Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Kasık Ağrısı Yapar mı? Deneyimler ve Tavsiyeler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, herpes virüsü kaptıktan sonra kasık ve testis ağrısı yaşadığını, ancak doktorların bu ağrının herpesle ilgili olmadığını söylediğini belirtmiştir. Diğer kullanıcılar, kendilerinin de benzer ağrılar yaşadığını ve bunun genellikle uçuk çıkışı öncesi lenf bezlerinin şişmesine bağlı olabileceğini ifade etmişlerdir. Bazı kullanıcılar, ağrının psikolojik kaynaklı olabileceğini ve kaygı bozukluğu tedavisinin faydalı olabileceğini önermiştir. Konu başlatıcının endişesi, ağrının ömür boyu süreceği korkusudur. Genel kanı, herpesin doğrudan yoğun ağrı yapmadığı, ancak dolaylı yollardan lenf bezleri ve sinir uçları yoluyla ağrıya neden olabileceği yönündedir. Kullanıcılar, bir üroloji uzmanına görünmeyi ve psikolojik destek almayı tavsiye etmişlerdir.

Arkadaşlar merhaba, aranızda yeni bir üyeyim. 6 ay önce sanırım bu virüsü vücuduma bir şekilde aldım. Biraz araştırdım, o kadar kötü bir hastalık olmadığını düşündüm; kanseri yeniyormuş vb. HIV ve hepatit olmadığıma şükrediyorum. Siz de moralinizi bozmayın. Şimdi asıl sorum: 6 ay önce bu virüsü vücuduma aldım, 2-3 kere lezyon çıktı vs. tamam, şu an lezyonum yok, hiçbir kaşıntı da yok ama sol kasığım ve testisim haftalardır ağrıyor, sızlıyor. Doktora gittim, 'bu hastalıktan değil, bu kadar ağrı yapmaz' dedi ve solda kasık fıtığı başlangıcı varmış. Genel cerrahiye gittim, 'başlangıç bu kadar ağrı yapmaz, ameliyat ederiz ama %90 geçmez ağrıların' dedi. Sizce ağrıları herpes mi yapıyor? Eğer öyleyse ömür boyu bu ağrıyı mı çekeceğim? Sizin kasığınız veya erkekler testisiniz ağrıdığı oldu mu? Cevaplarsanız sevinirim.

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonları, bazı kişilerde lezyon çıkmadan önce veya sırasında ağrı, yanma, karıncalanma gibi belirtilere neden olabilir. Bu belirtiler prodrom dönemi olarak adlandırılır. Ayrıca, kasık bölgesindeki lenf bezleri şişebilir ve ağrı yapabilir. Bu durum, bağışıklık sisteminin virüsle savaştığını gösterir. Ancak, kasık ve testis ağrısının birçok farklı nedeni olabilir (kasık fıtığı, ürolojik sorunlar, bel fıtığı gibi). Bu nedenle, doğru teşhis için bir üroloji veya dermatoloji uzmanına danışmak önemlidir. Stres ve kaygı, herpes ataklarını tetikleyebilir ve ağrı algısını artırabilir. Psikolojik destek almak da faydalı olabilir. Unutmayın, her vücut farklı tepki verir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

merhaba, benim de sağ kasığımda, bacağımın gövdemle birleştiği noktada ağrı oluyor. dikkatlice takip ettiğimde gördüm ki genellikle uçuk öncesi ya da esnasında ağrıyor. ayrıca parmağımla dokunduğumda beze gibi şişlik fark ediyorum. muhtemelen bağışıklık sistemimizin bir parçası olan lenf bezlerimiz uçukla savaşmak üzere devreye giriyor. uzun vadede vücudu yorar mı bilmiyorum. bağışıklık sistemimizi desteklemek lazım.

Yormaz Smile

Peki bu ağrıyı geçirmek için ne yapıcaz yatıyorum kalkıyorum bu ağrı psikolojimi bozdu artık. Lezyonlar çıkmıyor vitamin alıyorum (süt, meyve vs) ama ağrı çok canımı sıkıyor. Türlü antibiyotikler aldım geçmedi valtrex içsem geçer mi sizce ordaki ağrı? Doktoruma sordum bu sadece cilt hastalığı ağrı yapmaz dedi kendi de bilmiyor kafayı yicem

biliyor işte, yapmaz demiş. üroloğa gidip danışsan fena olmaz.

bence tamamen psikolojik bir durum olmuş artık bu sizde. ürologla görüştükten sonra yine bir şey çıkmazsa belki psikiyatristle görüşüp hafif bir kaygı bozukluğu tedavisine başlayabilirsiniz. işin psikolojik yanını hafife almayın derim. çok geçmiş olsun.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Basur İlacı Herpesi Tetikler mi? Belirtiler ve Deneyimler altuns 0 903 09-09-2025, Saat: 21:08
Son Yorum: altuns
  Eşimin Aldatması Sonrası Herpes Belirtileri: Deneyimler ve Destek Kimsizlik 13 3,471 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  Herpes ve Sağ Kasık Ağrısı: Belirtiler ve Kullanıcı Deneyimleri Hüzünbaz 7 2,890 05-06-2025, Saat: 20:49
Son Yorum: Ali Rıza
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 4,107 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  Genital Herpes Üretrayı Etkiler mi? Erkeklerde Belirtiler ve Deneyimler Zero 19 12,242 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi