşidi de diğer herpesler gibi bağışıklığın düşmesi ve yüksek stres altında hortluyor tekrar . ama hsv 1 veya 2 gibi değildir. stresten ölsen max. 3 kere çıkaranı gördüm. genelde tekte kalır. bir daha gerçekleşmez.
Tesekkur ederim bir nevze yuregime su serptin , bende hsv 2 var yaklasik 10 yildir biktirdi zaten bu herpeste ,bide zona baslarsa en son cildiririm

(27-02-2023, Saat: 21:19)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tesekkur ederim bir nevze yuregime su serptin , bende hsv 2 var yaklasik 10 yildir biktirdi zaten bu herpeste ,bide zona baslarsa en son cildiririm

rica ederim... geçmiş olsun

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Sad Genital Herpes İlk Atak: Korkular ve Gerçekler Çoküzgünüm 2 1,605 08-03-2025, Saat: 03:03
Son Yorum: Suphelihasta
  Bitmeyen Genital Herpes: Uzun Süreli Valtrex Kullanımı ve Alternatif Çözüm Öneri herpes85 11 5,448 11-12-2024, Saat: 21:16
Son Yorum: cipiaresss
  Genital Herpes ile Evlilik ve Çocuk Sahibi Olmak Mümkün mü? Loft01 5 2,783 30-04-2023, Saat: 23:17
Son Yorum: Loft01
Thumbs Up HSV-2 İlk Atak Belirtileri: İdrar Yaparken Yanma ve Ağrı Yaşayanlar Deneyimlerin Antalyalıavatar7 1 2,104 22-02-2023, Saat: 14:25
Son Yorum: hgencer
  Herpes Baskılama Tedavisi: 6 Ay Valtrex Kullanımı ve Etkileri Guen 38 27,923 04-02-2023, Saat: 18:44
Son Yorum: Storm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi