Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Tedavisinde Valtrex Kullanımı: Deneyimler ve Öneriler
Konu Güncel Özeti: Forumda herpes tedavisi için Valtrex (VELP) kullanımı üzerine bir tartışma başlatılmıştır. Konu sahibi, Valtrex'in 4 saatte bir 4000 mg kullanılmasını önermiş, ancak karaciğer sağlığı konusunda endişeler dile getirilmiştir. Katılımcılar, doktor kontrolü olmadan ilaç kullanımının risklerine dikkat çekmiş, bazıları ise AHCC ve diğer takviyeleri önermiştir. Tartışmada, herpesin bağışıklık sistemiyle ilişkisi, atak sıklığı ve doktorların bilgi düzeyi gibi konular ele alınmıştır. Bazı kullanıcılar önerilen tedaviyi denemeyi düşünürken, diğerleri temkinli yaklaşmıştır. Moderna ve BioNTech'in herpes aşısı çalışmaları da gündeme gelmiş, ancak net bir sonuca ulaşılamamıştır. Genel olarak, tıbbi gözetim altında tedavi edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Öncelikle Herkese Merhaba. Ben de sizin gibi herpes konusunda araştırmacı biriyim. Yakın zamanda bu forumda gördüğüm yazı ile beraber bir metot paylaşmak istedim sizlerle. Bu bir deneme yanılma değil, bilakis bilgidir. Detaylıca anlatayım. VELP adında piyasaya yeni sürüldüğü düşünülen bir ilaç var, biliyorsunuz. Hatta forumda bununla alakalı bir yazı var. Lakin bunun olumsuz sonuç doğurmaması için detaylı bir yazı yazmak istedim. Bu ilaç yıllardır piyasada olan ve birçok virüse karşı kullanılan bir ilaçtır. Her ne kadar HPV için kullanıldığı yazılsa da HPV için hâlâ en etkili yol AHCC'dir. İlacın 4 saatte bir, 1 gün için toplamda 4000 mg kullanılması önerilir, doğrudur. Bu ilaç ile virüse T hücresi üretmesi hedeflenir. Herpes için bu ilaç T hücresi üretecektir fakat unutmamamız gereken bir...

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tiptir: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede uçuklara neden olur. Virüs vücutta sinir hücrelerinde latent olarak kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrar aktif hale gelebilir. Antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir, famsiklovir) atak sıklığını ve şiddetini azaltmada etkilidir. Ancak virüsü tamamen yok etmez. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, stresten kaçınmak, dengeli beslenmek ve yeterli uyku atakları önlemede yardımcı olabilir. L-lizin takviyesi de bazı kişilerde faydalı olabilir. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Valtrex (Valasiklovir) Hakkında

Valtrex, asiklovirin ön ilacıdır ve vücutta asiklovire dönüşerek viral DNA sentezini inhibe eder. Genellikle herpes enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Standart doz günde 2 kez 500 mg veya 1000 mg'dır. Uzun süreli kullanımda karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının izlenmesi önerilir. İlaç etkileşimleri ve yan etkiler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

aşı çıksın covidde pandewi idi alelacele aşılar çıkardılar hsv için 60 senedir aşı aranıyor insanlık tarihinin en eski virüsü bazı aşı çalışmaları 20 senedir var gsk şirketindeki gibi covidde 1 sene olmadan aşı çıkardılar rsv 10 senedir var Fred Hutch 10 senedir var daha faz 1 geçmedi bildigim yüzde 95 hayvanlarda hsv öldürüyor

(31-01-2025, Saat: 21:51)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: aşı çıksın covidde pandewi idi alelacele aşılar çıkardılar hsv için 60 senedir aşı aranıyor insanlık tarihinin en eski virüsü bazı aşı çalışmaları 20 senedir var gsk şirketindeki gibi covidde 1 sene olmadan aşı çıkardılar rsv 10 senedir var Fred Hutch 10 senedir var daha faz 1 geçmedi bildigim yüzde 95 hayvanlarda hsv öldürüyor
İnanın hiç bir fikrim yok bu virüs niçin bulunamıyor ya sinirlere yerleşiyor diyorlar ama örnek veriyorum zona da herpes ailesinden gelme ama onu nasıl buldular kafan karışıyor

(31-01-2025, Saat: 17:54)roders Adlı Kullanıcıdan Alıntı: öncelikle bende cevap vermek isterim izniniz olursa,Çok doğru tespitler hocam, ama allaha şükür kanser değiliz birşey değiliz ölümcül bir hastalığımız yok, bu sebepten dolayı iç dünyamızda çok büyütmeye gerek yok açıkcası,bunla yaşamayı öğrenmeliyiz ve covidde çıkan aşılarıda gördük kardiyovaskülerdeki pıhtı olaylarını vs açıkcası aşıya çok iyimser bakamıyorum şahsen, eğerki geleneksel yöntemlerle yapılırsa ayrı durum tabiki.ilaç kullanmadan takviye edici gıdalarla bağışıklık güçlendirerek süreç gayet iyi ilerliyor denemenizi tavsiye ederim.

dipnot:lezyon yokken şuana kadar bir bulaş riski veya bulaş kesinlikle olmadı,bu yüzdende bunuda kafanıza takmayın hocam lezyon yoksa bulaş yok benim edindiğim tecrübe bu şekilde.
Lezyon yoksa bulaş yok tamamen yanlış bilgi. Lezyon olmadan da HSV hastaları genital bölgelerinden virüs atarlar. Daha önce buna ilişkin bilimsel verileri paylaşmıştım. HSV pozitif birinin HSV hastası olmayan bir kişiyle ilişkisinde HSV bulaştırma oranı yaklaşık bir yıl bazında % 11'dir. Bu oranın % 7'si herhangi bir lezyon yokken yaşanır. Buna asemptomik dökülüm denir ve hasta bu durumda herhangi bir semptom göstermez. Zaman içerisinde asemptomik dökülüm oranı azalır. HSV tip-1'de bu oran çok azdır. HSV tip-2'de ise daha çoktur. Bulaş riskini azaltmak için prezervatif kullanabilirsiniz. Riski yaklaşık % 50 düşürür. Antivirallerde asemptomik dökülüm oranını azaltırlar. Yaklaşık % 50 kadar. 
Şu ana kadar kimseye bulaştırmamış olmanız bulaştırmayacağınız anlamına gelmez. Kaldı ki, HSV bulaşan insanların büyük çoğunluğu herhangi bir semptom göstermezler. Partnerinize veya partnerlerinize bulaştırmış olmanıza rağmen onlar herhangi bir semptom göstermemiş olabilir. 

https://www.plannedparenthoodaction.org/...-of-herpes

(01-02-2025, Saat: 00:44)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Lezyon yoksa bulaş yok tamamen yanlış bilgi. Lezyon olmadan da HSV hastaları genital bölgelerinden virüs atarlar. Daha önce buna ilişkin bilimsel verileri paylaşmıştım. HSV pozitif birinin HSV hastası olmayan bir kişiyle ilişkisinde HSV bulaştırma oranı yaklaşık bir yıl bazında % 11'dir. Bu oranın % 7'si herhangi bir lezyon yokken yaşanır. Buna asemptomik dökülüm denir ve hasta bu durumda herhangi bir semptom göstermez. Zaman içerisinde asemptomik dökülüm oranı azalır. HSV tip-1'de bu oran çok azdır. HSV tip-2'de ise daha çoktur. Bulaş riskini azaltmak için prezervatif kullanabilirsiniz. Riski yaklaşık % 50 düşürür. Antivirallerde asemptomik dökülüm oranını azaltırlar. Yaklaşık % 50 kadar. 
Şu ana kadar kimseye bulaştırmamış olmanız bulaştırmayacağınız anlamına gelmez. Kaldı ki, HSV bulaşan insanların büyük çoğunluğu herhangi bir semptom göstermezler. Partnerinize veya partnerlerinize bulaştırmış olmanıza rağmen onlar herhangi bir semptom göstermemiş olabilir. 

https://www.plannedparenthoodaction.org/...-of-herpes

Daha öncede sormuştum ama, öpüşmekle karşıya bulaşırmı ?

(01-02-2025, Saat: 16:11)fthcnz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha öncede sormuştum ama, öpüşmekle karşıya bulaşırmı ?

Dudak çevrenizde viral döküntü varsa karşı tarafın dudak çevresine bulaşabilir.

Ne zaman kurtulacaz bundan kafayı yemek üzereyim

Ya bende enteresan kırmızı şişlikler çizik gibi çatlamalar falanda oluyor sizde de varmı aynı durumlar

Arkadaşlar bana herpes tanısı konmadı 3 farklı doktora gitmiştim lezyon çıktığı sıralar kıl kökü iltihabı dendi ama ben aylardır hsv olduğunu düşünüyorum. Lezyon çok nadir çıkıyor bazen kızarıklık oluyor ertesi gün geçiyor fakat hiç geçmeyen bir kaşıntı var bazen anal bazen genital bölgede aylardır geçmiyor azalıyor artıyor ama gitmiyor bu denli kaşıntı yaşayan var mı

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tedavisinde Psikiyatrist ve İlaç Kullananların Deneyimleri cipiaresss 2 592 30-06-2026, Saat: 19:17
Son Yorum: patates
  ASİRAX / ASİMPLEX Enjeksiyon: Genital Uçukta Damar Yolu Kullanımı kadirm 8 2,100 13-04-2026, Saat: 23:39
Son Yorum: cipiaresss
  HSV Ataklarını Tetikleyen Faktörler: Kişisel Deneyimler Anonim 1 959 09-02-2026, Saat: 17:02
Son Yorum: uzakdurun
  Valtrex Baskılama Tedavisinde Atak Çıkması Normal mi? kadirm 2 1,068 18-01-2026, Saat: 20:55
Son Yorum: kadirm
  Herpes ile Mücadelede Kişisel Deneyimler ve Öneriler uzakdurun 11 3,665 18-01-2026, Saat: 18:20
Son Yorum: Nedenolmasın

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi