Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona Aşısı Yaptırmalı mıyım? Deneyimler ve Öneriler
Konu Güncel Özeti: Konu başlığında zona aşısı ile ilgili soru sorulmuş, ilk mesajda aşıyı yaptırmaya olumlu bakan bir görüş belirtilmiştir. Ardından gelen yorumlarda Shingrix aşısını deneyen veya düşünen kullanıcılar olmuştur. Bir kullanıcı doktoruna danıştığını ve doktorun aşıyı gereksiz bulduğunu söylemiştir. Başka bir kullanıcı ise virüslerin aynı familyadan olduğunu ancak yan etkiler nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini, bağışıklığı güçlendirmenin daha önemli olduğunu belirtmiştir. Genel olarak kullanıcıların kararsız olduğu, doktor onayının önemli olduğu vurgulanmıştır. Nihai bir çözüme ulaşılmamış, aşının etkinliği ve gerekliliği konusunda farklı görüşler paylaşılmıştır.

Zona aşısı sizce olmalı mıyım? Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Ek Bilgiler: Zona (herpes zoster) hastalığı, su çiçeği virüsünün (varicella-zoster) sinirlerde uyuyakalıp daha sonra aktifleşmesiyle oluşur. Zona aşısı, özellikle 50 yaş üstü yetişkinlerde zona hastalığı riskini azaltmak için önerilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan aşı Shingrix'tir; iki doz halinde yapılır ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde de kullanılabilir. Shingrix, zona ataklarını ve zonaya bağlı sinir ağrısını (postherpetik nevralji) önlemede oldukça etkilidir. Ancak her ilaçta olduğu gibi yan etkileri olabilir (kol ağrısı, yorgunluk, baş ağrısı gibi). Aşı kararı doktor kontrolünde alınmalıdır. Bu bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır; tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Shingrix olan var mı? Atakları azaltmada etkili olur mu? Ben de merak ediyorum.

Ben olacağım ya yakın zamanda denemek lazım. Bir zararı olacağını düşünmüyorum .

Bende olacam Ankarada bi hastaneyi aradım doktor uygun görürse aşı yapılır dedi

Ben doktoruma danıştığımda doktorum gereksiz bişey vurdurma senin hastalığınla bunun bi alakası yok etki etmez dedi

(08-06-2025, Saat: 11:39)Üzgünüm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben doktoruma danıştığımda doktorum gereksiz bişey vurdurma senin hastalığınla bunun bi alakası yok etki etmez dedi

Virüsler aynı familyadan ama ciddi yan etkileride söz konusu olacağı için denememek daha mantıklı olur. Bağışıklık güçlendirirmemiz gerekiyor

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Küba Aşısı Hebertrans ve Labolife 2herp ile Herpes Tedavisi Mümkün mü? Deneyimle kadirm 60 12,416 28-02-2026, Saat: 06:08
Son Yorum: Pançoo
Sad Genital Herpes ve Bacak Arası Kitle: Deneyim ve Öneriler Dobby0 9 1,917 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Mental Yorgunluk ve Hastalıkla Başa Çıkma: Destek ve Umut Veren Deneyimler bosbavul 31 6,449 21-07-2025, Saat: 12:47
Son Yorum: Alp23425
  Jiletle Genital Temizlik Sonrası Atak: Öneriler Theodorebagwell 4 1,251 12-06-2025, Saat: 10:23
Son Yorum: Herpespiyangosu
  Genital Herpes Sürekli İdrar Hissi Yapar mı? Deneyimler elifart2409@gmail.com 6 2,525 17-05-2025, Saat: 12:16
Son Yorum: Emre006

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi