Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hsv atak analizi
Canlar selam, belki bir faydası olur diye kendi deneyim ve analizlerimi sizlerle paylaşmak istedim… Ben bu atak durumlarımı dikkatli takibe aldım ve son 2 ay boyunca ilacı hiç almadım ve hiç atak geçirmedim. Bu süreçteki rutinimde;
-Alkol yok
-Az sigara
-Cinsel birliktelik yok
-Genital bölgeyi uyarıcı jilet vs kullanımı yok

Atak geçirmediğim 2 ay içindeki rutinim böyleydi, son bir hafta sigara ve alkol tüketimim arttı ve atak tekrarladı. Yani anlayacağınız sıkıcı bi rutinde yaşarsanız atak azalabiliyor Smile

Demem o ki, ne yazık ki bu kahrolası virüsü ortadan kaldıran bi tedavi olmadığı için, kendi bedenimizin doktoru olmamız gerektiği kanısındayım. Ne yememeliyiz? Ne içmemeliyiz? Ne yapmamalıyız? Gibi. Sizi de tetiklediğinden emin olduğunuz şeyler varsa bu şekilde paylaşabilirsiniz

Bu konular çok sık açıldı anonim kardeş, yine de cevaplayayım;
3 aydır atak yaşamadım, şimdilerde yanma, batma da yaşamıyorum.
Rutinim:
Stressli bir iş hayatım yok, kendi işimi yapıyorum, uykumu alıyorum.
Sigara zaten hiç içmezdim, artık alkol de hiç almıyorum.
Genital bölgeyi hassas philips makine ile kesiyorum, kanatmadığım için sorun olmadı bu zamana kadar ama risk içeriyor, hatta tek kaşıntı kesim olduğunda başlıyor. İğneli epilasyon yapacak bakırköy yakınlarında yer arıyorum hâlâ.
Cinsellik yaşıyorum(korunarak)
Şimdi geleyim asıl meseleye; tüm bunlara rağmen tekrarladığı olurdu ama geçenlerde sıkı bir diyete başladım; akşam 8den sonra yemek yemeyi kestim, kuruyemişi tamamen kestim.(arginine içeren tüm kuruyemişler, fındık. fıstık) Şekeri limon dışında tamamen kestim. İnanılmaz kesildi. Üstüne başka arkadaşın açtığı konuda Alfa lipoik NRA formülünde, Aktif B vitamini, D vitamini(damla), çinko(ara sıra), L-lizin(1000 mg) ve eczanelere geri döndüğünden ötürü günlük 500mg valtrexe başladım, bol su içiyorum. 91 kilodan 84e düştüm, hedefim 80 boyuma göre. Çok rahatladım ama bu eczane ürünlerine ortalama 4000 tl harcadım ve bazı kapsüller 1 aylık(30 adet) sürdürülebilir bir şey değil ama inanın sinir hassasiyeti, orada batma, yanma yok oldu denilecek kadar azaldı. Neredeyse normalleştim. Ama tekrardan söyleyeceğim sürdürülebilir bir hayat değil; hem maddi hem de sürekli bunları tüketeceğin zamana ayak uydurmak gerektiğinden.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes atak nüksünü artıran yiyecekler Ebru rep 34 3,717 17-12-2025, Saat: 23:45
Son Yorum: Burak06.
  Stres ve atak iliskisi Semiconductors 4 1,972 14-02-2024, Saat: 21:31
Son Yorum: Üzgüny
  İlk atak gibi atak mutsuzpanda 14 4,606 30-01-2024, Saat: 19:20
Son Yorum: mutsuzpanda
  bügün verilen testler doktor lezyon analizi yenibey 4 1,756 09-12-2023, Saat: 12:55
Son Yorum: yenibey

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi