Arkadaşlar, bu başlığı biraz dertleşme, biraz hissettiklerimi anlatmak için açtım. Tam 1 sene önce herpesle tanıştım. İlk 6 ay hastalık üzerimde bu kadar psikolojik bir sıkışmışlık etkisi bırakmamıştı, çünkü doktorum 'uçuk bu geçer 1-2 haftaya' deyip göndermişti beni ama okudukça, bilinçlendikçe, bu virüsün bir ömür bizde kaldığını öğrendikçe tabi mental olarak çok zorladı beni, hala da zorluyor. Konuyu toparlamakta zorlanıyorum, uzun olursa kusura bakmayın. Bu uçuğu kendime sıkıntı yaptıkça, kendimi daha da soyutladım ister istemez insanlardan tabiki. Psikoterapiye de gittim ama pek bir faydasını göremedim. Burada problem psikologda değil tabiki, benim bu konuyu çok düşünmemde. Arkadaşlar, benim 1 senede toplam 4-5 kere atağım oldu, ilki hariç diğerlerinde hiç ağrım sızım olmadı. Şimdi dokt
Herpes ile Psikolojik Başa Çıkma Yolları
Herpes tanısı almak, birçok kişi için duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki herpes oldukça yaygın bir virüstür ve birçok insan benzer duygular yaşamaktadır. Bu süreçte kendinizi yalnız hissetmemeniz için çevrimiçi destek gruplarına katılabilir, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Ayrıca, profesyonel bir terapistten destek almak, kaygı ve depresyonla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Kendinize karşı nazik olun ve bu durumun sizi tanımlamadığını unutmayın.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.