Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASİRAX / ASİMPLEX Enjeksiyon: Genital Uçukta Damar Yolu Kullanımı
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital uçuk için ASİRAX / ASİMPLEX enjeksiyonlarını sormuş, damardan uygulanan asiklovirin etkinliğini merak etmiştir. Cevaplar, bu ilaçların sadece hastane ortamında, ağır vakalarda veya bağışıklığı baskılanmış hastalarda kullanıldığını belirtmiştir. Ağızdan alınan tabletlerin yetersiz kaldığı durumlarda IV formun tercih edildiği, ancak ayaktan hastalara genellikle reçete edilmediği ifade edilmiştir. Emilim oranının yüksek olduğu, hızlı sonuç almak için kullanıldığı, sonrasında ağızdan baskılayıcı doza devam edildiği vurgulanmıştır. Konu başlatıcı, sık atak geçiren biri olarak bu tedavinin kendisi için uygun olup olmayacağını araştırmak istemiştir. Genel olarak tartışma, IV asiklovirin endikasyonları ve ağızdan ilaçla farkı üzerinde yoğunlaşmış, kesin bir çözüm önerisi sunulmamıştır.

Arkadaşlar, bunlar enjeksiyon şeklinde damara veriliyor diye okudum. 1 saatte genital uçuğun daha şiddetli olduğu vakalarda falan kullanılıyormuş. Bilginiz var mı? Deneyen var mı? Asiklovirin enjeksiyon versiyonu.

Ek Bilgiler:

ASİRAX / ASİMPLEX Nedir?

Bu ilaçlar, asiklovir etken maddesinin intravenöz (damar yoluyla) formlarıdır. Genellikle hastane ortamında, ağır veya yaygın herpes enfeksiyonlarında kullanılır.

Ne Zaman Tercih Edilir?

Bağışıklığı baskılanmış hastalarda (örneğin kemoterapi görenler), yaygın ve şiddetli herpes ataklarında, ağızdan alınan ilacın emiliminin yetersiz olduğu durumlarda kullanılır. Ayaktan tedavide nadiren uygulanır.

Ağızdan İlaçlara Göre Avantajı

Damar yoluyla doğrudan kana karıştığı için biyoyararlanımı %70-90 arasındadır, bu sayede etkin doza daha hızlı ulaşılır. Ancak sürekli kullanım için uygun değildir; genellikle bir kez yükleme dozu olarak verilip ardından ağızdan tedaviye geçilir. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Hastanede kullanılıyor bunlar. Tabletten devam

(01-04-2026, Saat: 01:27)Suphelihasta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hastanede kullanılıyor bunlar. Tabletten devam

Tamam tabletten devam ama hani recetesinde dirençli vakalirin tekrarını önler diyor direk damardan verilir 1 saatte aceba bir iki kez yapılsa tedavi daha mı iyi olur sonra yine tablet devam ederiz

(01-04-2026, Saat: 02:11)kadirm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tamam tabletten devam ama hani recetesinde dirençli vakalirin tekrarını önler diyor direk damardan verilir 1 saatte aceba bir iki kez yapılsa tedavi daha mı iyi olur sonra yine tablet devam ederiz

O şekilde olmuyor

(01-04-2026, Saat: 20:01)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: O şekilde olmuyor

Hangi şekilde oluyor

(03-04-2026, Saat: 02:28)kadirm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hangi şekilde oluyor

Şu şekilde olur mesela Allah vermesin kemoterapi aldınız ve haliyle bağışıklığınız düşer ve yaygın bir herpes atağı olur o zaman hastane ortamında verilir bu ilaçlar. Ya da buna benzer durumlarda yani ayaktan hastaya hiçbir hekim bunu yapmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir kısıtlı bilgimle

(03-04-2026, Saat: 19:17)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu şekilde olur mesela Allah vermesin kemoterapi aldınız ve haliyle bağışıklığınız düşer ve yaygın bir herpes atağı olur o zaman hastane ortamında verilir bu ilaçlar. Ya da buna benzer durumlarda yani ayaktan hastaya hiçbir hekim bunu yapmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir kısıtlı bilgimle

Oldunuz tabiki iyi niyetiniz düşünüp yazmanız yeter bana ama ben şunu anladım burdan bu ilaç tabletten çok çok etkili ve benim gibi ayda 1 hatta ayda iki 3 kez atak geçirenler için etkili olurmu bir araştırmak lazım

(04-04-2026, Saat: 02:44)kadirm Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(04-04-2026, Saat: 02:44)kadirm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Oldunuz tabiki iyi niyetiniz düşünüp yazmanız yeter bana ama ben şunu anladım burdan bu ilaç tabletten çok çok etkili ve benim gibi ayda 1 hatta ayda iki 3 kez atak geçirenler için etkili olurmu bir araştırmak lazım

Ya bu tip tedaviler intravenöz olduğu için emilimi ℅70-90 aralığına çıkarır bunu da sindirim sistemini devre dışı bırakarak direk kana ilaç vermekle gerçekleştirirler . Daha hızlı sonuç almak için bu yönteme başvurulur. Temel mantık bu etkin dozdan daha çabuk ve yeterli faydalanma yöntemidir. Bu sebeple sizin için bu yöntemi kullanıcaklarını sanmıyorum, fayda kısmına gelince evet belki biraz daha etkili olma ihtimali var ama ihtimal işte olmayabilir de
Oldunuz tabiki iyi niyetiniz düşünüp yazmanız yeter bana ama ben şunu anladım burdan bu ilaç tabletten çok çok etkili ve benim gibi ayda 1 hatta ayda iki 3 kez atak geçirenler için etkili olurmu bir araştırmak lazım

Asirax-asimplex
Antiviral ilacın sadece damardan verilme versiyonudur. Yani açıkçası antiviralı aşırı yükleme. Çünkü ağızdan alınan waltrex veya asiviral bağırsaklardan geçip vücuda emilmesi sınırlıdır. Asirax asimplex ise direk yükleme dozu. Çok ağır vakalarda yapılır. Zaten devamlı yapılamaz. Çoğunlukla bir kez çok agır vakada. Devamında ağızdan baskılayıcı doza devam edilir. Şu yanlış anlaşılmasın asirax-asimplex vücutta kalmaz. Yüksek baskı uygular ve 6 saat içinde yüzde 75 i böbrek yoluyla atılır. 12-15 saat aralığında vücuttan tamamen atılır. Sonuçta devamında günlük baskılayıcı waltrex veya asiviral ile devam edileceği için düzenli kullandıktan sonra asirax-asimplex e gerek yok. Zaten yapan doktorda görmedim duymadım.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tedavisinde Psikiyatrist ve İlaç Kullananların Deneyimleri cipiaresss 2 304 30-06-2026, Saat: 19:17
Son Yorum: patates
  Genital Herpes Tedavisi: Ozon ve Biorezonans Deneyimleri jimmmy 662 339,106 22-12-2025, Saat: 12:52
Son Yorum: Burak06.
  Genital Herpes ve Sigara: Deneyimler ve Etkileri Aysell 7 1,846 21-09-2025, Saat: 23:35
Son Yorum: mutsuzpanda
  Genital Herpes Dudak Uçuğunu Tetikler mi? Hüseyin 8 2,064 24-08-2025, Saat: 20:41
Son Yorum: Hüseyin
  Genital Herpes (Uçuk) Ağrıları Nasıl Geçer? Deneyimler ve Çözüm Önerileri life10 7 2,962 27-07-2025, Saat: 23:49
Son Yorum: max.903406

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi