Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herkesin işine yarayacak kişisel deneyimlerim;
Herkese merhaba öncelikle. 2 senedir bu hastalıktan muzdaribim ve vücudumun nelere tepki verdiğini, nelerin iyi geldiğini, neler yapabileceğimizi konuşmak istiyorum. Ayrıca bir rehber hazırlamak istiyorum. Reddit olsun, chatgpt olsun ve birçok bilimsel makale içeriğini okumuş biriyim. Vereceğim tüm tavsiyeler dünya genelinde olumlu referanslar almış ama ben bir erkek olduğum için söyleyeceklerim tabi ki daha çok erkek fizyolojisi üzerine olacak.

1. Bildiğiniz gibi genital bölgeyi tıraşlamak o bölgede travma yaratıyor ya da mikro kesikler oluşturuyor ve latent durumda olan virüsün uyanmasını sağlayıp aktif lezyon yaratmasına sebebiyet veriyor. Bunu engellemek için ne yapabiliriz?

a-) Philips'in BG1024/15 bu ürünü cildi korumaya yönelik. Ben kullandım hiç gözle görünür bir kesik olmadı ama bağışıklık zayıfsa ya da baskılama tedavisi uygulanmıyorsa tıraşlarsanız virüsü uyandırmanız yine kaçınılmaz. Ama baskılama tedavisi uygulayıp bağışıklığı güçlü tutar, vücutta lizin seviyesini yüksek tutar, alkol/sigara içmez, histamik şeyler tüketmezseniz hiç semptom çıkarmazsınız.

Örneğin; alkol almak bağışıklığı baskılıyor ve özellikle bira/şarap atak yaptırıyor. İlla ki içecekseniz en tehlikesizleri; rakı, viski, votka, tekila ve cin.

b-) Genital bölgeyi lazer epilasyonla bitirmek. Ben daha yaptırmadım ama eylül sonrası düşünüyorum; acılı bir süreç olabilir ama bence değer.

2. Valtrex + Solgar L-Lizin + Çinko --> bunlar sizin şuan için en güçlü silahlarınız. Valtrexi sadece semptom oldukça mı kullanırsınız bilmem ama l-lizin + çinko hep kullanılmasında fayda var. Yapabilirseniz düzenli spor + uyku da cabası.

3. Domuz gribi ya da covid olmadıkça antibiyotik kullanmaktan kaçının, tabi ki sizin doktorunuz değilim ama hafif geçeceğini düşündüğünüz üşütmelerde antibiyotik işine girişmeyin derim sadece.

Peki her şeye rağmen aktif lezyonunuz oldu ve hızlıca iyileşmesini istiyorsunuz, o zaman ne yapmalısınız?

Kabarcık(içi su dolu vezikül) toplama evresinde buz uygulama kaşıntı ve ağrıyı alıyor, yayılımı engelliyor. asiklovir içeren krem(, lemon balm kremi(trde mevcut değil), manuka balı(her evrede güçlü) bunlar çok büyümelerini ve yayılmalarını engelliyor.

biliyorsunuz ki 4 evre var; ilki karıncalanma, yanma, kaşıntı, ikincisi kabarcık toplama evresi, üçüncüsü açık yara evresi(sadece kızarık olarak duruyor) dördüncüsü de kabuk bağladığı evre. önemli olan kaşıntı evresinde müdahil olabilmek yoksa tüm bu işlemlerle en fazla 7 günden 4-5 güne düşürebilirsiniz iyileşme sürecini. ama kaşıntı evresinde kesinlikle kaşımayın ve bu söylediklerimi uygulayın; ayrıca aloe vera ve hindistan cevizi yağı da etkili.

Gelelim bundan sonraki cinsel yaşantımız ne olacak sorusuna... Tabi ki bu hastalığı kapan herkesin kendine ait bir hikayesi mevcuttur; kimisi bu hikayelerinde mağdurdur, kimisi suçlu. Ben mağdur olanlardanım ve kendi adıma hayatımı stres dolu geçirmeye niyetim yok. Kesinlikle korunun, mümkünse partnerinize dürüst olun. Bence hayatta herpesten daha büyük dertler var, bir daha aşık olabilecek miyiz gibi? Bu benim için daha büyük sorun, o yüzden sevgiyi ve aşkı hissettiğiniz yerde kesinlikle dürüst olun. Ve o kişinin elinizden kayıp gitmesine izin vermeyin.

Geleceğe yönelik ne gibi çalışmalar var?

En güçlü ve yakın adaylar:
1. Pritelivir(ilaç) 2026 yılı için onay başvurusu yaptı. En erken bu gelecektir. Valasiklosivir'in 5 katı daha güçlü.

2. mRNA-1608 (Moderna) mRNA tabanlı profilaktik/terapötik aşı - Faz 3 için kaynak arıyor(Abd mrna aşılarına karşı bir tutum sergilemezse, 2030'a kadar çıkmasını bekliyorum.)

3. Canlı virüs içeren aşılar ve virüsün dnasını silme çalışmaları da çok güçlü.

Ha bu virüs latent enfeksiyon, sinir hücrelerinde yer aldığı için bağışıklık sistemimiz silemiyor. Gerçekten zor, ben 5 sene içerisinde güçlü bir aşının çıkacağına inanıyorum. Ama 10 sene de sürebilir ya da hiç de çıkmayabilir. Ben iyimser bakanlardanım.

1 haftadır melisa çayı tüketiyorum ve inanılmaz iyi geldi. (hazır değil, aktardan aldığımı kaynatarak)

In vitro çalışma
2008’de yapılmış bir çalışma, Melissa officinalis özütünün HSV-2’yi çoğaltmasını (replication) hücre kültüründe engellediğini gösteriyor. Özüt, Vero hücrelerinde HSV-2’nin sitopatik (hücre üzerindeki zarar) etkisini azaltmış; maksimum inhibisyon oranı %60 civarı olmuş.

Bu çalışmada özütün hangi bileşenleri içerdiği de analiz edilmiş; rosmarinik asit gibi fenolik bileşenler öne çıkmış.

(31-08-2025, Saat: 05:41)hosteslerdenuzakdurun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merhaba öncelikle. 2 senedir bu hastalıktan muzdaribim ve vücudumun nelere tepki verdiğini, nelerin iyi geldiğini, neler yapabileceğimizi konuşmak istiyorum. Ayrıca bir rehber hazırlamak istiyorum. Reddit olsun, chatgpt olsun ve birçok bilimsel makale içeriğini okumuş biriyim. Vereceğim tüm tavsiyeler dünya genelinde olumlu referanslar almış ama ben bir erkek olduğum için söyleyeceklerim tabi ki daha çok erkek fizyolojisi üzerine olacak.

1. Bildiğiniz gibi genital bölgeyi tıraşlamak o bölgede travma yaratıyor ya da mikro kesikler oluşturuyor ve latent durumda olan virüsün uyanmasını sağlayıp aktif lezyon yaratmasına sebebiyet veriyor. Bunu engellemek için ne yapabiliriz?

a-) Philips'in BG1024/15 bu ürünü cildi korumaya yönelik. Ben kullandım hiç gözle görünür bir kesik olmadı ama bağışıklık zayıfsa ya da baskılama tedavisi uygulanmıyorsa tıraşlarsanız virüsü uyandırmanız yine kaçınılmaz. Ama baskılama tedavisi uygulayıp bağışıklığı güçlü tutar, vücutta lizin seviyesini yüksek tutar, alkol/sigara içmez, histamik şeyler tüketmezseniz hiç semptom çıkarmazsınız.

Örneğin; alkol almak bağışıklığı baskılıyor ve özellikle bira/şarap atak yaptırıyor. İlla ki içecekseniz en tehlikesizleri; rakı, viski, votka, tekila ve cin.

b-) Genital bölgeyi lazer epilasyonla bitirmek. Ben daha yaptırmadım ama eylül sonrası düşünüyorum; acılı bir süreç olabilir ama bence değer.

2. Valtrex + Solgar L-Lizin + Çinko --> bunlar sizin şuan için en güçlü silahlarınız. Valtrexi sadece semptom oldukça mı kullanırsınız bilmem ama l-lizin + çinko hep kullanılmasında fayda var. Yapabilirseniz düzenli spor + uyku da cabası.

3. Domuz gribi ya da covid olmadıkça antibiyotik kullanmaktan kaçının, tabi ki sizin doktorunuz değilim ama hafif geçeceğini düşündüğünüz üşütmelerde antibiyotik işine girişmeyin derim sadece.

Peki her şeye rağmen aktif lezyonunuz oldu ve hızlıca iyileşmesini istiyorsunuz, o zaman ne yapmalısınız?

Kabarcık(içi su dolu vezikül) toplama evresinde buz uygulama kaşıntı ve ağrıyı alıyor, yayılımı engelliyor. asiklovir içeren krem(, lemon balm kremi(trde mevcut değil), manuka balı(her evrede güçlü) bunlar çok büyümelerini ve yayılmalarını engelliyor.

biliyorsunuz ki 4 evre var; ilki karıncalanma, yanma, kaşıntı, ikincisi kabarcık toplama evresi, üçüncüsü açık yara evresi(sadece kızarık olarak duruyor) dördüncüsü de kabuk bağladığı evre. önemli olan kaşıntı evresinde müdahil olabilmek yoksa tüm bu işlemlerle en fazla 7 günden 4-5 güne düşürebilirsiniz iyileşme sürecini. ama kaşıntı evresinde kesinlikle kaşımayın ve bu söylediklerimi uygulayın; ayrıca aloe vera ve hindistan cevizi yağı da etkili.

Gelelim bundan sonraki cinsel yaşantımız ne olacak sorusuna... Tabi ki bu hastalığı kapan herkesin kendine ait bir hikayesi mevcuttur; kimisi bu hikayelerinde mağdurdur, kimisi suçlu. Ben mağdur olanlardanım ve kendi adıma hayatımı stres dolu geçirmeye niyetim yok. Kesinlikle korunun, mümkünse partnerinize dürüst olun. Bence hayatta herpesten daha büyük dertler var, bir daha aşık olabilecek miyiz gibi? Bu benim için daha büyük sorun, o yüzden sevgiyi ve aşkı hissettiğiniz yerde kesinlikle dürüst olun. Ve o kişinin elinizden kayıp gitmesine izin vermeyin.

Geleceğe yönelik ne gibi çalışmalar var?

En güçlü ve yakın adaylar:
1. Pritelivir(ilaç) 2026 yılı için onay başvurusu yaptı. En erken bu gelecektir. Valasiklosivir'in 5 katı daha güçlü.

2. mRNA-1608 (Moderna) mRNA tabanlı profilaktik/terapötik aşı - Faz 3 için kaynak arıyor(Abd mrna aşılarına karşı bir tutum sergilemezse, 2030'a kadar çıkmasını bekliyorum.)

3. Canlı virüs içeren aşılar ve virüsün dnasını silme çalışmaları da çok güçlü.

Ha bu virüs latent enfeksiyon, sinir hücrelerinde yer aldığı için bağışıklık sistemimiz silemiyor. Gerçekten zor, ben 5 sene içerisinde güçlü bir aşının çıkacağına inanıyorum. Ama 10 sene de sürebilir ya da hiç de çıkmayabilir. Ben iyimser bakanlardanım.

Öncelikle geçmiş olsun ve de çok tebrik etmek istedim. Ne kadar detaylı bilgilendirmişsin ve de çok bilinçlisin bu konuda. Ben de 2 yıldır muzdaribim ve bu illetin mağdurlarındanım. Dün itibari ile fena anksiyete krizine girmiş bulunmaktayım çünkü piyasada valtrex kalmadığı bilgisiyle sarsıldım. Bu hastalıkta valtrex benim tek çarem. Kronik herpesli bi vakayım. Max 7-8 gün ilacı almadığım takdirde nüks ediyor, sekmez. Regl dönemlerinin baş tacı. O kadar ezberledim ki semptomları çıkacağı zamanın 2 gün önceden kokusunu alıyorum ve hemen valtrex alıyorum. Bu tedaviye enf. Hast. Uzmanı yönlendirdi beni, 6 ay her gün kullanıp baskılama yapalım dedi. Bence işler ters gitti ve ilaca direnç gösterdi bu illet yani sanki herpesin antidepresanı gibi valtrex, alamayınca kuduruyor çoğalıyor çıldırıyor. Neyse ilacı bulamama sorunuyla sarsılıp yeni bir enf. Hast. Uzmanına gittim ve beni araştırma üni hastanesinin immünoloji birimine yönlendirdi, sıkı takipe alınıp araştırılması için. Sizce bu işe yarar mı? Neden bu kadar sık nüks ettiğine dair sorunu ortaya çıkarabilirler mi ve tedavisini?

Bu kadar sık nüks ediyor oluşunun sebebi bu hastalığa ek olarak egzamanız varsa olabilir ya da sürekli bağışıklığınızın düşük olmasına sebep olan bir yan hastalık. hem hsv-1 hem de hsv-2 genital bölgede aktifleşmiş olabilir.

(17-10-2025, Saat: 03:42)hosteslerdenuzakdurun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu kadar sık nüks ediyor oluşunun sebebi bu hastalığa ek olarak egzamanız varsa olabilir ya da sürekli bağışıklığınızın düşük olmasına sebep olan bir yan hastalık. hem hsv-1 hem de hsv-2 genital bölgede aktifleşmiş olabilir.

Egzamam yok, herhangi bir hastalığım da yok defalarca test verdim bugün de dahil olmak üzere tam kan sayım/hıv testlerimin hepsi temiz tüm değerlerim normal. Doktor bir sıkıntı göremediğinden immünolojiye yönlendirdi anladığım kadarıyla, onlar ekstra ne yapıyor ve ortaya çıkartabilirler mi sence sorunu? Konuyla ilgili bilgilisin diye danışmak istedim?

Biliyorsunuz ki bu virüs ganglion sinir sistemine tutunuyor ve muhakkak tektikleyici bir öge olmalı. İmmünoloji bulacaktır diye düşünüyorum. Belki çok alerjen bir yapıdasınızdır ve lizin seviyeniz de düşük olabilir.

Yediklerinize dikkat edin ve bağışıklığınızı güçlendirecek takviyeler alın bence forumda dolu tavsiyeler var

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Üşenmedim herkesin denediği yöntemleri derledim:) Mondie22 26 3,519 29-07-2025, Saat: 15:53
Son Yorum: BulutEfe

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi