Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan üye, homeopatik bir tedaviye başladığını ve candida temizliği, hindistan cevizi yağı ile remedi içecekleri kullandığını anlatmıştır. Diğer üyeler iyi dileklerde bulunmuş, çinko ve zeytin yaprağı ekstratı gibi takviyeleri önermiştir. Başlık sahibi, tedavinin ilk ayında olumlu gelişmeler yaşadığını ancak aşırı yorgunluk sonrası uçuk çıkardığını belirtmiştir. Bazı üyeler, homeopatik tedavi ile negatife dönenler duyduklarını ifade ederek tedaviyi uygulayan kişi veya klinik hakkında bilgi istemiştir. Tedavi süreci devam etmekte olup kesin bir sonuca ulaşılamamıştır.
Arkadaşlar, homeopatik bir tedaviye başladım. Öncelikle daha önce deneyen oldu mu? Ben merak ettim, karşıma çıkınca da denemeye değer diye düşündüm. İlk aşama bir ay sürecek. Sabah, öğlen ve akşam içeceklerim var. Bir ayın sonunda tekrarlar ise bir ay daha devam edeceğim; eğer yine devam ederse farklı bir şeyler önerecek uzman kişi. İlk olarak candida temizliği yapılıyormuş. Bunun için ham hindistan cevizi yağı içiyorum. Sabah ve akşam da remedi içeceklerim var, içinde ne var bilmiyorum. Belirli sözlerim var, bunları söyleyerek içiyorum. Aslında mental ve fiziksel olarak çalışıyor bu içecekler. İnanmayanlar tabii ki olabilir ama ben inanmayı ve tedavi olmayı çok istiyorum, o yüzden olumsuz yorum yapacak kişiler sonsuza kadar sussun, yorum yazmasın. İki ayda bir ya da üç ayda bire bile düşürsem çok mutlu olacağım.
Ek Bilgiler:
Homeopati, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını uyarmayı hedefleyen bir tamamlayıcı tıp yöntemidir. Candida temizliği, bağırsak florasını düzenlemek için uygulanan bir diyet programıdır. Ham hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal özellikleriyle bilinir ve candida diyetinde sıkça kullanılır. Remedi içecekleri, homeopatik prensiplere göre hazırlanmış su bazlı solüsyonlardır. Tedavi sürecinde zihinsel niyetin de önemli olduğu düşünülür. Bu tür alternatif yaklaşımlar, geleneksel tıbbın yanında destek amaçlı kullanılabilir. Her bireyin yanıtı farklı olabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.