Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Tedavisinde Valtrex Kullanımı: Deneyimler ve Öneriler
Konu Güncel Özeti: Forumda herpes tedavisi için Valtrex (VELP) kullanımı üzerine bir tartışma başlatılmıştır. Konu sahibi, Valtrex'in 4 saatte bir 4000 mg kullanılmasını önermiş, ancak karaciğer sağlığı konusunda endişeler dile getirilmiştir. Katılımcılar, doktor kontrolü olmadan ilaç kullanımının risklerine dikkat çekmiş, bazıları ise AHCC ve diğer takviyeleri önermiştir. Tartışmada, herpesin bağışıklık sistemiyle ilişkisi, atak sıklığı ve doktorların bilgi düzeyi gibi konular ele alınmıştır. Bazı kullanıcılar önerilen tedaviyi denemeyi düşünürken, diğerleri temkinli yaklaşmıştır. Moderna ve BioNTech'in herpes aşısı çalışmaları da gündeme gelmiş, ancak net bir sonuca ulaşılamamıştır. Genel olarak, tıbbi gözetim altında tedavi edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Öncelikle Herkese Merhaba. Ben de sizin gibi herpes konusunda araştırmacı biriyim. Yakın zamanda bu forumda gördüğüm yazı ile beraber bir metot paylaşmak istedim sizlerle. Bu bir deneme yanılma değil, bilakis bilgidir. Detaylıca anlatayım. VELP adında piyasaya yeni sürüldüğü düşünülen bir ilaç var, biliyorsunuz. Hatta forumda bununla alakalı bir yazı var. Lakin bunun olumsuz sonuç doğurmaması için detaylı bir yazı yazmak istedim. Bu ilaç yıllardır piyasada olan ve birçok virüse karşı kullanılan bir ilaçtır. Her ne kadar HPV için kullanıldığı yazılsa da HPV için hâlâ en etkili yol AHCC'dir. İlacın 4 saatte bir, 1 gün için toplamda 4000 mg kullanılması önerilir, doğrudur. Bu ilaç ile virüse T hücresi üretmesi hedeflenir. Herpes için bu ilaç T hücresi üretecektir fakat unutmamamız gereken bir...

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tiptir: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede uçuklara neden olur. Virüs vücutta sinir hücrelerinde latent olarak kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrar aktif hale gelebilir. Antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir, famsiklovir) atak sıklığını ve şiddetini azaltmada etkilidir. Ancak virüsü tamamen yok etmez. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, stresten kaçınmak, dengeli beslenmek ve yeterli uyku atakları önlemede yardımcı olabilir. L-lizin takviyesi de bazı kişilerde faydalı olabilir. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Valtrex (Valasiklovir) Hakkında

Valtrex, asiklovirin ön ilacıdır ve vücutta asiklovire dönüşerek viral DNA sentezini inhibe eder. Genellikle herpes enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Standart doz günde 2 kez 500 mg veya 1000 mg'dır. Uzun süreli kullanımda karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının izlenmesi önerilir. İlaç etkileşimleri ve yan etkiler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Tabiki abi ben ne marka savunucuğulu yapıyorum nede reklamını,yaşadıklarımı anlatıyorum,senin yaşadığın olay tamamen dolandırıcılık 50.000 tl nedemek bunla kıyası olmaz vitaminle ve içerik antiviral bitkisel mantıken tek tek bileşenleri araştırınca bile fayda sağlaması gerekiyor,bende ortalama 15 gün sonra faydasını gördum dıyebılırım,belkı sende 1 ay 2 ay olacak bu süreç bılınmez ınsallah faydasını gorursun bu yuzden konuyu actım zaten insanlar faydalansın diye Smile)

Birkaç noktaya değinmek lazım. Bitkisel takviyeleri bakanlık denetler. Doğru bilgi ancak eksik. Denetleyen bakanlık Sağlık Bakanlığı değildir. Bitkisel takviyeler gıda takviyesi diye adlandırılırlar ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlenirler. Yapılan denetimde de takviyenin içeriğinde belirtilen maddelerin gerçekten var olup olmadığı, içeriğin yasaklı olup olmadığı yönündedir. Herhangi bir hastalığa iyi gelip gelmediği denetlenmez. Zaten bitkisel takviyelerin üzerinde ilaç değildir yazar. Bu nedenle bitkisel takviyelerin bakanlık tarafından denetlenmesi hastalıklara iyi geleceği anlamına gelmez. Bu arada piyasadaki bitkisel takviyelerin yaklaşık % 70'i iddia ettikleri içeriğe sahip değildirler. Eğer bitkisel bir takviye kullanacaksanız güvenilir markaları ve pazarları tercih edin.

Yara kuruduktan sonra kalan enfeksiyonu nokta şeklindekileri nasıl geçirebiliriz hangi krem

(08-02-2025, Saat: 14:31)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birkaç noktaya değinmek lazım. Bitkisel takviyeleri bakanlık denetler. Doğru bilgi ancak eksik. Denetleyen bakanlık Sağlık Bakanlığı değildir. Bitkisel takviyeler gıda takviyesi diye adlandırılırlar ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlenirler. Yapılan denetimde de takviyenin içeriğinde belirtilen maddelerin gerçekten var olup olmadığı, içeriğin yasaklı olup olmadığı yönündedir. Herhangi bir hastalığa iyi gelip gelmediği denetlenmez. Zaten bitkisel takviyelerin üzerinde ilaç değildir yazar. Bu nedenle bitkisel takviyelerin bakanlık tarafından denetlenmesi hastalıklara iyi geleceği anlamına gelmez. Bu arada piyasadaki bitkisel takviyelerin yaklaşık % 70'i iddia ettikleri içeriğe sahip değildirler. Eğer bitkisel bir takviye kullanacaksanız güvenilir markaları ve pazarları tercih edin.

bencede şimdilik kimse almasın alanların yorumlarını beklesinler işe yaramıyorsa ne gerekvar

hem yan etkilerine bakarız hemde ataklarda degişiklik olup olmadıgına iki ay bekleyin boşuna para vermemiş olursunuz hemde sağlıgınızı etkilememiş olursunuz biz kendimizi feda ediyoruz

(09-02-2025, Saat: 11:45)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bencede şimdilik kimse almasın alanların yorumlarını beklesinler işe yaramıyorsa ne gerekvar

hem yan etkilerine bakarız hemde ataklarda degişiklik olup olmadıgına iki ay bekleyin boşuna para vermemiş olursunuz hemde sağlıgınızı etkilememiş olursunuz biz kendimizi feda ediyoruz

Haklısınız siz kullanmaya başladınız galiba bu cesareti gösterdiğiniz için teşekkürler sonuçlarınızı ve gözlemlerinizi bekliyoruz

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tedavisinde Psikiyatrist ve İlaç Kullananların Deneyimleri cipiaresss 2 592 30-06-2026, Saat: 19:17
Son Yorum: patates
  ASİRAX / ASİMPLEX Enjeksiyon: Genital Uçukta Damar Yolu Kullanımı kadirm 8 2,100 13-04-2026, Saat: 23:39
Son Yorum: cipiaresss
  HSV Ataklarını Tetikleyen Faktörler: Kişisel Deneyimler Anonim 1 958 09-02-2026, Saat: 17:02
Son Yorum: uzakdurun
  Valtrex Baskılama Tedavisinde Atak Çıkması Normal mi? kadirm 2 1,068 18-01-2026, Saat: 20:55
Son Yorum: kadirm
  Herpes ile Mücadelede Kişisel Deneyimler ve Öneriler uzakdurun 11 3,662 18-01-2026, Saat: 18:20
Son Yorum: Nedenolmasın

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi