Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV2 ve Magnezyum Takviyesi: Kişisel Deneyimim

Herkese selam, 1 yılı geçti HSV2 ile tanışalı ama ilk 3 ay ne olduğunu bile bilmiyordum. Test, tahlil vs öğrendim ve hayırlı olsun. Cinsel yolla bulaşmış olması imkansız o zamanda ama geçmişten gelmiş bağışıklıktaki zayıflık sonucu ortaya çıkmış olabileceği söylendi. Neyse o dönemler mide ilacı kullanıyorum. İlacın bunu tetiklediğini fark ettim ve bıraktım. Ciddi ciddi alakası olabilir, hatta belki o ilaç bunu hortlattı. Neyse konuya dönelim: işim hep ayakta ve kas ağrıları oluyor. Arkadaş bir ilaç önerdi: Orzax Ocean Extra Mag. Magnezyum ilacı, bunu kullan dedi. Bu ilacın bu zımbırtıya iyi geldiğini tahmin edemezdim. Arada kullanıyordum sadece ama kutu bitti, 15 gün geçti, bir baktım herpes apseler aşağıda grup oluşturmuş. İlgisi olabilir mi diye kafada kurdum ve bir kutu daha aldım. 3. gün iyileşme başladı.

Ek Bilgiler:

Herpes ve Bağışıklık Sistemi

Herpes virüsleri (HSV-1 ve HSV-2) bağışıklık sistemi zayıfladığında aktive olabilir. Stres, yorgunluk, hastalık veya bazı ilaçlar tetikleyici olabilir. Bağışıklığı desteklemek için dengeli beslenme, yeterli uyku ve egzersiz önemlidir.

Takviyeler ve Herpes

Bazı takviyeler bağışıklığı destekleyerek atak sıklığını azaltabilir. Örneğin, L-lisin, çinko, C vitamini ve magnezyum gibi mineraller. Ancak herhangi bir takviye kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Önemli Uyarı

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Herhangi bir sağlık sorununuzda mutlaka bir hekime danışınız.

Fucidin antibiyotikli krem. Yani bakterilere odaklı, hsv ise virüs. Eğer uçuğunuz sonrasında enfeksiyon kaparsa fucidin kullanabilirsiniz. Ama böyle bir durum yoksa asiklovir içeren, antiviral krem kullanmanızı öneririm. Zovirax, asiviral gibi

(23-10-2024, Saat: 21:35)Suphelihasta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fucidin antibiyotikli krem. Yani bakterilere odaklı, hsv ise virüs. Eğer uçuğunuz sonrasında enfeksiyon kaparsa fucidin kullanabilirsiniz. Ama böyle bir durum yoksa asiklovir içeren, antiviral krem kullanmanızı öneririm. Zovirax, asiviral gibi

Nasıl enfeksiyon anlamadım ki yara izi falan mı

Arkadaşlar 10 yılı geçti tanışalı, başlarda bayağı sıkıntı çektim. Bunalıma girdim nerdeyse. Daha sonra bu virüsle yalamayı öğrendim. Senede bir kez Asiviral tarzı bir ilaçla baskılama yapıyorum. Stresten mümkünse uzak duruyorum. En önemlisi yiyeceklerde Lisine/Argine oranına bakarak besleniyorum. Yani Argine diyetine dikkat ediyorum. Bu diyette zorlanırsam günlük 1000 mg L-lisine hap destek alıyorum. Bu şekilde hayat tarzı lezyonları uyutuyor. Aktif hale gelemiyor. Yorgunluk, alkol ve uykusuzluk lezyonları tetikler.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV Ataklarını Tetikleyen Faktörler: Kişisel Deneyimler Anonim 1 811 09-02-2026, Saat: 17:02
Son Yorum: uzakdurun
  Herpes ile Mücadelede Kişisel Deneyimler ve Öneriler uzakdurun 11 3,441 18-01-2026, Saat: 18:20
Son Yorum: Nedenolmasın
  Kolloidal Altın, Gümüş ve Platin Suyu: HSV2'ye Karşı Deneyen Var mı? Mondie22 10 2,712 29-06-2025, Saat: 00:22
Son Yorum: Mondie22

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi