Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Bulaşma Süresi ve Belirtileri: Ne Zaman Lezyon Çıkar?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, bir ay önce birlikte olduğu sevgilisine herpes virüsünü bulaştırma endişesi yaşamaktadır. Sevgilisinde henüz belirti olmamasına rağmen suçluluk duygusu yoğundur. Forum kullanıcıları, bulaşma sonrası lezyon çıkma süresinin değişken olduğunu belirtmişlerdir. Bazıları 15-20 gün içinde belirti beklenirken, bir kullanıcı 50 gün sonra belirtilerin başladığını, başka bir kullanıcı ise bir yıl sonra ilk lezyonu yaşadığını paylaşmıştır. Ayrıca, bağışıklık sisteminin önemine vurgu yapılmış, bazı kişilerde hiç lezyon çıkmayabileceği ifade edilmiştir. Konu başlatıcının sevgilisinin herpes durumundan haberi olduğu için bazı yorumcular, neden bu kadar endişelendiğini sormuştur. Tartışmada, virüsün bulaşmasından sonra sadece lezyon değil, sistit gibi farklı belirtilerin de ortaya çıkabileceği dile getirilmiştir. Sonuç olarak, herpes enfeksiyonunun belirti verme süresi kişisel farklılıklar gösterdiğinden kesin bir zamanlamadan bahsedilemeyeceği, ancak çoğu vakada ilk bir ay içinde belirtilerin ortaya çıktığı genel kanısına varılmıştır. Kullanıcılar, tıbbi yardım alınmasını ve partnerle iletişimin önemini vurgulamıştır.

Öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşlar. Bilgisi olan arkadaşlara çok ihtiyacımın düştüğü bir sorum olacak. 1 ay önce sevgilimle birlikte oldum, daha sonra aktif HSV'm olduğunu fark ettim. Kendisinde bir problem oluşmadı ama suçluluk psikolojisinden nefes bile alamıyorum. Ne kadar zaman sonra lezyon çıkar? Bulaştıysa şimdiye çıkması gerekmez miydi? Kendisi erkek ve ona bilmeden bir şey yaptıysam kendimi nasıl affedebilirim?

Ek Bilgiler: Herpes virüsü bulaştıktan sonra lezyonların ortaya çıkma süresi kişiden kişiye büyük farklılık gösterir. Genellikle ilk belirtiler 2 ila 20 gün arasında görülebilir, ancak bazı kişilerde aylar hatta yıllar sonra da ilk atak ortaya çıkabilir. Bağışıklık sistemi güçlü olan bireylerde virüs vücutta sessiz kalabilir ve hiçbir belirti vermeyebilir. Bu durum, taşıyıcı olduğunu bilmeyen kişilerin partnerlerine virüsü bulaştırmasına neden olabilir. Ayrıca, lezyon olmadan da bulaşma mümkündür (asemptomatik viral saçılım). Cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda şüphe durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

endişe etme bulaşmış olsa simdiye kadar çıkardı.
bazen lezyon varken de bulaş olmayabiliyor.

(11-10-2024, Saat: 04:23)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: endişe etme bulaşmış olsa simdiye kadar çıkardı.
bazen lezyon varken de bulaş olmayabiliyor.

Bulaştiktan ne kadar sonra lezyon cikiyor  ?

Bende ilişkiden 50 gün sonra belirtiler başladı bu nasıl oluyor bende lezyon olmadı ağrı başladı 5 ay oldu halen daha çekiyorum

Kendisinin herpesimden haberi var arkadaşlar ama ona yinede böyle biryük yüklemek istemiyorum. Sadece merakım şu bulaştan nekadar süre sonra lezyon çıkar

(11-10-2024, Saat: 17:44)Namnamnam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kendisinin herpesimden haberi var arkadaşlar ama ona yinede böyle biryük yüklemek istemiyorum. Sadece merakım şu bulaştan nekadar süre sonra lezyon çıkar

Normal şartlarda 15 gün içersinde belirti verir tabiki bu durum karşı tarafın bağışıklık durumuna göre uzaya bilir

Bende bulaş olduktan bir gün sonra çok yoğun sistis oldu. Tam 1 sene sonra da ilk lezyon ortaya çıktı. Bu sorunun net bir cevabı yok bana kalırsa.

Herpesten haberi olmasına rağmen birlikte olmuşsa neden vicdan azabı çekiyorsunuz ? Böyle bir riskin olduğunu zaten bilmiyor mu ?

Bu durumda en kötü ben mi geçiyorum bu laneti ilaç içmediğim zaman sinir batması bitiriyor beni ağrı öldürüyor ömür boyu valtrex kullan sak olur mu günlük bıtane olacak şekilde yoksa ağrıdan duramayacam

(11-10-2024, Saat: 19:49)kunduz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende bulaş olduktan bir gün sonra çok yoğun sistis oldu. Tam 1 sene sonra da ilk lezyon ortaya çıktı. Bu sorunun net bir cevabı yok bana kalırsa.

Sistis ne demek bahsedermisiniz lütfen ?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Test Sonuçlarım Negatif Ama Lezyon Çıkıyor: Neden? Sena11 2 913 16-10-2025, Saat: 20:04
Son Yorum: ucukkacik
  HSV Tedavisinde Doğal Yöntemler ve Bulaşma Riski kerimaslan 4 1,477 22-07-2025, Saat: 10:59
Son Yorum: cipiaresss
  Herpes Tam Tedavisi Ne Zaman Çıkar? 2030'a Kadar Umut Var mı? myluvismc 10 3,210 27-02-2025, Saat: 12:34
Son Yorum: Suphelihasta
Bug HSV'den Kurtuluş Ne Zaman? Forum Tahminleri ve Gerçekler bıktımbuilletten 17 5,254 25-02-2025, Saat: 02:07
Son Yorum: Suphelihasta
  Popoda Herpes Belirtileri ve Deneyimler dertli 8 5,084 17-11-2023, Saat: 20:19
Son Yorum: Herpesben

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi