Merhaba arkadaşlar, herkese geçmiş olsun öncelikle. 3 senedir herpes belası benim de başımda var maalesef. Her ne kadar alışamasam da çok zor geliyor olsa da maalesef var. Şimdi sizlere sormak istediğim bir soru var. Yaklaşık 1-2 aydır uçuk çıkarmıyorum ama genital bölgemde idrar yaparken yanma, kızarıklık, kaşıntı ve tahriş var ve bu geçmiyor. Bu etkileri mümkün mü acaba? Farklı bir hastalık daha mı geçiriyorum? Sizlerde de sıvı keseciklerin haricinde bu tarz belirtiler var mı?
Genital Bölgede Yanma ve Kaşıntının Olası Nedenleri
Genital bölgede yanma, kaşıntı ve tahriş birçok farklı durumdan kaynaklanabilir. Bunlar arasında mantar enfeksiyonları, bakteriyel vajinoz, idrar yolu enfeksiyonları, cilt alerjileri veya egzama gibi cilt rahatsızlıkları yer alır. Ayrıca herpes virüsü, atipik semptomlarla da ortaya çıkabilir; örneğin sıvı dolu kesecikler olmadan da sinir uçlarında ağrı, yanma veya kaşıntı yapabilir.
Kişisel hijyen, kullanılan sabun veya deterjanlar, dar giysiler gibi faktörler de bu tür şikayetleri tetikleyebilir. Stres, bağışıklık sistemi zayıflığı ve hormonal değişiklikler de semptomları artırabilir.
Özellikle uzun süreli ve tekrarlayan şikayetlerde, mutlaka bir uzmana danışmak ve gerekli testleri yaptırmak önemlidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.