Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hayat bitti ?
Bug 
Merhaba arkadaşlar bende 1 ay önce falan herpes olduğumu öğrendim kaptığım kişiyi tahmin ediyorum ama kendisi sen bana bulaştırdın dedi ki ilk başta herpesim demedim benden önce en son ne zaman biri ile oldun dedim nerdeyse rutini olmuş adamın kendisi spor yapan biri olduğu için falan semptomları yok diye düşünüyorum ısrarla korunalım dedim gerek yok dedi neyse bunu geçelim daha çok gencim ve hayatımın bittiğini düşünüyorum çünkü şeker hastası olduğumu falan da öğrendim ki tetikliyormuş doktorumla sürekli konuştum bu konuyu doktorum ne kadar çocuk yapabilirsin ilerde şöyle böyle dese de her yerde şu deniliyor kondomla bile tam koruma yokken ilerde bu riske nasıl gireyim ? Çok canım yanıyor ki ilk ataktan bile daha kötü daha belirgin ilaç kullanıyorum bağışıklık sistemim zaten çok kötü ne yaparım bilmiyorum hoşlandığım görüştüğüm bi çocuk var ilerde beni kabul edeceğini düşünmüyorum hayatıma solo mu devam etmem gerekecek yoksa herpesli biriyle mi olmam gerekecek sırf herpesli diye o kişiyle olmak zaten aşırı mantıksız insan kime aşık olacağını seçemez ama bu konuda birilerinin beni aydınlatmasını istiyorum burda çok deneyimli insanlar var ve onlara güveniyorum türk herpesli birini görünce mutlu oluyorum ve iletişim halinde olmak istiyorum herkese sağlıklı günler

Herpes hayat bitirmez kafada kurarsanız kendiniz bitirirsiniz. Ciddi düşünüyorsan başlarda söyle, kabul ediyorsa öyle devam edersin en iyisi bu gibi duruyor. Korunmayıp kaptın diye dert etme ben korunduğum halde kaptım. Yeni insanlara açtığında kendini herpesi dert etmeyen cok insan olduğunu fark edeceksin. Ben de genç yaşta kaptım. İlk zamanlar psikolojisi zor oluyor sonra geçiyor. Çocuk yapmana da engel bir durum değil. Solo yaşaman gerekmiyor. Hayatına devam et

İlk başlarda psikolojiyi alt üst ediyor kendini kötü hissediyorsun ama sonra alışıyorsun. Doktorunla görüş ataklar sıklaşırsa baskılama tedavisi görürsün. 6 ay 1 yıl boyunca düzenli ilaç kullanıyorsun çıkmıyor hiç. Şanslısın 2026 yılına yaklaşıyoruz yeni ve daha etkili ilaçlar yolda gelmek üzere. Yeni gelecek ilaç 1 hafta etkiliymiş haftada 1 tane içiyorsun eskisi gibi yaşıyorsun. Aşı çıkana kadar bir şekilde idare edeceğiz. Aktif lezyon varken ilişkiye girme sadece dikkat et. Psikolojinde içinden çıkılmaz hale gelirse destek al ben öyle yaptım kafa rahatlıyor depresyona girmiştim çünkü iyi geldi doktora gidip destek almak. Hayatın sonu değil. Elimizde şimdilik etkili ilaç valtrex var onunla idare ediyoruz 6 aydır düzenli içiyorum her gün 500mg hiç lezyon çıkmadı 1 yıla tamamlayacağız sonra devam ederim belki bilmiyorum Dr karar verecek. Pritelivir Diye bir ilaç var onu bekliyoruz piyasaya sürülmesi için onay bekliyor şuan onay aldıktan sonra 2026 yılında kullanabileceğiz çok rahat ettirecek bu ilaç eminim. Sıkıntı stres yapmamaya çalış düzenli beslen vitamin değerlerine baktır eksik olan varsa vitamin kullan. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyon ve virüsler patlamış durumda şuan çok fazla insan farklı farklı şeyler taşıyıp birbirine bulaştırıyor. Farkında olmadan bu virüsü hsv2 taşıyan yüzbinlerce insan var ülkede. Hiv aynı şekilde çok fazla kişi taşıdığının farkında değil bulaştırıyor herkese. Ülkede 18-50 yaş arası tüm herkese a’dan z’ye bir cinsel hastalık tarama testi yapılsa çıkan sonuç hayrete düşürür herkesi. Hiçbir şey taşımayan hiçbir şey bulaşmamış insan sayısı azınlıktır şuan. Eskiden hpv bilinirdi sadece öyle çok fazla kişide yoktu şimdi hpv salgını var ülkede resmen. Bulaşmayan gidip yaktırmayan arkadaşım yok neredeyse. erkeğiz gidip yaktırdıkmı tamamen geçip gidiyor sanıyoruz vs ama gitmiyor tabi virüs vücutta kalıyor. Hpvden sonraki salgın hsv2 olacak kesinlikle. Hsv2 hpv kadar yaygın olacak ve maalesef sonrasında hiv’de eskiden hsv2 kadar yaygın olacak bu gidişle. Çünkü insanlar bilinçsiz taşıdığını bilmiyor korunmuyor ve işin diğer boyutları var İstanbul İzmir Ankara Antalya vs gece hayatı alkol yasaklı madde kim kime dum duma 18-30 yaş arası aşırı hızlı takılıyor. 1 -2 yıla bu tarz hastalıklar daha büyük boyutlara ulaşacak. Bir yandan kötü ama bizim için iyi olacak farkındalık artacak tedavileri için çalışmalar artacak bu kadar kişiye ilaç lazım aşı lazım firmalar milyar dolarlar kazanacak. İzleyip göreceğiz. Yani yalnız değilsin milyonlarca insanda var dünyada bu virüs. kimbilir kaç arkadaşında var ama söylemiyor tabi kimse kimseye bilemiyorsun. Bu forumda birisi bu virüs için sessiz pandemi demişti çok doğru bir kelime bildiğin sessiz pandemi bu. Kimse söylemeye çekinmese ülkede en az 5 milyon kişi çıkar bende var der eminim. Birde taşıyıp ama lezyon çıkarmayanlar var. Bu sessiz pandemi illa ki sesli bir şekilde patlayacak bir gün. Ve tek bir ilaç tek bir etkili aşı çıksın devamı gelecek içinizi ferah tutun.

(10-11-2025, Saat: 11:38)Suphelihasta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herpes hayat bitirmez kafada kurarsanız kendiniz bitirirsiniz. Ciddi düşünüyorsan başlarda söyle, kabul ediyorsa öyle devam edersin en iyisi bu gibi duruyor. Korunmayıp kaptın diye dert etme ben korunduğum halde kaptım. Yeni insanlara açtığında kendini herpesi dert etmeyen cok insan olduğunu fark edeceksin. Ben de genç yaşta kaptım. İlk zamanlar psikolojisi zor oluyor sonra geçiyor. Çocuk yapmana da engel bir durum değil. Solo yaşaman gerekmiyor. Hayatına devam et

Merhaba 
korunduğunuz halde nasıl kaptınız , lezyon varken kondom kullandığınız halde mi ? Lezyon yokken kondom kullandığınız halde mi ? Açıklarsanız çok yararlı olacağını düşünüyorum

Kondom her yeri kapatmadigi için açık bölgeden bulaş oldu. O yüzden korunmadım etmedim diye kafayı yemeye gerek yok. Bulaşacaktıysa her türlü bulaşır zaten

(11-11-2025, Saat: 03:49)Suphelihasta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kondom her yeri kapatmadigi için açık bölgeden bulaş oldu. O yüzden korunmadım etmedim diye kafayı yemeye gerek yok. Bulaşacaktıysa her türlü bulaşır zaten

Lezyon aktif olmadığında ve kondom kullandığınızda mı bulaştı ?

Karşı tarafta lezyon varmış. Haberim yoktu. Ben ise korunuyordum. Ama açık olan bölgeden bulaş oldu bana

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi