Arkadaşlar Merhaba. Sitede yeniyim. 1 hafta önce HSV2 olduğumu öğrendim. Mart ayından beri aralıklı idrarımı yaparken yanma hissediyordum. Biz kadınlar yılda birkaç kez oluruz biliyorsunuz. Hazirana kadar ara ara oldu. Tatile gitmeden önce bir üroloğa göründüm, önemli bir şey yok dedi, 1.5 aylık deniz tatiline rahatça çık dedi. İdrarda 25 lökosit varmış oysaki. Tatilde bu süre zarfında ağrılarım çoğalmaya başladı. Ağustos sonu geldiğimde ureaplazma pozitif çıktım ve bir haftalık antibiyotik ile vücuttan attım. İyileştim artık diye düşünürken 10 gün sonra pelvik ağrılarım geçmedi, bu arada kadın doğumcular vs kontrol etti, bir şeyin yok sen psikolojik yapıyorsun dediler! Enfeksiyonumda 0. Tam 10 gün sonra idrarda 578 enfeksiyon çıktı. 2 kutu ilaç düşürmedi, iğne vuruldum. Bu arada hiçbir doktor HSV2
Sistit ve Lökosit Yüksekliği
Sistit, idrar kesesinin iltihaplanmasıdır ve genellikle bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanır. İdrar tahlilinde lökosit (beyaz kan hücresi) yüksekliği, vücudun bir enfeksiyonla savaştığını gösterir. Normalde idrarda 0-5 lökosit görülürken, 25 veya 578 gibi değerler iltihabın yoğun olduğunu işaret eder.HSV2 ve İdrar Yolu Enfeksiyonları
HSV2 (Herpes Simpleks Virüs Tip 2) genital bölgede yaralara neden olur ve bazen idrar yaparken yanma gibi belirtiler verebilir. Ancak idrar yolu enfeksiyonu ile karıştırılabilir. Tedavi sürecinde hem antibiyotikler (bakteriyel enfeksiyonlar için) hem de antiviral ilaçlar (HSV2 için) gerekebilir.Ureaplazma Enfeksiyonu
Ureaplazma, cinsel yolla bulaşabilen bir bakteridir ve pelvik ağrı, akıntı gibi belirtilere yol açabilir. Tedavide genellikle antibiyotikler kullanılır, ancak bazı durumlarda direnç gelişebilir.Psikolojik Faktörler
Kronik ağrılar bazen psikolojik faktörlerle ilişkilendirilse de, altta yatan bir enfeksiyonun gözden kaçırılmaması önemlidir. Birden fazla uzmana danışmak ve gerekirse ikinci bir görüş almak faydalı olabilir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.