Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 Yıl Önce Şüpheli Herpes Belirtileri Ama Hiç Atak Geçirmedim

Merhabalar herkese benim kafama takılan bazı şeyler var. Ben 6 yıl önce sanırım herpes geçirdim. O zamanlar bu kadar bilgim yoktu. Eğitim araştırma hastanesine gidip cinsel organda çıkan yara hakkında bilgi vermiştim. Bir sürü test yapmışlardı enfeksiyon bölümünde ve sonuçlarda bir sıkıntı görünmüyordu. Belirtileri okuyunca o zamanı düşünüyorum: ağrılı idrar, cinsel organda lezyon hepsi vardı, yani tamamen belirtiler uyuyor. Ama 6 yıldan beri ben bahsedildiği gibi hiçbir atak geçirmedim, cinsel ilişkilerimde oldu defalarca karşı taraftan da bir şikayet gelmedi hiç. Konu hakkında bilgisi yorumu olan var mı?

Ek Bilgiler:

Herpes Simpleks Virüsü (HSV) ve Belirtileri

Herpes simpleks virüsü, genellikle HSV-1 ve HSV-2 olarak iki tipe ayrılır. HSV-2 daha çok genital bölgeyi etkiler. İlk enfeksiyon genellikle ağrılı yaralar, idrar yaparken ağrı ve ateş gibi belirtilerle kendini gösterir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerine yerleşir ve bağışıklık sistemine bağlı olarak farklı aralıklarla tekrar aktive olabilir.

Test Sonuçları ve Asemptomatik Taşıyıcılık

Herpes testleri her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Kan testleri antikorları tespit eder ancak yeni enfeksiyonlarda antikor gelişmesi zaman alır. Lezyonlardan alınan sürüntü kültürü daha güvenilirdir. Bazı kişilerde virüs vücutta bulunmasına rağmen hiçbir atak yaşanmaz (asemptomatik taşıyıcılık). Bu durumda kişi virüsü başkalarına bulaştırabilir.

Atakların Tekrarlaması

HSV enfeksiyonunda ataklar kişiden kişiye değişir. Bağışıklık sistemi güçlü olanlarda ataklar seyrek olabilir hatta hiç görülmeyebilir. Stres, hastalık, yorgunluk gibi faktörler atakları tetikleyebilir. 6 yıl boyunca hiç atak geçirmemek mümkündür.

Bulaşma Riski

Asemptomatik dönemlerde dahi virüs bulaşabilir. Kondom kullanımı riski azaltır ancak tamamen korumaz. Partnerinizde herhangi bir belirti olmaması bulaş olmadığı anlamına gelmez.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(08-10-2021, Saat: 16:25)oguzoguz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar herkese benim kafama takılan bazı şeyler var. 
Ben 6 yıl önce sanırım herpes geçirdim. O zamanlar bu kadar bilgim yoktu. Eğitim araştırma hastanesine gidip cinsel Organda çıkan yara hakkında bilgi vermiştim bir sürü test yapmışlardı enfeksiyon bölümünde ve sonuçlarda bir sıkıntı gözükmüyordu . Belirtileri okuyunca o zamanı düşünüyorum ağrılı idrar, cinsel organda lezyon hepsi vardı yani tamamen belirtiler uyuyor. Ama 6 yıldan beri ben bahsedildiği gibi hiç bir atak geçirmedim , cinsel ilişkilerimde oldu defalarca karşı taraftan da bi şikayet gelmedi hiç . Konu hakkında bilgisi yorumu olan var mı ?

Bence bu şekilde net belirtilerini gözlemlediysen pozitif olabilirsin ama detaylı bir herpes testi yaptırarak öğrenebilirsin. Bulaş esnasında aldığın virüs yükü az olabilir veya vücudun doğal bir bağışıklık geliştirmiş olabilir. Virüsü aldığında asemptomatik duruma geçmesinin sebebi bunlar olabilir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşimin Aldatması Sonrası Herpes Belirtileri: Deneyimler ve Destek Kimsizlik 13 3,437 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  HSV2 Bulaşma Yolları ve Belirtileri: 2 Hafta Önce Ateş ve Genital Yaralar Random 4 2,621 11-04-2023, Saat: 18:14
Son Yorum: devilsercan
  Herpes Belirtileri ve HPV'den Farkı: Nasıl Anlaşılır? Üzüntülü 0 2,287 23-02-2022, Saat: 16:00
Son Yorum: Üzüntülü
  Herpes Ağrısı ve Belirtileri: Peniste Ağrı ve Yanma hpmag 1 2,521 05-10-2021, Saat: 20:46
Son Yorum: Panicmel
  Ağız İçinde HSV Belirtileri ve Aft Farkı izmitli41 1 2,423 18-07-2021, Saat: 19:27
Son Yorum: space

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi