Eğer herpes ataklarını bir yılda 6'dan fazla yaşıyorsanız, o zaman doktorunuz size baskılama tedavisi önerecektir. Bu tedavide antiviral ilaçları 1 yıl ya da 6 aylık bir süreçte her gün devamlı almanızı isteyeceklerdir. Aslında birçok yabancı forumda insanlar çok uzun süre antiviral ilaçları almaktadır, ancak fazla süreli ilaç kullanımı karaciğere kötü etki edebilir. Yapılan klinik testler de 1 yıllık bir kullanım süresini kapsadığı için bence çok uzun süreli kullanmamakta fayda var diye düşünüyorum.
Baskılama Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Baskılama tedavisi, herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonunda sık tekrarlayan atakları önlemek için günlük antiviral ilaç kullanımını içerir. Genellikle asiklovir, valasiklovir veya famsiklovir gibi ilaçlar kullanılır.
Bu tedavinin amacı, atak sıklığını azaltmak ve virüs bulaştırma riskini düşürmektir. Ancak, ilaçların uzun süreli kullanımı karaciğer enzimlerinde yükselme gibi yan etkilere yol açabilir; bu nedenle düzenli kan testleri önerilir.
Atakları tetikleyen faktörler arasında stres, yorgunluk, bağışıklık sistemi zayıflığı, güneş ışığı ve hormonal değişiklikler yer alır. Bazı kişilerde zamanla atak sıklığı azalabilir.
Alternatif olarak, atak hissedildiğinde kısa süreli (epizodik) tedavi de uygulanabilir. Hangi yöntemin daha uygun olduğuna doktor karar vermelidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

İmmünoloji doktoru demişti ki hamileyken vücut hastalıklarla daha çok savaşır soyun devamı için yoksa irkimiz yok olur korkma cikarmazsin demişti ama defalarca çıkardım. Eskiden kilom azdı şimdi yeni doğum yaptığım için oda normal ama bende artık bilemiyorum inan . Lazer istenmeyen tüyler için öneririm.