Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Basur İlacı Herpesi Tetikler mi? Belirtiler ve Deneyimler

Uzun zamandır testislerimde batma, anüs arasında ağrı nedeniyle birkaç sefer ürolojiye gittim; idrar testi, kan tahlili, ultrason çektirdim, hepsi temiz çıktı. Hiç HSV testi yaptırmadım, HSV var mı bilmiyorum. O bölgeyi traşladığım zaman kırmızı kabarıklar oluyor. Acaba bende herpes var mı? Bazen basur olduğum zaman Doxium ya da Venotrex kullanıyorum. Ne zaman bu iki ilacı kullansam testiste batma ve ağrı artıyor. Bir seferinde 1 hafta boyunca kullanmak zorunda kaldım, penis başında büyük kırmızı sivilce gibi bir şey çıktı, 4 gün sonra düzelmişti. O zamanlar HSV'den şüphelenmediğim için Valtrex falan kullanmadım. Şu an günlük 1.5 gram lizin kullanıyorum. Aynı Doxium ve Venotrex kullandığım zamanlardaki gibi ağrı ve batma tekrar başladı. Gece yattığım zaman vücudumun belli yerlerinde kaşıntı oluyor. Bende herpes olabilir mi?

Ek Bilgiler: Doxium (kalsiyum dobesilat) ve Venotrex (tribenosid) genellikle hemoroid ve varis tedavisinde kullanılan damar duvarını güçlendirici ilaçlardır. Herpes simpleks virüsü (HSV), ciltte veya mukozada uçuk benzeri lezyonlara neden olan bir virüstür. Stres, yorgunluk, cilt tahrişi, bağışıklık sistemi baskılanması gibi faktörler HSV ataklarını tetikleyebilir. Hemoroid ilaçlarının herpesi doğrudan tetiklediğine dair bilimsel bir kanıt bulunmamakla birlikte, bazı kişilerde ilaçların neden olduğu lokal kan akışı değişiklikleri veya tahriş, mevcut HSV'yi aktive edebilir. Testislerdeki batma ve ağrı, herpes enfeksiyonunun yanı sıra diğer durumların da belirtisi olabilir. Kesin tanı için HSV antikor testi (kan testi) veya lezyon varsa PCR testi yaptırılması önerilir. Ayrıca Doxium ve Venotrex kullanımına bağlı yan etkiler arasında nadiren deri döküntüleri ve kaşıntı yer alabilir. Uyarı: Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Mutlaka bir hekime danışarak uygun tetkik ve tedaviyi alınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşimin Aldatması Sonrası Herpes Belirtileri: Deneyimler ve Destek Kimsizlik 13 3,432 03-07-2025, Saat: 02:57
Son Yorum: Alp23425
  Herpes ve Sağ Kasık Ağrısı: Belirtiler ve Kullanıcı Deneyimleri Hüzünbaz 7 2,864 05-06-2025, Saat: 20:49
Son Yorum: Ali Rıza
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 4,056 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  Genital Herpes Üretrayı Etkiler mi? Erkeklerde Belirtiler ve Deneyimler Zero 19 12,193 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06
  Sünnet Derisinde Herpes Benzeri Lezyonlar: Belirtiler ve Tedavi Deneyimi Kromium 1 2,156 14-10-2022, Saat: 14:30
Son Yorum: HopeFul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi